Beveiligingsdiagnose

Diagnose / Beveiliging

De pagina "Veiligheid" biedt een overzicht van alle voor de beveiliging relevante instellingen die de toegang tot de FRITZ!Box vanuit het internet of het thuisnetwerk regelen. Daarmee kunt u in één oogopslag zien of het actuele FRITZ!OS is geïnstalleerd, welke poorten open staan, welke gebruiker zich bij de FRITZ!Box heeft aan- of afgemeld, welke Wi-Fi-apparaten met welke eigenschappen met de FRITZ!Box zijn verbonden en nog veel meer.

Functies in het beveiligingsoverzicht

PictogramBetekenis/actie
Aanwijzingen over instellingen die de beveiligingsdiagnose als onveilig aanmerkt
Openen van de instellingen in de FRITZ!Box-gebruikersinterface
Openen van de hulpfunctie
Resultaten van de beveiligingsdiagnose afdrukken
Resultaten van de beveiligingsdiagnose via push-mail versturen

Controlepunten van de beveiligingsdiagnose

FRITZ!OS

Er wordt gecontroleerd of de geïnstalleerde FRITZ!OS-versie up-to-date is.

FRITZ!Box-aanmelding

De beveiligingsdiagnose controleert of en hoe de FRITZ!Box-aanmelding is ingesteld.

Internetverbinding

Bij "Internetverbinding" controleert de beveiligingsdiagnose de geopende poorten en de daarbij gebruikte protocollen, de poortvrijgaven op thuisnetwerkapparaten naar het internet en de filters voor de toegang tot het internet.

WiFi

Bij "WiFi" wordt gecontroleerd of en hoe de WiFi-toegang is beveiligd (versleuteld), of WPS en AVM Stick & Surf actief zijn en hoeveel nieuwe apparaten er zijn aangemeld. Bovendien worden hier de instellingen voor de WiFi-apparaten en voor de WiFi-toegang voor gasten gecontroleerd.

Telefonie

De beveiligingsdiagnose van de FRITZ!Box controleert bij "Telefonie" de functies en eigenschappen van het DECT-basisstation van uw FRITZ!Box, de instellingen van de oproepbehandeling alsmede IP-telefoons die rechtstreeks of via een FRITZ!App zijn verbonden met de FRITZ!Box.

FRITZ!Box-gebruikers

De beveiligingsdiagnose controleert bij "FRITZ!Box-gebruikers" alle FRITZ!Box-gebruikers en hun toegangsrechten voor FRITZ!Box-inhoud, voor het FRITZ!Box-thuisnetwerk en voor de toegang vanuit het internet. Verder wordt het tijdstip van de laatste aanmelding bij de FRITZ!Box en het daarvoor gebruikte IP-adres gecontroleerd.

FRITZ!NAS

De beveiligingsdiagnose van de FRITZ!Box controleert bij "FRITZ!NAS" hoe de toegangsrechten voor de opslagmedia van de FRITZ!Box zijn ingesteld. Hiermee wordt gecontroleerd welke gebruiker toegang heeft tot welke opslagmedia, welke rechten (schrijf- en leesrechten) daaraan zijn gekoppeld, en of de toegang alleen is toegestaan vanuit het thuisnetwerk of ook vanuit het internet. Voor de toegang vanuit het internet controleert de FRITZ!Box verder of de toegang op afstand via het protocol HTTPS of FTP/FTPS is vrijgegeven en of er links voor het delen zijn gedefinieerd.

Resultaat als Push-mail verzenden

Bij een fout kunt u het resultaat van de diagnose als push-mail versturen naar een supportmedewerker van AVM.

1. Klik op "Als Push-mail versturen" om de diagnoseresultaten te verzenden.

Het diagnoseresultaat wordt als e-mail verstuurd naar het e-mailadres dat is ingevoerd onder "Systeem / Push-service / Afzender".

2. Open de e-mailaccount die bij dit e-mailadres hoort en stuur de ontvangen push-mail met het onderwerp "FRITZ!Box-diagnose" door naar het e-mailadres dat u van de supportmedewerker van AVM hebt gekregen.

Resultaat afdrukken

U kunt de resultaten van de veiligheidsdiagnose afdrukken.

1. Klik op de knop "Afdrukweergave" om de resultaten af te drukken.

De afdrukweergave van het beveiligingsoverzicht wordt geopend.

2. Klik op de knop "Deze pagina afdrukken" in het scherm van het afdrukweergave.