Back-up maken

Systeem / Back-up / Back-up maken

Op de pagina "Back-up maken" kunt u een back-up maken van alle instellingen die u in uw FRITZ!Box hebt geconfigureerd. Naast de FRITZ!Box-instellingen kunt u hier een back-up maken van uw telefoniegegevens zoals foto's voor contacten in het telefoonboek, beltonen, meldteksten en ingesproken berichten op het antwoordapparaat. Met de back-up kunt u alle instellingen en telefoniegegevens herstellen in dezelfde FRITZ!Box of in een FRITZ!Box van hetzelfde of een ander model.

Telefoniegegevens waarvan een back-up is gemaakt kunnen alleen samen met een back-up van de instellingen worden hersteld.

Back-up van de instellingen maken

Voordelen van een back-up van de instellingen

U kunt het back-upbestand met uw opgeslagen instellingen gebruiken om

• de opgeslagen instellingen in uw huidige FRITZ!Box te herstellen.
  • de opgeslagen instellingen in een andere FRITZ!Box van hetzelfde of een ander model te laden.

Instructies: Back-up van de instellingen maken

1. Open het menu "Systeem / Back-up" en vervolgens het tabblad "Back-up maken".
  2. Voer in het veld "Wachtwoord" een willekeurig wachtwoord in.
  3. Klik op de knop "Back-up maken".

Er verschijnt een venster voor extra bevestiging van de back-up.

4. Druk binnen twee minuten kort op een willekeurige knop van de FRITZ!Box.

Op de FRITZ!Box lichten alle leds een keer kortstondig op.

5. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "OK" om het proces te voltooien.

De back-up van uw FRITZ!Box-instellingen wordt nu gemaakt. Afhankelijk van de gebruikte browser en de instellingen van uw browser kunt u bij het opslaan een locatie opgeven of wordt het back-upbestand automatisch opgeslagen in een bepaalde downloadmap.

Het maken van een back-up van uw FRITZ!Box-instellingen is hiermee voltooid.

Aanwijzing:Laat uw FRITZ!Box-instellingen eenvoudig per e-mail toesturen. Zie voor meer informatie Push-service "Back-up van de instellingen maken".

Back-up van de telefoniegegevens maken

Van de telefoniegegevens wordt noch bij gebruik van de instelling "Back-up van de instellingen maken" een back-up gemaakt, noch bij een automatische back-up van uw FRITZ!Box-instellingen. Daarom kan het zinvol zijn om expliciet een back-up van uw telefoniegegevens te maken om deze samen met een back-up van de FRITZ!Box-instellingen in dezelfde FRITZ!Box of in een FRITZ!Box van hetzelfde of een ander model te herstellen.

Voorbeeld 1

U wilt overstappen op een ander FRITZ!Box-model en uw telefoniegegevens – samen met een back-up van de FRITZ!Box-instellingen – van de tot nu toe gebruikte FRITZ!Box overzetten naar de nieuwe FRITZ!Box.

Voorbeeld 2

U wilt uw FRITZ!Box terugzetten naar de fabrieksinstellingen en vervolgens uw telefoniegegevens samen met een back-up van de FRITZ!Box-instellingen herstellen.

Voorwaarde

• U hebt eerst een back-up gemaakt van de FRITZ!Box-instellingen van dezelfde FRITZ!Box waarvan u nu een back-up van de telefoniegegevens wilt maken.

Instructies: Back-up van de telefoniegegevens maken

1. Selecteer in de gebruikersinterface "Systeem / Back-up / Back-up maken".
  2. Activeer de optie "Back-up van de telefoniegegevens maken".
  3. Klik op "Back-up maken".
  4. De telefoniegegevens worden ingepakt in een ZIP-bestand.
  5. Sla het ZIP-bestand op.

Er is nu een back-up van uw telefoniegegevens gemaakt.