Apparaten prioriteren

Met de instelling "Dit apparaat prioriteren" in de details van de netwerkapparaten kan op een eenvoudige manier aan afzonderlijke apparaten voorrang worden gegeven op andere apparaten. Als deze instelling wordt geactiveerd, wordt uw apparaat toegevoegd aan de prioritaire apparaten met realtime-toepassingen.

Voor deze functie wordt de prioritering gebruikt uit de filterinstellingen onder "Internet / Filters / Prioriteren", die gemakkelijk kan worden geactiveerd en gedeactiveerd onder "Thuisnetwerk / Netwerk / Netwerkverbindingen".

Voorbeeld

U wilt op uw thuiswerkplek ongestoord deelnemen aan een belangrijke videoconferentie en hiervoor de internetverbinding exclusief gebruiken.

Instructies: apparaat prioriteren

Belangrijk:Als een apparaat wordt geprioriteerd kan dit kan leiden tot beperkingen voor andere apparaten en toepassingen met minder prioriteit.

1. Selecteer "Thuisnetwerk / Netwerk / Netwerkverbindingen".
  2. Klik in het overzicht "Actieve verbindingen" bij het apparaat dat u wilt prioriteren op de knop "Bewerken" .
  3. Activeer in de sectie "Toegangseigenschappen" de instelling "Dit apparaat prioriteren".
  4. Klik op "OK" om op te slaan.

Dit apparaat krijgt nu bij gebruik van de internetverbinding voorrang boven alle andere apparaten in het thuisnetwerk: Zodra de capaciteit van de internetverbinding volledig wordt gebruikt, worden er alleen gegevens met hoge prioriteit verzonden.

5. In het overzicht "Actieve verbindingen" wordt in de eigenschappen van het apparaat de prioritering van het apparaat aangeduid met het pictogram "realtime-prioritering" .

Het apparaat is geprioriteerd tot u deze functie weer deactiveert.