Antwoordapparaten

Telefonie / Antwoordapparaat

U kunt de FRITZ!Box als antwoordapparaat gebruiken zonder een extra apparaat aan te sluiten. U kunt ook meerdere antwoordapparaten met verschillende instellingen in de FRITZ!Box instellen.

De antwoordapparaten hebben de volgende functies:

• Bedrijfsmodi: u kunt bepalen of een antwoordapparaat berichten opneemt of alleen een meldtekst afspeelt.
  • Tijdschakeling: u kunt voor elke dag van de week bepalen op welke tijden het antwoordapparaat aanstaat en met welke bedrijfsmodus.
  • Voice to mail: desgewenst ontvangt u nieuwe ingesproken berichten per e-mail.
  • Beluisteren op afstand: u kunt het antwoordapparaat op afstand beluisteren
  • Memofunctie voor ingesproken berichten

Meerdere antwoordapparaten gebruiken

U kunt maximaal 5 antwoordapparaten instellen, ook meerdere antwoordapparaten voor hetzelfde telefoonnummer.

Voorbeeld 1

U hebt een telefoonnummer voor privécontacten en een tweede telefoonnummer voor zakelijke contacten. U kunt dan voor elk telefoonnummer een antwoordapparaat instellen.

Voorbeeld 2

U gebruikt het antwoordapparaat op kantoor en het antwoordapparaat moet op elk moment berichten opnemen. Tijdens kantooruren moeten bellers echter een andere meldtekst horen dan buiten kantoortijden.

Daarvoor kunt u voor het telefoonnummer van het kantoor twee antwoordapparaten instellen. De antwoordapparaten krijgen verschillende meldteksten. De tijdschakelingen van de antwoordapparaten stelt u zo in dat de antwoordapparaten niet op hetzelfde moment actief zijn.

Antwoordapparaat instellen

Het instellen gebeurt in twee stappen: activeer het eerste antwoordapparaat of maak een nieuw antwoordapparaat aan. Vervolgens kunt u eigen begroetingen, het versturen van e-mail en andere functies instellen.

Instructies: antwoordapparaat activeren of een nieuw antwoordapparaat aanmaken

1. Selecteer "Telefonie / Antwoordapparaat".
  2. Klik op "Antwoordapparaat instellen" of op "Ander antwoordapparaat".
  3. Stel de bedrijfsmodus, vertraging begroeting en opnametijd in.
    InstellingFunctie
    Bedrijfsmodus "Alleen begroeting" Bellers horen een meldtekst
    Bedrijfsmodus "Berichten opnemen" Bellers horen een meldtekst en kunnen berichten inspreken
    Vertraging begroeting De tijd die uw telefoon rinkelt voordat het antwoordapparaat een oproep aanneemt
    Opnametijd De tijd die een beller krijgt om een bericht in te spreken
  4. Voer een naam in voor het antwoordapparaat.
  5. Klik op "Volgende".
  6. Bepaal welke oproepen het antwoordapparaat moet aannemen. Selecteer daarvoor één of meerdere telefoonnummers.

Alle telefoonnummers die zijn ingesteld onder "Eigen telefoonnummers" zijn beschikbaar.

7. Klik op "Volgende".
  8. Controleer de instellingen en klik op "Toepassen".

Instructies: begroetingen, versturen van e-mail, tijdschakeling en beluisteren op afstand instellen

Nadat u een antwoordapparaat hebt ingesteld, kunt u eigen meldteksten instellen en het versturen per e-mail (voice to mail), beluisteren op afstand of een tijdschakeling activeren:

1. Selecteer "Telefonie / Antwoordapparaat".
  2. Selecteer een antwoordapparaat en klik op de knop "Instellingen".
  3. Stel de gewenste functies in. Meer informatie vindt u in de helpfunctie bij de instellingen.

Antwoordapparaat in gebruikersinterface bedienen

U kunt het antwoordapparaat bedienen in de gebruikersinterface onder "Telefonie / Antwoordapparaat".

Bedieningselementen

Nr.Functie
1 Wanneer er meerdere antwoordapparaten zijn ingesteld: antwoordapparaat selecteren
2 Antwoordapparaat in- en uitschakelen
3 Instellingen openen en bewerken
4 Telefoonnummer van de beller in het telefoonboek opslaan
5 Bericht beluisteren en opslaan (rechtsklik op de knop en selecteer in het contextmenu de optie "Koppeling opslaan onder" of een soortgelijke optie).
6 Enkel ingesproken bericht wissen
7 Geel sterretje geeft aan dat er nieuwe ingesproken berichten zijn
8 Alle berichten wissen

Antwoordapparaat via spraakmenu bedienen

U kunt de antwoordapparaten van de FRITZ!Box op aangesloten telefoons bedienen via het spraakmenu, bijvoorbeeld aan- en uitzetten of ingesproken berichten beluisteren. Met de telefoontoetsen 0 - 9 en # navigeert u in het spraakmenu.

Instructies: Antwoordapparaat via spraakmenu bedienen

Zie Antwoordapparaat van de FRITZ!Box via spraakmenu bedienen

Memo's opnemen

U kunt met het FRITZ!Box-antwoordapparaat memo's (spraaknotities) opnemen, die u kunt beluisteren als ingesproken berichten. Desgewenst kunt u nieuwe memo's ook automatisch per e-mail laten toesturen.

U kunt met het FRITZ!Box-antwoordapparaat memo's (spraaknotities) opnemen, die u kunt beluisteren als ingesproken berichten. Desgewenst kunt u nieuwe memo's ook automatisch per e-mail laten toesturen.

Instructies: Memo opnemen en beluisteren

Zie Memo's opnemen.