Toegang voor gasten

WiFi / Toegang voor gasten

Met de toegang voor gasten kunt u gasten toelaten op uw WiFi-netwerk. De gebruikers van deze toegang hebben alleen toegang tot internet. Houd rekening met deze belangrijke Aanwijzingen.

Voorwaarden

Om de toegang voor gasten (hotspot) te kunnen gebruiken, moet aan de volgende voorwaarde worden voldaan:

• Onder "Internet / Toegangsgegevens" is een van de volgende soorten aansluitingen ingesteld: "Aansluiting op een DSL-aansluiting" of "Aansluiting op een externe modem of router"

Toegang voor gasten (hotspot) activeren

De toegang voor gasten kan als privé-WiFi-toegang voor gasten of als openbare WiFi-hotspot worden ingesteld. Met de optie "Toegang voor gasten actief" activeert u de toegang.

Privé-WiFi-toegang voor gasten instellen

De privé-WiFi-toegang voor gasten is een door middel van een wachtwoord beschermde toegang voor vrienden en bekenden.

• Naam van de WiFi-toegang voor gasten (SSID): geef een naam op. Het WiFi-netwerk voor gasten is met deze naam, de zogenaamde SSID, zichtbaar voor WiFi-apparaten.
  • Versleuteling: de WiFi-toegang voor gasten is met WPA2 versleuteld.
  • WiFi-netwerksleutel: voer een WiFi-netwerksleutel in waarmee de draadloze verbinding voor uw gasten wordt beveiligd. Uw gasten moeten de sleutel invoeren in de WiFi-instellingen van hun WiFi-apparaten.

De WiFi-netwerksleutel moet tussen de 8 en 63 tekens lang zijn, maar om veiligheidsredenen wordt aanbevolen minstens 20 tekens te gebruiken. Houd rekening met de lijst met toegestane tekens.

Openbare WiFi-hotspot instellen

De openbare hotspot is een niet-versleutelde toegang voor openbare ruimten, bijvoorbeeld winkels of restaurants. Er wordt geen WiFi-netwerksleutel gebruikt. De gegevens worden niet-versleuteld overgedragen.

• Naam van de WiFi-hotspot (SSID): Geef een naam op. De WiFi-hotspot is met deze naam zichtbaar voor WiFi-apparaten.

Andere instellingen

De privé-toegang voor gasten en de openbare hotspot kunnen met verdere instellingen worden geconfigureerd:

• FRITZ!Box Push-service: Protocol met alle aan- en afmeldingen naar uw e-mailadres versturen
    • Voorschakelpagina (bijvoorbeeld met informatie over uw business enz.) instellen:
      een voorschakelpagina (captive portal) kan worden ingesteld met een foto en een eigen tekst met uw openingstijden, menukaart of het huidige programma.
      • Bepaal of aanmelding bij de toegang voor gasten pas wordt toegestaan na instemming met de gebruiksvoorwaarden.
      • Zorg er voor dat gasten de gebruiksvoorwaarden kunnen inzien. De gebruiksvoorwaarden (bijvoorbeeld informatie over wettelijk gebruik) bepaalt u.
      • Voeg aan de voorschakelpagina (captive portal) een foto (bijvoorbeeld bedrijfslogo) en een eigen tekst toe met uw gebruiksvoorwaarden (bijvoorbeeld informatie over wettelijk gebruik).
      • Stel voor uw gasten een omleiding naar een website (bijvoorbeeld eigen homepage) in.
    • Automatisch uitschakelen: geef een periode aan waarna de toegang voor gasten automatisch wordt uitgeschakeld. Dit is zinvol wanneer toegang voor gasten slechts gedurende een bepaalde periode mag worden gebruikt, bijvoorbeeld tijdens een evenement.
      U kunt de toegang voor gasten ook zo instellen dat deze na de ingestelde periode pas wordt uitgeschakeld nadat de laatste gast zich heeft afgemeld, bijvoorbeeld wanneer het evenement een open einde heeft.
    • Zichtbaarheid in het WiFi-netwerk voor gasten: bepaal of de gebruikers van de toegang voor gasten met elkaar mogen communiceren (deze instelling moet voor een openbare hotspot zijn uitgeschakeld).
    • Gebruik van bepaalde internettoepassingen beperken: beperk het gebruik van de toegang voor gasten tot het surfen op internet en tot het versturen/ontvangen van e-mails.

Toegangsprofielen en filterlijsten voor de toegang voor gasten

De toegang voor gasten kan verder worden ingesteld door andere toegangsprofielen en filterlijsten toe te wijzen.

Hier kunt u bepalen op welke tijden de toegang voor gasten gebruikt en welke internetpagina's kunnen worden bezocht.

Snel verbinden met QR-code en WPS

Met een QR-code en de procedure om snel te verbinden via WPS krijgen uw gasten bijzonder eenvoudig toegang tot internet.

QR-code

De QR-code kan worden gebruikt voor de privé-toegang voor gasten en de openbare hotspot. Voor een openbare hotspot plaatst u de code op een toegankelijke plek, bijvoorbeeld op een menukaart, in een flyer of iets dergelijks. Gasten scannen de QR-code met een QR-codescanner (app) die is geïnstalleerd op de smartphone of tablet en maken zo automatisch verbinding met de hotspot.

Met Android-apparaten kunt u de QR-code heel gemakkelijk scannen met FRITZ!App WLAN. Voor iOS-apparaten kunt u bijvoorbeeld de QR-codescanner Qrafter gebruiken.

WPS

Voor de privé-toegang voor gasten kan ook de procedure voor snel verbinden via WPS worden gebruikt. WiFi-apparaten die WPS ondersteunen, kunnen zo zeer snel en veilig een verbinding tot stand brengen.

• Start de WPS-functie van het WiFi-apparaat.
  • Klik binnen 2 minuten op "WPS starten".

De WiFi-toegang voor gasten met de privé-toegang voor gasten wordt automatisch en veilig tot stand gebracht. Meerdere WiFi-apparaten kunnen de WPS-functie na elkaar, maar niet tegelijkertijd gebruiken.