FRITZ!-apparaten in het Mesh-netwerk integreren

Integreer alle FRITZ!-apparaten met Wi-Fi-functie in het Mesh-netwerk van de FRITZ!Box. Mesh voegt afzonderlijke Wi-Fi-netwerken samen tot één krachtig Wi-Fi-netwerk.

De FRITZ!Box is de centrale in het Mesh-netwerk, de Mesh Master. De andere FRITZ!-apparaten (Mesh Repeaters) nemen de Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Box over, bijvoorbeeld toegangsgegevens, toegang voor gasten en tijdschakeling.

FRITZ!-apparaat in het Mesh-netwerk integreren

FRITZ!-apparaten in het Mesh-netwerk zijn in het "Mesh-overzicht" van de FRITZ!Box (in de gebruikersinterface onder "Thuisnetwerk / Mesh") gekenmerkt met het Mesh-pictogram:

Mesh-pictogram

Apparaten waarbij het pictogram ontbreekt, kunt u in een paar stappen in de Mesh Wi-Fi integreren.

Instructies: FRITZ!Repeater in het Mesh-netwerk integreren

1. Controleer in het "Mesh-overzicht" of bij de FRITZ!Repeater de knop "Update uitvoeren" beschikbaar is.
  2. Wanneer er een update beschikbaar is, start dan de update. Wacht tot "Update is geslaagd" wordt weergegeven.

Als er geen update beschikbaar is, ga dan verder met de volgende stap.

3. Druk kort op de toets op de FRITZ!Repeater.
  4. Druk op de FRITZ!Box kort op de toets "Connect/WPS".

Instructies: FRITZ!Powerline in het Mesh-netwerk integreren

1. Controleer in het "Mesh-overzicht" of bij FRITZ!Powerline de knop "Update uitvoeren" beschikbaar is.
  2. Wanneer er een update beschikbaar is, start dan de update. Wacht tot "Update is geslaagd" wordt weergegeven.

Als er geen update beschikbaar is, ga dan verder met de volgende stap.

3. Bij FRITZ!Powerline 1260E: Druk kort op de toets "Connect".

Bij FRITZ!Powerline 1240E / 546E / 540E: Druk kort op de toets "WLAN/WPS".

4. Druk op de FRITZ!Box kort op de toets "Connect/WPS".

Instructies: Andere FRITZ!Box (ingesteld als Mesh Repeater) in het Mesh-netwerk integreren

1. Controleer in het "Mesh-overzicht" of bij de andere FRITZ!Box (Mesh Repeater) de knop "Update uitvoeren" beschikbaar is.
  2. Wanneer er een update beschikbaar is, start dan de update. Wacht tot "Update is geslaagd" wordt weergegeven.

Als er geen update beschikbaar is, ga dan verder met de volgende stap.

3. Bij deze FRITZ!Box (Mesh Master): Druk kort op de toets "Connect/WPS".

De led "Connect/WPS" knippert. Mogelijk knipperen er ook andere leds.

4. Bij de andere FRITZ!Box (Mesh Repeater): Druk gedurende de in de tabel aangegeven tijd op de verbindingstoets:

FRITZ!Box-modelVerbindingstoetsDuur
FRITZ!Box 4060 Connect kort indrukken tot de led "Connect" knippert
FRITZ!Box 7590 AX, 7590, 7530 AX, 7530, 7520, 6890, 6660, 6591, 6590, 5530 Connect/WPS kort indrukken tot de led "Connect/WPS" knippert
FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580, 6820, 4040, 4020, 3490 WPS kort indrukken tot de led "WLAN" knippert
FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN gedurende 6 seconden indrukken tot de led "WLAN" knippert
FRITZ!Box 7490, 7430, 6490, 6430, 5491, 5490 WLAN/WPS gedurende 6 seconden indrukken tot de led "WLAN" knippert