IGMP-Multicast-melding: [meldingstekst]

Deze melding is een gebeurtenismelding uit het onderdeel "Thuisnetwerk".

De FRITZ!Box geeft dit statusbericht als een apparaat in het thuisnetwerk is geïntegreerd, dat zich volgens de IGMP-standaard als Multicast-router gedraagt. Multicast wordt bijvoorbeeld gebruikt voor IPTV (internet-tv). Het Multicast-gedrag van het apparaat kan storingen in de IPTV-werking veroorzaken.

Meer informatie over storingen bij televisie via een IPTV-aansluiting vindt u in de AVM-kennisdatabase onder https://avm.de/service/.

Storing aan de hand van de instructies in de AVM-kennisdatabase verhelpen

1. Roep https://avm.de/service/ in uw browser op en kies uw FRITZ!Box-model.
  2. Zoek via het zoekvenster van de kennisdatabase naar "Storingen bij tv via IPTV-aansluiting".
  3. Voer de daar beschreven stappen na elkaar uit.

Aanwijzing:Als de in de kennisdatabase beschreven maatregelen de storing niet verhelpen, neem dan contact op met uw internet-tv-provider, om het probleem op te lossen.

Mogelijke IGMP-statusberichten in een overzicht

IGMP-statusbericht Activering
IGMPv[versienummer] multicast router [IP-adres] ignored De IGMP-aanvraag komt van een apparaat buiten het FRITZ!Box-thuisnetwerk en wordt genegeerd. Het apparaat gebruikt het opgegeven IP-adres.
IGMPv[versienummer] changed by [IP-adres] Een IGM-aanvraag wordt door een apparaat binnen het FRITZ!Box-thuisnetwerk omgezet naar een lagere IGMP-versie. Het apparaat gebruikt het opgegeven IP-adres. In het thuisnetwerkoverzicht kunt u het apparaat aan de hand van het IP-adres identificeren.
De FRITZ!Box beheert verder de IGMP-aanvragen op het thuisnetwerk.
IGMPv[versienummer] multicast router [IP-adres] active Een apparaat binnen het FRITZ!Box-thuisnetwerk heeft het beheer van de IGMP-aanvragen overgenomen. Het apparaat gebruikt het opgegeven IP-adres. In het thuisnetwerkoverzicht kunt u het apparaat aan de hand van het IP-adres identificeren.
De FRITZ!Box beheert de IGMP-aanvragen niet meer en kan geen Multicast meer ontvangen.
IGMPv[versienummer] multicast router [IP-adres van de FRITZ!Box] active Het FRITZ!Box-thuisnetwerk heeft het beheer van de IGMP-aanvragen op het thuisnetwerk overgenomen. De FRITZ!Box gebruikt het genoemde IP-adres. Het apparaat in het thuisnetwerk dat het beheer van de IGMP-aanvragen voorheen afhandelde, heeft langer dan 300s niet meer geantwoord.
De FRITZ!Box kan weer Multicast ontvangen.

Als met de in de kennisdatabase beschreven maatregelen de storing niet kan worden verholpen, neem dan contact op met uw internet-tv-provider om het probleem op te lossen.