Wat is MyFRITZ!?

Overzicht

Met MyFRITZ! krijgt u extra functies voor uw FRITZ!Box. Tot MyFRITZ! behoren de volgende componenten:

MyFRITZ!-account / myfritz.netMyFRITZ!AppMyFRITZ! / myfritz.box
Functie

MyFRITZ! op internet

toegang tot het FRITZ!Box-overzicht op het internet en, afhankelijk van de gebruikersrechten, tot FRITZ!Box-functies en -instellingen

MyFRITZ! mobiel

onderweg toegang tot FRITZ!Box-functies

MyFRITZ! in het thuisnetwerk

snelle toegang tot bepaalde FRITZ!Box-functies in het thuisnetwerk

Toegang aanmelding met de MyFRITZ!-account op de website "myfritz.net." via een mobiel apparaat (met geïnstalleerde MyFRITZ!App) via de "MyFRITZ!-link in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box of via het adres "myfritz.box" in de browser

MyFRITZ! op internet

MyFRITZ!-account

Met een MyFRITZ!-account kunt u zich op de website "myfritz.net" aanmelden. "myfritz.net" is uw persoonlijke overzichtsportal tot uw FRITZ!Box-producten.

Met een MyFRITZ!-account kunt u bovendien internettoegang tot uw FRITZ!Box inrichten. Om uit het internet toegang te krijgen tot de FRITZ!Box, moet u ook een FRITZ!Box-gebruiker inrichten die vanuit het internet toegang tot de FRITZ!Box heeft.

U maakt een MyFRITZ!-account met een e-mailadres en een wachtwoord.

myfritz.net

De startpagina van "myfritz.net" toont een overzicht van alle geregistreerde FRITZ!Box-producten en de verbonden apparaten met extra informatie, en nieuws en updates.

De volgende mogelijkheden zijn op "myfritz.net" beschikbaar:

• MyFRITZ!-instellingen wijzigen

• MyFRITZ!-berichten activeren en configureren om regelmatig per e-mail informatie over de status van de geregistreerde FRITZ!-producten, en nieuws en software-updates te ontvangen
    • instellen welke aanwijzingspagina's bij de toegang tot de FRITZ!Box in de browser moeten worden getoond
  • accountinstellingen bekijken en wijzigen

• "myfritz.net" aanmeldingen en de daarvoor gebruikte apparaten bekijken
    • voor de veiligheid van e-mails een persoonlijke tekst vastleggen, die voor de berichten in het onderwerp van de e-mails wordt weergegeven
    • wachtwoord van de MyFRITZ!-account wijzigen
    • MyFRITZ!-account wissen
  • apparaatinstellingen wijzigen

• FRITZ!Box een andere naam geven: hiermee verandert u de weergegeven naam van de FRITZ!Box in het apparaatoverzicht
    • FRITZ!Box uit MyFRITZ verwijderen: FRITZ!Box wordt bij "myfritz.net" afgemeld
    • FRITZ!Box-gebruiker veranderen (alleen bij actieve internettoegang): hiermee verandert u de voorselectie van de FRITZ!Box-gebruiker voor de aanmelding bij de FRITZ!Box
  • Toegang krijgen tot de FRITZ!Box

• Via de FRITZ!-account wordt aan de FRITZ!Box een openbaar bereikbaar internetadres toegewezen.
    • Als de toegang tot het internet op de FRITZ!Box is geactiveerd en een FRITZ!Box-gebruiker met de rechten "Toegang uit het internet toegestaan" is ingesteld, dan wordt het openbaar bereikbare internetadres op "myfritz.net" getoond en de naam van de FRITZ!Box wordt direct gekoppeld aan de MyFRITZ!-gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Daar vandaan heeft de aangemelde gebruiker toegang tot alle voor hem vrijgegeven functies van MyFRITZ! in het thuisnetwerk.
    • FRITZ!Box-gebruikers met de rechten "FRITZ!Box-instellingen" kunnen vanuit de MyFRITZ!-interface ook toegang krijgen tot de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
    • In de volgende gevallen is het toegewezen adres niet uit het internet bereikbaar:
      • Uw FRITZ!Box bevindt zich in de modus IP-client. Dit houdt in dat deze de aanwezige internetverbinding van een andere router gebruikt.
      • Uw internetprovider heeft aan uw FRITZ!Box geen openbaar IPv4-adres toegewezen, bijvoorbeeld bij aansluitingen met Dual-Stack-Life-protocol.

MyFRITZ! mobiel

MyFRITZ!App

Met de gratis app "MyFRITZ!App" hebt u onderweg vanaf uw mobiele apparaat toegang tot uw FRITZ!Box:

• Berichten: FRITZ!Box-oproepenlijst bekijken en berichten op het antwoordapparaat beluisteren
  • FRITZ!NAS: toegang tot foto’s, muziek, video’s
  • Thuisnetwerk: maak onderweg een beveiligde verbinding met de FRITZ!Box en thuisnetwerkapparaten
  • Smarthome: schakelbare stopcontacten, radiatorthermostaten schakelen en regelen
  • Comfortfuncties: Wi-Fi, antwoordapparaten en doorschakelingen regelen.

MyFRITZ! in het thuisnetwerk

MyFRITZ! / myfritz.box

Via de portal myfritz.box hebt u vanuit uw browser toegang tot veel gebruikte functies van een FRITZ!Box in het thuisnetwerk:

• Oproepenlijst: oproepen en berichten bekijken en afluisteren
  • NAS-geheugen: toegang tot foto's, muziek, video's
  • Comfortfuncties: WiFi, WPS, gasttoegang, antwoordapparaten weergeven en schakelen
  • Smart Home: schakelbare contactdozen, radiatorregeleenheden schakelen en regelen

Tot welke functies u afzonderlijk toegang hebt, hangt af van de rechten die voor de aangemelde FRITZ!Box-gebruiker zijn ingesteld. Als u zich met het algemene FRITZ!Box-wachtwoord hebt aangemeld, hebt u toegang tot alle gebieden.