Mobiel netwerk

Internet / Mobiel netwerk

De FRITZ!Box kan de internettoegang ook beschikbaar stellen via een mobielenetwerkverbinding. De mobielenetwerkverbinding kan met de volgende mobiele apparaten tot stand worden gebracht:

• via een USB-dongel voor mobiel internet in modembedrijf met ondersteuning van LTE/UMTS/HSPA
  • door een dongel voor mobiel internet in de bedrijfsmodus USB-tethering
  • door een smartphone in de bedrijfsmodus USB-tethering (alleen smartphones met Android vanaf versie 4.1)

Aanwijzing:Het menu "Internet / Mobiel netwerk" is in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box alleen zichtbaar als een mobiel apparaat is aangesloten op een USB-poort van de FRITZ!Box.

Klik op de knop "Toepassen" om de instellingen op te slaan. Als u de pagina verlaat zonder eerst op te slaan, gaan alle wijzigingen verloren.

Als de internetverbinding tot stand wordt gebracht via het mobiele netwerk, hangt het van uw mobielenetwerkaanbieder af of de volgende functies van de FRITZ!Box kunnen worden gebruikt:
- internettelefonie
- inkomende VPN-verbindingen
- MyFRITZ!
- andere verbindingen die een publiek IP-adres vereisen.

Selecteer hoe de internettoegang via een mobiel netwerk moet worden gebruikt. De volgende opties zijn beschikbaar:

Internettoegang via mobiel netwerk actief

Selecteer deze optie als de internetverbinding uitsluitend tot stand moet worden gebracht via het mobiele netwerk.

Aanwijzing:Als u de onlinemeter van de FRITZ!Box wilt gebruiken voor de mobielenetwerkverbinding en tot nu toe een andere internetverbinding hebt gebruikt, zet u de onlinemeter weer op nul in het menu "Internet / Online-monitor".

Eenvoudige failover-bescherming / fallback-modus voor DSL

Selecteer deze optie als alleen bij uitval van de DSL-verbinding automatisch de internetverbinding tot stand moet worden gebracht via het mobiele netwerk. Zodra de DSL-verbinding gedurende ten minste 30 minuten stabiel beschikbaar is, wordt automatisch weer gebruikgemaakt van de DSL-verbinding als internettoegang.

Geavanceerde failover-bescherming / fallback-modus voor DSL/WAN

Selecteer deze optie als bij uitval van de DSL- of WAN-verbinding automatisch de internetverbinding tot stand moet worden gebracht via het mobiele netwerk. Zodra de DSL- of WAN-verbinding gedurende ten minste 30 minuten stabiel beschikbaar is, wordt automatisch weer gebruikgemaakt van de DSL- of WAN-verbinding als internettoegang.

Internettoegang via mobiel netwerk niet actief

Selecteer deze instelling als de mobielenetwerkverbinding niet moet worden gebruikt om verbinding met het internet te maken.

Aanmelding bij het mobiele netwerk

Pincode

Voer hier de pincode in van de simkaart van uw dongel voor mobiel internet in.

Roaming toestaan

Schakel deze instelling in als u wilt toestaan dat de FRITZ!Box ook incheckt op mobiele netwerken van andere mobielenetwerkaanbieders.

Beschikbaarheid van het netwerk

In de tabel ontvangt u informatie over de mobielenetwerkverbinding:

TabelkolomInformatie
Het symbool geeft de signaalsterkte weer van de mobielenetwerkverbinding. Hoe meer streepjes groen zijn, hoe beter de kwaliteit van de verbinding is.
Status De status van de mobielenetwerkverbinding wordt weergegeven.
Mobiel netwerk De naam van het mobiele netwerk wordt weergegeven.
Gegevensoverdracht De koppeling naar de Online-monitor. In de online-monitor worden de gegevensoverdrachtsnelheden weergegeven.

Bijwerken

Met een klik op de knop "Bijwerken" wordt de weergave in de tabel "Beschikbaarheid netwerk" bijgewerkt.

Internettoegang

Voer de toegangsgegevens in voor internettoegang via het mobiele netwerk. U hebt van uw mobielenetwerkaanbieder de toegangsgegevens ontvangen. Voor sommige mobielenetwerkaanbieders zijn de gegevens in de velden al ingevuld. Als u een andere mobielenetwerkaanbieder hebt, voer dan de toegangsgegevens in die u van de mobielenetwerkaanbieder hebt ontvangen.

Mobielenetwerkaanbieder

Selecteer uw mobielenetwerkaanbieder. Als uw mobielenetwerkaanbieder niet in de lijst wordt weergegeven, kies dan de vermelding "Andere aanbieder".

Toegangspunt Voer het toegangspunt in.
Inbelnummer Voer het inbelnummer van het mobiele netwerk in.
Gebruikersnaam Voer uw gebruikersnaam in.
Wachtwoord Voer uw wachtwoord in.
Wachtwoordbevestiging Voer uw wachtwoord in.

Automatisch verbreken

Als uw mobiele abonnement wordt gefactureerd volgens een tijdtarief, kunt u de internetverbinding automatisch laten verbreken als er geen enkel verbonden netwerkapparaat de internetverbinding actief gebruikt. Zo kunt u onlinekosten besparen.

Automatisch verbreken na

Kies deze optie als de internetverbinding automatisch moet worden verbroken. Voer in na hoeveel tijd van inactiviteit de internetverbinding moet worden verbroken.

niet automatisch verbreken

Kies deze optie, wanneer uw abonnement geen tijdslimiet heeft. De FRITZ!Box is bij deze keuze permanent verbonden met internet. Als uw internetaanbieder de verbinding om de 24 uur verbreekt, dan brengt de FRITZ!Box de verbinding meteen weer tot stand.

Aanwijzing:Informatie over de verbindingskosten, het datalimiet en andere contractuele informatie krijgt u van uw mobielenetwerkaanbieder.

Internettelefonie via de mobiele-internetverbinding

Als u in de FRITZ!Box in het menu "Telefonie / Eigen telefoonnummers / Telefoonnummers" internetnummers hebt ingevoerd, dan kunt u de internetnummers via de mobielenetwerkverbinding gebruiken.

Internetnummers via de mobiele internetverbinding gebruiken

Activeer deze instelling als u uw internetnummers wilt gebruiken voor de internettoegang via een mobiel netwerk.

Belangrijk:Het gebruik van internettelefonie kan door de aanbieder van het mobiele netwerk technisch worden verhinderd of via de algemene voorwaarden verboden zijn. Neem hierover contact op met uw mobielenetwerkaanbieder.