MyFRITZ!-account

Internet / MyFRITZ!-account

Overzicht

Met een MyFRITZ!-account hebt u vanaf het internet toegang tot uw FRITZ!Box, bijvoorbeeld om informatie over oproepen te bekijken of voor toegang tot uw foto-, muziek- of videobestanden op de thuisnetwerkopslag. U kunt ook rapportages over de status van uw FRITZ!-producten ontvangen.

Een MyFRITZ!-account maakt u aan met een e-mailadres en een wachtwoord.

Klik op de knop "Toepassen" om de instellingen op te slaan. Als u de pagina verlaat zonder op te slaan, gaan alle wijzigingen verloren.

MyFRITZ! voor het eerst instellen

Als u nog geen MyFRITZ!-account hebt geactiveerd, dan hebt u in het menu "Internet / MyFRITZ!-account" de volgende registratiemogelijkheden:

MyFRITZ actief

Als u voor uw FRITZ!Box al een MyFRITZ!-account hebt geactiveerd, dan hebt u in het menu "Internet / MyFRITZ!-account" de volgende mogelijkheden:

Sectie "MyFRITZ!-account"

MyFRITZ! voor deze FRITZ!Box actief MyFRITZ!-account voor deze FRITZ!Box activeren of deactiveren
Andere MyFRITZ!-account aanmaken en instellen
FRITZ!Box bij bestaande MyFRITZ!-account registreren
FRITZ!Box uit MyFRITZ!-account verwijderen FRITZ!Box afmelden bij MyFRITZ! (MyFRITZ!-account blijft bestaan)

Sectie "MyFRITZ!-internettoegang"

MyFRITZ!-internettoegang instellen Internetadres voor de FRITZ!Box voor het eerst activeren
Internettoegang tot de FRITZ!Box via HTTPS geactiveerd Internetadres voor de FRITZ!Box en gemachtigde gebruikers weergeven
FRITZ!Box-gebruiker voor MyFRITZ!-aanmelding inrichten

Sectie "Veiligheidswaarschuwingen in de browser"

Certificaat van letsencrypt.org gebruiken (aanbevolen) Vertrouwd certificaat van letsencrypt.org gebruiken, zodat er in de browser geen veiligheidswaarschuwingen meer worden weergegeven
Statusinformatie over het certificaat

Nieuwe MyFRITZ!-account aanmaken (voor het eerst instellen)

Voorwaarde

U hebt voor deze FRITZ!Box nog geen MyFRITZ!-account geactiveerd.

Handleiding

1. Open het menu "Internet / MyFRITZ!-account".
  2. Voer een e-mailadres in dat u voor uw MyFRITZ!-account wilt gebruiken en volg de instructies.

U ontvangt een e-mail met een bevestigingslink, waarmee u uw FRITZ!Box registreert bij www.myfritz.net.

3. Klik nadat de registratie is voltooid op "MyFRITZ!-account instellen" en ken een wachtwoord toe.

Met het ingestelde e-mailadres en het wachtwoord kunt u zich aanmelden op myfritz.net.

FRITZ!Box bij bestaande MyFRITZ!-account registreren

U kunt andere FRITZ!Box-apparaten aanmelden bij een MyFRITZ!-account, bijvoorbeeld als u een nieuwe FRITZ!Box wilt instellen of als u meerdere FRITZ!Box-apparaten wilt beheren.

Voorwaarde

U hebt via myfritz.net al een MyFRITZ!-account ingesteld en kent de toegangsgegevens (e-mailadres en wachtwoord).

Handleiding

1. Open het menu "Internet / MyFRITZ!-account".
  2. Voer het e-mailadres van de bestaande MyFRITZ!-account in en volg de instructies.

U ontvangt een e-mail met een bevestigingslink, waarmee u uw FRITZ!Box registreert bij www.myfritz.net.

Met het ingestelde e-mailadres en het wachtwoord kunt u zich aanmelden op myfritz.net.

Een andere MyFRITZ!-account aanmaken of aanmelden

Voorwaarde

U hebt voor deze FRITZ!Box al een MyFRITZ!-account geactiveerd en wilt een andere MyFRITZ!-account instellen.

Handleiding

1. Open het menu "Internet / MyFRITZ!-account".
  2. Indien niet geactiveerd, activeert u de optie "MyFRITZ!-account / MyFRITZ! voor deze FRITZ!Box actief".

Uw ingestelde MyFRITZ!-account en statusinformatie over uw MyFRITZ!-aanmelding worden weergegeven.

3. Klik op de link "Andere MyFRITZ!-account".
  4. Maak een nieuwe MyFRITZ!-account aan zoals beschreven onder Instructies: Nieuwe MyFRITZ!-account aanmaken (voor het eerst instellen) of:

Registreer de FRITZ!Box bij een bestaande MyFRITZ!-account zoals beschreven onder Instructies: FRITZ!Box bij bestaande MyFRITZ!-account registreren.

Knop "FRITZ!Box uit MyFRITZ!-account verwijderen"

Om uw FRITZ!Box af te melden bij MyFRITZ! klikt u op de knop "FRITZ!Box uit MyFRITZ!-account verwijderen".

Het afmelden heeft de volgende effecten:

• De toegang tot uw FRITZ!Box vanaf internet wordt gedeactiveerd.
  • De FRITZ!Box wordt niet meer weergegeven op myfritz.net en u ontvangt per e-mail geen informatie meer over uw FRITZ!Box.
  • Uw MyFRITZ!-account blijft bestaan.

Als u uw MyFRITZ!-account wilt wissen, meldt u dan aan bij myfritz.net en wis de MyFRITZ!-account via de accountinstellingen.

Sectie "MyFRITZ!-internettoegang"

Om toegang te krijgen vanaf internet heeft de FRITZ!Box een publiek toegankelijk internetadres nodig. Als u een FRITZ!Box bij MyFRITZ! registreert, dan wordt via MyFRITZ! een adres toegewezen aan de FRITZ!Box.

Aanwijzing:Als deze FRITZ!Box in IP-clientmodus wordt gebruikt achter een andere FRITZ!Box, dan is toegang vanaf internet over het algemeen uitgesloten voor de FRITZ!Box in IP-clientmodus.

MyFRITZ!-internettoegang instellen

Als u voor het eerst MyFRITZ!-internettoegang instelt, dan moet u eerst het publieke internetadres voor uw FRITZ!Box activeren:

1. Klik op de knop "MyFRITZ!-internettoegang instellen".

Het internetadres voor de FRITZ!Box wordt geactiveerd en de instelling "Internettoegang tot de FRITZ!Box via HTTPS geactiveerd" wordt geactiveerd.

Internettoegang tot de FRITZ!Box via HTTPS geactiveerd

De optie "Internettoegang tot de FRITZ!Box via HTTPS geactiveerd" activeert toegang tot uw FRITZ!Box via een webbrowser. De FRITZ!Box-gebruikers die zich vanaf internet kunnen aanmelden bij de FRITZ!Box worden weergegeven in een lijst:

• Alle FRITZ!Box-gebruikers met de machtiging "Toegang ook uit het internet toegestaan" hebben via het weergegeven adres of via "myfritz.net" rechtstreeks toegang tot de MyFRITZ!-interface van de FRITZ!Box".

• Alle FRITZ!Box-gebruikers met de extra machtiging "FRITZ!Box-instellingen" hebben via het weergegeven adres of via de MyFRITZ!-interface rechtstreeks toegang tot de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.

• Aanmelding bij het portaal "myfritz.net" vereist een aparte MyFRITZ!-account.

In de volgende gevallen is het toegewezen adres niet bereikbaar vanaf internet:

• Uw FRITZ!Box staat in de IP-clientmodus. Dit houdt in dat de FRITZ!Box gebruikmaakt van de bestaande internetverbinding van een andere router.
  • Uw internetaanbieder heeft geen publiek IPv4-adres toegewezen aan uw FRITZ!Box. Dit komt bijvoorbeeld voor bij aansluitingen die worden gebruikt met het Dual-Stack-Lite-protocol. Neem contact op met uw internetaanbieder voor informatie over het mogelijk maken van inkomende IPv4-verbindingen op uw aansluiting of meld u bij uw FRITZ!Box aan via IPv6.

FRITZ!Box-gebruikers instellen

U kunt een FRITZ!Box-gebruiker opgeven waarmee u zich vanaf internet standaard wilt aanmelden bij uw FRITZ!Box. Deze FRITZ!Box-gebruiker wordt van tevoren ingevoerd op myfritz.net, zodat u voor aanmelding alleen een gebruikerswachtwoord hoeft in te voeren. De ingestelde FRITZ!Box-gebruiker wordt in de lijst van de FRITZ!Box-gebruikers met toegangsrechten gekenmerkt met een MyFRITZ!-pictogram. U kunt deze vooraf toegewezen gebruiker voor aanmelding kunt u op elk moment wijzigen op myfritz.net.

Sectie "Veiligheidswaarschuwingen in de browser"

Uw browser vereist bij het oproepen van het publieke internetadres voor uw FRITZ!Box een officieel beveiligingscertificaat. Als u vanaf internet toegang wilt krijgen tot de gebruikersinterface van uw FRITZ!Box, dan raden wij aan om een betrouwbaar beveiligingscertificaat van letsencrypt.org te gebruiken. Letsencrypt.org is een gratis officiƫle certificeringsinstantie, wier certificaat door uw browser als veilig wordt herkend.

• Activeer de optie "Certificaat van letsencrypt.org gebruiken (aanbevolen)" om bij toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface geen beveiligingswaarschuwingen van uw browser te ontvangen.
  • Als u het certificaat van letsencrypt.org deactiveert, dan gebruikt de FRITZ!Box een eigen beveiligingscertificaat. Omdat het eigen beveiligingscertificaat van de FRITZ!Box bij geen enkele certificeringsinstantie bekend is, ontvangt u een beveiligingswaarschuwing van uw browser wanneer u toegang wilt krijgen tot uw FRITZ!Box. U kunt het beveiligingscertificaat van uw FRITZ!Box toestaan in de browser en de beveiligingsaanvraag bevestigen om geen andere beveiligingswaarschuwingen van uw browser te ontvangen.

Zoals de meeste certificeringsinstanties publiceert letsencrypt.org een lijst met alle certificaten die door hen zijn gecertificeerd en dus ook de daar gecertificeerde MyFRITZ!-adressen.

Sectie "Extra beveiliging van uw MyFRITZ!-account"

Wanneer u op myfritz.net met de huidig aangemelde FRITZ!Box-gebruiker een extra beveiliging voor uw MyFRITZ!-account hebt ingesteld, bijvoorbeeld een bevestiging met een eenmalig wachtwoord (Google Authenticator) of een bevestiging met een persoonlijk bewijs van identiteit (vingerafdruk of gezichtsherkenning), dan kunt u de extra beveiliging ook weer opheffen via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.

Instructies: Extra beveiliging voor MyFRITZ!-account opheffen

1. Klik op "Extra beveiliging voor MyFRITZ!-account opheffen".
  2. Bevestig de beveiligingsaanvraag.

De extra beveiliging voor uw MyFRITZ!-account wordt opgeheven. U kunt deze beveiliging opnieuw instellen via myfritz.net.