Faxberichten versturen en ontvangen

Telefonie / Fax

De FRITZ!Box kan faxberichten versturen en ontvangen zonder extra apparaten of software. In de internetbrowser worden teksten ingevoerd en faxberichten verstuurd. Aan elk faxbericht dat u wilt versturen kunt u een afbeelding toevoegen met het bestandstype "JPG" of "PNG".

De FRITZ!Box kan ontvangen faxberichten opslaan en/of doorsturen aan een e-mailadres.

Faxfunctie instellen

Nadat de faxfunctie is ingesteld kunt u faxberichten versturen en ontvangen.

Instructies: faxfunctie instellen

Zie Faxfunctie instellen.

Faxbericht versturen

Regels

• Bij het versturen van faxberichten worden maximaal 10 A4-pagina's verstuurd.
  • Als u een afbeelding toevoegt, is pagina 10 gereserveerd voor de afbeelding.

Instructies: faxbericht versturen

1. Selecteer in de gebruikersinterface "Telefonie / Fax".
  2. Klik op "Nieuwe fax".
  3. Selecteer in het telefoonboek de naam en het faxnummer van de ontvanger of voer deze gegevens in de velden "Aan" en "Faxnummer" in.
  4. In het veld "Afzender" kunt u uw eigen naam en adres invoeren.
  5. Selecteer in de lijst "versturen met" een faxnummer. Deze lijst bevat alle telefoonnummers die in het menu "Telefonie / Telefoonapparaten" zijn toegewezen aan de faxfunctie.
  6. Voer een onderwerp en de tekst van uw fax in.
  7. Bestand als bijlage: als u een afbeelding mee wilt sturen, selecteert u via de knop "Bladeren" een JPG- of PNG-bestand.
  8. Klik op "Versturen".