Ouderlijk toezicht

Internet / Filters / Ouderlijk toezicht

Met het ouderlijk toezicht van de FRITZ!Box kunt u voor netwerkapparaten de internettoegang met één klik blokkeren en deblokkeren. Met de toegangsprofielen kunt u voor elk afzonderlijk netwerkapparaat de duur en de inhoud regelen van het internetgebruik.

Aanwijzing:Het menu "Internet / Filters" is alleen beschikbaar als u de internettoegang in de FRITZ!Box hebt ingesteld en als de FRITZ!Box is ingesteld als router. Als de FRITZ!Box is ingesteld als IP-cliënt, is het menu "Internet / Filters" niet beschikbaar.

Apparaatblokkering

Internettoegang voor een apparaat blokkeren

1. Selecteer het apparaat uit de tabel en klik op "Blokkeren".

Voor dit apparaat wordt meteen het internetgebruik geblokkeerd. Op geblokkeerde apparaten is het volgende van toepassing:

• Communicatie in het thuisnetwerk blijft mogelijk.
  • In de tabel worden geblokkeerde apparaten aangegeven met dit pictogram.
  • Tickets kunnen niet worden gebruikt om de blokkering op te heffen.

Internettoegang voor een apparaat deblokkeren

1. Selecteer het apparaat uit de tabel en klik op "Deblokkeren".

Voor dit apparaat is gebruik van het internet meteen toegestaan. Beperkingen die zijn opgelegd door een toegewezen toegangsprofiel blijven van toepassing.

Toegangsprofielen

Met een toegangsprofiel kunt u voor een afzonderlijk netwerkapparaat de duur en de inhoud regelen van het internetgebruik. Elk netwerkapparaat dat zich aanmeldt bij het thuisnetwerk van de FRITZ!Box krijgt automatisch het toegangsprofiel "standaard". U kunt uw eigen toegangsprofielen instellen en toewijzen aan netwerkapparaten.

Een ander toegangsprofiel toewijzen

1. Klik op de knop "Toegangsprofielen wijzigen".
  2. Selecteer in de kolom "Toegangsprofielen" een ander toegangsprofiel.

U kunt uw eigen toegangsprofielen instellen: Nieuw toegangsprofiel voor een netwerkapparaat instellen.

Onlinetijd vandaag

De toegestane onlinetijd voor een netwerkapparaat wordt bepaald in het toegangsprofiel. De kolom "Onlinetijd vandaag" geeft aan of er beperkingen zijn:

WaardeBetekenis
onbegrensd Het toegangsprofiel heeft geen beperkingen voor de onlinetijd.
Voortgangsbalk Het toegangsprofiel heeft beperkingen voor de onlinetijd. De verbruikte onlinetijd voor de huidige dag wordt in de voortgangsbalk in kleur weergegeven.

Zo wordt de onlinetijd bij het ouderlijk toezicht gemeten:Onlinetijd bij het ouderlijk toezicht.

Ouderlijk toezicht geblokkeerd

Als de melding "Ouderlijk toezicht geblokkeerd" wordt weergegeven voor een netwerkapparaat, heeft de FRITZ!Box ontdekt dat er is geprobeerd om het ouderlijk toezicht te omzeilen. De FRITZ!Box blokkeert het ouderlijk toezicht, het netwerkapparaat is geblokkeerd voor het gebruik van het internet. De FRITZ!Box kan de poging om het ouderlijk toezicht te omzeilen alléén herkennen als in het toegangsprofiel "Standaard" de onlinetijd beperkt is. Als het ouderlijk toezicht is geblokkeerd, is het dus niet mogelijk om een ander toegangsprofiel toe te wijzen.

U kunt de blokkering opheffen door de IP-instellingen wijzigen in het netwerkapparaat te wijzigen: voer een IP-adres in dat nog niet wordt gebruikt in het thuisnetwerk of stel in dat het netwerkapparaat het IP-adres ophaalt bij de DHCP-server van de FRITZ!Box.

Onlinetijd opvragen

Elk netwerkapparaat kan de resterende onlinetijd opvragen:

1. Open een browser op het netwerkapparaat.
  2. Voer in de adresbalk het volgende adres in: fritz.box/surf.lua

In het venster "Ouderlijk toezicht" ziet u het volgende:

• Als op de huidige dag de onlinetijd beperkt is, wordt de resterende tijd weergegeven tot de toegestane onlinetijd is verbruikt.
  • Als op de huidige dag het internetgebruik alleen is toegestaan in een bepaalde periode en deze periode al voorbij is, geeft het venster aan dat het netwerkapparaat is geblokkeerd voor het gebruik van het internet.

Ticket voor extra onlinetijd

Met een ticket kan de afgelopen onlinetijd worden verlengd of kan er buiten de ingestelde tijd worden gesurft.

• Elk ticket verlengt de onlinetijd eenmalig met 45 minuten.
  • Tickets worden ingewisseld in de browser op de pagina die aangeeft dat de onlinetijd is verstreken.
  • Voor netwerkapparaten waarvoor het internetgebruik permanent is geblokkeerd kunnen geen tickets worden ingewisseld.
  • De tickets zijn te vinden bij "Internet / Filters / Toegangsprofielen".