Toegangsprofiel Gast bewerken

Internet / Filter / Toegangsprofielen / Toegangsprofiel "Gast" bewerken

Het toegangsprofiel "Gast" is vooraf ingesteld in de FRITZ!Box. Aan alle netwerkapparaten die via de toegang voor gasten zijn verbonden met de FRITZ!Box, wordt dit toegangsprofiel toegewezen.

Als het toegangsprofiel "Gast" wordt gewijzigd, worden deze wijzigingen in alle apparaten met het toegangsprofiel "Gast" overgenomen.

Klik op de knop "OK" om uw instellingen op te slaan. Als u de pagina verlaat zonder eerst op te slaan, gaan alle wijzigingen verloren.

Naam

De naam van de vooraf ingestelde toegangsprofielen "Standaard", "Gast", "Onbeperkt" en "Geblokkeerd" kan niet worden gewijzigd.

Tijdbeperking

Door perioden in te voeren kunt u vastleggen op welke momenten internettoegang wel of niet is toegestaan.

Periode

Activeer eerst een van de instellingen "altijd", "nooit" of "beperkt":

InstellingBeschrijving/betekenis
altijd
  • De periode voor internetgebruik is met deze instelling onbegrensd. Het internet kan altijd worden gebruikt, elke dag gedurende 24 uur.
  • Dit is de standaardinstelling voor de toegangsprofielen "Standaard", "Gast" en voor de nieuwe toegangsprofielen.
  • In het tijdschema is elke dag volledig blauw ingekleurd.
  • Er kunnen geen wijzigingen aan het tijdschema worden aangebracht.
nooit
  • Het internetgebruik is geblokkeerd.
  • Er kunnen geen wijzigingen aan het tijdschema worden aangebracht.
beperkt
  • Activeer deze instelling als u in het tijdschema perioden wilt instellen waarin het internetgebruik moet worden beperkt.

Beschrijving van het tijdschema:

• In het tijdschema kunt u invullen wanneer internettoegang op afzonderlijke dagen wel of niet is toegestaan.
  • Blauwe markering: in de perioden die in het tijdschema blauw zijn ingekleurd, is het gebruik van internet toegestaan.
  • Geen blauwe markering: in de perioden die niet blauw zijn ingekleurd, is het gebruik van internet niet toegestaan.
  • Een dag is onderverdeeld in intervallen van 15 minuten.

Zo selecteert u perioden in het tijdschema: klikken en slepen

1. Plaats de muisaanwijzer op het starttijdstip.
  2. Druk op de linkermuisknop en sleep de muisaanwijzer naar de gewenste eindtijd van de gebruiksperiode.
  3. Als de volgende dagen dezelfde markering moeten krijgen, kunt u de muisaanwijzer gewoon naar beneden slepen.

Het verwijderen van markeringen werkt hetzelfde als het markeren.

Filters voor websites

Met behulp van de beide filterlijsten Whitelist en Blacklist kunt de toegang tot webpagina's toestaan of blokkeren.

• In de filterlijsten zijn geen websites vooraf ingesteld. Dit betekent dat er bij levering geen beperkingen zijn voor toegang tot websites. Elke website kan worden geopend.
  • U dient de websites die zijn toegestaan of moeten worden geblokkeerd zelf op de lijsten te zetten.
  • Toegang tot webpagina's via https is bij levering niet beperkt. Als u de toegang tot https-pagina's wilt blokkeren, moet u deze pagina's op de Blacklist zetten. Er kunnen alleen complete domeinen worden geblokkeerd. Het is bij https niet mogelijk afzonderlijke subdomeinen, paden of IP-adressen te blokkeren.
  • U kunt voor een toegangsprofiel slechts een van beide lijsten gebruiken, u moet kiezen tussen de Blacklist of de Whitelist.
  • Houd bij het bewerken van de lijsten rekening met de aanwijzingen op de Help-pagina's.
Blacklist
  • De webpagina's die op de Blacklist staan, zijn geblokkeerd.
  • De webpagina's die niet op de Blacklist staan, zijn toegankelijk.
  • Een Blacklist is zinvol als de toegang tot de meeste websites moet worden toegestaan en geblokkeerde websites de uitzondering zijn.
Whitelist
  • De webpagina's die op de Whitelist staan, zijn toegankelijk.
  • De webpagina's die niet op de Whitelist staan, zijn geblokkeerd.
  • Een Whitelist is zinvol als de toegang tot de meeste websites moet worden geblokkeerd en toegestane websites de uitzondering zijn.
  • Een lege Whitelist werkt niet en betekent niet dat er geen websites zijn toegestaan. Als de toegang tot internet voor een apparaat moet worden geblokkeerd, dan wijst u aan het apparaat het toegangsprofiel "Geblokkeerd" toe.

Websites filteren

Activeer deze optie als u filterlijsten wilt gebruiken.

Als deze optie wordt geactiveerd, is de keuze "Website's blokkeren (Blacklist)" geselecteerd.

Websites toestaan (Whitelist)

Selecteer deze instelling als u slechts de webpagina's uit de Whitelist wilt toestaan. De Whitelist kunt u zelf opstellen in de sectie "Internet / Filter / Lijsten".

Websites blokkeren (Blacklist)

Selecteer deze instelling als u HTTPS-oproepen wilt toestaan. De Blacklist kunt u zelf opstellen in de sectie "Internet / Filter / Lijsten".

Bij toepassing van een Blacklist kunnen websites alleen nog met hun naam (URL) worden geopend. Openen via het IP-adres is niet meer mogelijk. Als er desondanks IP-adressen worden opgevraagd, worden deze automatisch toegevoegd aan de lijst met toegestane IP-adressen. In de lijst met toegestane IP-adressen kunt u afzonderlijke IP-adressen vrijgeven. De vrijgegeven IP-adressen zijn toegankelijk.

voor minderjarigen schadelijke webpagina's blokkeren (BPjM-module)

Als u de Blacklist hebt geselecteerd, kunt u bovendien de websites uit de BPjM-module blokkeren. De BPjM-module wordt door de Bundesprüfstelle für jugendgefährdende Medien (Duitse keuringsinstantie voor media die schadelijk zijn voor minderjarigen) opgesteld.

Geblokkeerde netwerktoepassingen

Hier kunt u voor netwerktoepassingen het internetgebruik blokkeren. Selecteer de netwerktoepassingen in de vervolgkeuzelijst.

In de sectie "Internet / Filter / Lijsten" kunt u de lijst met netwerktoepassingen bewerken.

Toegewezen netwerkapparaten

In de tabel staan de apparaten waaraan dit toegangsprofiel is toegewezen. De apparaten staan in alfabetische volgorde in de tabel.

Toegangsprofiel aan een netwerkapparaat toewijzen:

1. Selecteer in het menu "Internet / Filter" het tabblad "Kinderslot".
  2. Zoek in de tabel naar het netwerkapparaat.
  3. Selecteer in de kolom "Toegangsprofiel" het toegangsprofiel voor het netwerkapparaat.