Extra beveiliging voor MyFRITZ!-account instellen

Op de website (www.myfritz.net) kunt u als extra beveiliging voor uw MyFRITZ!-account tweefactorauthenticatie instellen. Dit kan via de volgende methoden:

• Bevestiging met eenmalig wachtwoord
    Ter bevestiging voert u een eenmalig wachtwoord in dat u met de Google Authenticator-app hebt gegenereerd. U kunt ook een andere app gebruiken die aanmelden met een eenmalig wachtwoord (TOTP) ondersteunt.
  • Bevestiging met persoonlijk bewijs van identiteit
    Het persoonlijk bewijs van identiteit kan een vingerafdruk of een gezichtsherkenning zijn. Ter bevestiging hebt u nog een USB-beveiligingssleutel nodig. De USB-beveiligingssleutel is een fysiek apparaat dat u in elke speciaalzaak kunt kopen. U moet de beveiligingssleutel eerst op uw computer instellen, voordat u deze kunt gebruiken. Raadpleeg de documentatie van uw besturingssysteem voor hulp bij het instellen van de USB-beveiligingssleutel.

De extra beveiliging voor uw MyFRITZ!-account kunt u ook weer opheffen in de FRITZ!Box-gebruikersinterface in het menu "Internet / MyFRITZ!-account".

Voorwaarden

• Voor de bevestiging met eenmalig wachtwoord: toegang tot een mobiel apparaat met geïnstalleerde Google Authenticator-app of een andere app die aanmelden met een eenmalig wachtwoord (TOTP) ondersteunt.
  • Voor de bevestiging met persoonlijk bewijs van identiteit: beveiligingssleutel op een USB-gegevensdrager.

Instructies: extra beveiliging voor MyFRITZ!-account instellen met Authenticator-app

1. Open in een webbrowser het adres www.myfritz.net.
  2. Meld u met uw MyFRITZ!-gebruikersgegevens aan bij uw MyFRITZ!-account.
  3. Klik op de drie puntjes rechts bovenaan de MyFRITZ!Net-pagina en selecteer de optie "Accountinstellingen".
  4. Selecteer in het menu "Accountinstellingen" de optie "Extra beveiliging".
  5. Tik of klik bij "Bevestiging met eenmalig wachtwoord" op "Instellen" en volg de instructies van de configuratiewizard.

Instructies: extra beveiliging voor MyFRITZ!-account instellen met USB-beveiligingssleutel

1. Stel de beveiligingssleutel op uw computer in. Instructies vindt u in de documentatie van uw besturingssysteem.
  2. Open in een webbrowser het adres www.myfritz.net.
  3. Meld u met uw MyFRITZ!-gebruikersgegevens aan bij uw MyFRITZ!-account.
  4. Klik op de drie puntjes rechts bovenaan de MyFRITZ!Net-pagina en selecteer de optie "Accountinstellingen".
  5. Selecteer in het menu "Accountinstellingen" de optie "Extra beveiliging".
  6. Tik of klik bij "Bevestiging met persoonlijk bewijs van identiteit" op "Instellen" en volg de instructies van de configuratiewizard.