Onlinemonitor

Internet / Onlinemonitor / Onlinemonitor

De onlinemonitor geeft u actuele informatie over uw internetverbinding en de geactiveerde extra functies.

Klik op de knop "Vernieuwen" om de huidige waarden weer te geven.

Status: internetverbindingen en internetdiensten

In een overzicht staat informatie over de internetverbinding en de geactiveerde internetdiensten.

Verbinding/dienstBetekenisWeergave
DSL DSL-verbinding

Verbindingsstatus

maximale downloadsnelheid

maximale uploadsnelheid

Verbinding/dienstBetekenisWeergave
Internet, IPv4

IPv4-internetverbinding

Verbindingsstatus, starttijd van de verbinding.

Openbaar IPv4-adres.

"Er wordt een bestaande internetverbinding in het netwerk medegebruikt.": deze melding betekent dat de FRITZ!Box in de modus "IP-client" staat. Het IPv4-adres is in dit geval geen openbaar IPv4-adres.

"FRITZ!Box gebruikt een DS-Lite-tunnel": deze melding betekent dat de FRITZ!Box geen openbaar IPv4-adres heeft.

IPv4-adres

IPv4-adres bij gebruik van een DS-Lite-tunnel.

Als de internetaanbieder PCP (Port Control Protocol) ondersteunt, wijst de FRITZ!Box een openbaar IPv4-adres toe.

Internet, IPv6

IPv6-internetverbinding

Verbindingsstatus

IPv6-adres

IPv6-prefix

Gebruikte DNS-servers IPv4-DNS-server IPv4-adressen van de gebruikte DNS-server.
MyFRITZ! De FRITZ!Box is geregistreerd bij een MyFRITZ!-account.

Internetadres van de FRITZ!Box via de dienst MyFRITZ!

Gebruikersnaam van de MyFRITZ!-account

Toegang op afstand (VPN) In de FRITZ!Box ingestelde VPN-toegang op afstand

Verbindingsstatus

Naam van de configuratie

DynDNS In de FRITZ!Box ingestelde dynamic DNS-dienst

Naam van de dynamic DNS-account

Status van de IPv4-bereikbaarheid van de account

Status van de IPv6-bereikbaarheid van de account

FRITZ!Box-diensten De diensten die zijn ingesteld in de FRITZ!Box
Poortvrijgave

Poortvrijgaven in de FRITZ!Box

Aantal ingestelde poortvrijgaven

Bij gebruik van een DS-Lite-tunnel en als de internetaanbieder PCP (Port Control Protocol) ondersteunt, wijst de FRITZ!Box een openbaar IPv4-adres toe en stelt poorten beschikbaar die kunnen worden gebruikt voor poortvrijgave in de FRITZ!Box.

Gebruikte PCP-servers PCP-server bij gebruik van een DS-Lite-tunnel Bij gebruik van een DS-Lite-tunnel en als de internetaanbieder PCP (Port Control Protocol) ondersteunt, worden de IP-adressen weergegeven van de gebruikte PCP-server(s).

Opnieuw verbinden

Als u op de knop "Opnieuw verbinden" klikt, wordt de internetverbinding verbroken en vervolgens weer tot stand gebracht. Normaal gesproken wordt door de internetaanbieder aan de FRITZ!Box een nieuw IP-adres toegewezen. Als IPv6 is geactiveerd in de FRITZ!Box wordt er ook een nieuw IPv6-prefix toegewezen.

Opmerking:De knop "Opnieuw verbinden" is alleen beschikbaar als de FRITZ!Box de internetverbinding zelf tot stand kan brengen. Als de FRITZ!Box is ingesteld als IP-client, kan de FRITZ!Box de internetverbindingen niet zelf tot stand brengen.

Huidig gebruik van de internetverbinding

In de twee diagrammen "Downstream" en "Upstream" wordt het huidige gebruik van de internetverbinding grafisch weergegeven. De twee diagrammen tonen het internetverkeer dat via de FRITZ!Box gaat.

Downstream

Het diagram onder "Downstream" geeft de hoeveelheid gegevens weer die vanuit het internet aankomen bij de FRITZ!Box.

Onder "Downstream" worden drie gegevensstromen weergegeven: het gebruikelijke internetverkeer van de deelnemers in het thuisnetwerk, het internetverkeer van de deelnemers in het netwerk voor gasten en het gegevensverkeer dat tot stand komt via IPTV.

• In het diagram worden de gegevensstromen weergegeven met verschillende kleuren.
  • Er zijn twee aparte IP-verbindingen met het internet: een voor het gebruikelijke internetverkeer en een voor het gegevensverkeer via IPTV.
  • Thuisnetwerk en netwerk voor gasten: de deelnemers in het thuisnetwerk en de deelnemers in het netwerk voor gasten gebruiken beiden de IP-verbinding voor het internetverkeer.
  • Video on demand: gegevens die via video on demand worden opgevraagd, vallen onder het internetverkeer en gebruiken de hiervoor bestemde IP-verbinding.

Upstream

Het diagram onder "Upstream" geeft de hoeveelheid gegevens weer die vanaf de worden verstuurd naar het internet.

Onder "Upstream" worden netwerktoepassingen, waarvoor prioriteringsregels zijn ingesteld, van elkaar onderscheiden door kleuren.

Standaard prioritaire toepassingen

Voor een aantal protocollen zijn er in de FRITZ!Box in de fabrieksinstellingen al prioriteringsregels ingesteld. Deze regels kunnen niet worden gewijzigd of verwijderd. Dat zijn de volgende protocollen:

• TCP (Transmission Control Protocol): bevestigingspakketten voor TCP-downloads worden altijd met prioriteit verzonden in de upstreamrichting, om TCP-downloads te versnellen.
  • WebDAV: voor de synchronisatie van gegevens van een op de FRITZ!Box aangesloten USB-opslagmedium met onlineopslag, wordt gebruik gemaakt van een WebDAV-protocol. De noodzakelijke gegevensoverdracht vindt altijd plaats op de achtergrond om eventueel het gelijktijdig internetten niet te belemmeren.
  • TR-069 (technische richtlijn): TR-069 is een protocol voor communicatie met de configuratieserver van de DSL-aanbieder. Dit wordt gebruikt voor automatische configuratie van de internettoegang bij DSL-aansluitingen en voor automatische FRITZ!OS-updates. Voor een storingsvrij verloop van deze procedés krijgt de gegevensoverdracht prioriteit.
  • IGMP (Internet Group Management Protocol): IGMP is een protocol uit de internetprotocolfamilie (IP) en wordt gebruikt voor de organisatie van multicastgroepen. Multicast is de overdracht van een zender naar meerdere ontvangers, zoals bij radio- en televisie-uitzendingen. IGMP-pakketten worden met prioriteit verzonden.
  • MSTV (Microsoft TV): de gegevensoverdracht die plaatsvindt in het kader van Microsoft TV krijgt prioriteit.
  • ICMP (Internet Control Message Protocol): het ICMP-protocol is verantwoordelijk voor de uitwisseling van status- en foutmeldingen via IPv4 binnen computernetwerken. Als de FRITZ!Box gegevenspakketten afwijst, omdat de bestemming niet bereikbaar is of om andere redenen, wordt de computer die de gegevenspakketten heeft verzonden door de FRITZ!Box via ICMP geïnformeerd over de mislukte gegevensoverdracht. ICMP-pakketten krijgen prioriteit.
  • ICMPv6 (Internet Control Message Protocol for the Internet Protocol Version 6): ICMPv6 is de versie van ICMP die wordt gebruikt in combinatie met IPv6.
  • DNS (Domain Name Service): DNS is een wereldwijde directoryservice op het internet. Aanvragen op het internet worden gesteld in de vorm van domeinnamen (bijvoorbeeld avm.nl). DNS zet domeinnamen om in IP-adressen. DNS-aanvragen krijgen prioriteit.