Internet / Toegangsgegevens / Internettoegang

De FRITZ!Box kan de internettoegang via diverse aansluitingen tot stand brengen: via de DSL-aansluiting, via aansluiting op een modem (kabel, glasvezel) of via aansluiting op een andere router. Op de pagina "Internettoegang" stelt u de internettoegang in die past bij de aansluiting.

Klik op de knop "Toepassen" om de instellingen op te slaan. Als u de pagina verlaat zonder op te slaan, gaan alle wijzigingen verloren.

internetaanbieder

Selecteer eerst uw internetaanbieder.

In de sectie "Internetaanbieder" zijn twee vervolgkeuzelijsten beschikbaar waarin u kunt kiezen uit verschillende internetaanbieders. Selecteer uw internetaanbieder:

• Open de eerste vervolgkeuzelijst en selecteer uw internetaanbieder.
  • Als uw internetaanbieder niet in de eerste lijst staat vermeld, selecteert u de vermelding "Andere internetaanbieders" en selecteert u in de tweede vervolgkeuzelijst uw internetaanbieder.
  • Als uw internetaanbieder ook niet in de tweede lijst staat vermeld, selecteert u in de tweede lijst de vermelding "Andere internetaanbieder".

Wat u in deze lijsten selecteert, hangt af van uw situatie en van wat u wilt doen. Als u in beide lijsten een keuze hebt gemaakt, worden de overige instellingen weergegeven die u moet instellen.

Hieronder worden de mogelijke uitgangssituaties vermeld. Voor elke mogelijke uitgangssituatie wordt beschreven welke instellingen u moet configureren en wat u verder nog moet doen. Ga na welke situatie voor u van toepassing is.

FRITZ!Box als internetrouter op de DSL- of VDSL-aansluiting

• U hebt een DSL- of VDSL-aansluiting.
  • Uw internetaanbieder komt in een van de twee lijsten voor.
  • U hebt de FRITZ!Box rechtstreeks aangesloten op de DSL- of VDSL-aansluiting en wilt de FRITZ!Box gebruiken als router.

Selecteer de internetaanbieder in de lijsten.

Voor overige instellingen zijn in dit geval de beide secties "Toegangsgegevens" en "Verbindingsinstellingen" beschikbaar.

De velden in de sectie "Toegangsgegevens" zijn al aangepast aan de naamconventies van uw internetaanbieder.

Voer in de velden de toegangsgegevens in die u van uw internetaanbieder hebt ontvangen.

De verbindingsinstellingen zijn al op de waarden ingesteld die het meest worden gebruikt. Als u deze waarden wilt wijzigen, klikt u op "Verbindingsinstellingen wijzigen". U ziet nu de secties "Internetverbinding" en "Internettoegang", waarin u wijzigingen kunt aanbrengen.

Naar Help-pagina voor de verbindingsinstellingen

FRITZ!Box als router op de kabelmodem

• U hebt een kabelaansluiting waarop u een kabelmodem hebt aangesloten.
  • Uw kabelnetwerkaanbieder komt in een van de twee lijsten voor. De kabelnetwerkaanbieder is uw internetaanbieder.
  • U wilt de FRITZ!Box aansluiten op de kabelmodem en gebruiken als router.

Selecteer de kabelaanbieder (internetaanbieder).

Voor overige instellingen is in dit geval de sectie "Verbindingsinstellingen" beschikbaar.

Geef in de verbindingsinstellingen de overdrachtssnelheid van uw internetverbinding op. Deze gegevens zijn nodig voor het prioriteren van uw netwerkapparaten.

Om de internettoegang in de FRITZ!Box beschikbaar te stellen gaat u als volgt te werk:

1. Zorg ervoor dat het kabelmodem een actieve internetverbinding heeft.
  2. Sluit de kabelmodem met een netwerkkabel aan op de aansluiting "WAN" van uw FRITZ!Box.

FRITZ!Box als IP-client via netwerkkabel op een router

• U hebt een router die internetverbinding tot stand brengt.
  • U wilt de FRITZ!Box als IP-client op de router gebruiken. De FRITZ!Box is dan een netwerkapparaat in het IP-netwerk van de router en maakt medegebruik van de internetverbinding van de router. De firewall van de FRITZ!Box is niet meer actief.

Voer de volgende stappen uit:

1. Steek een netwerkkabel in een van de LAN-aansluitingen (geel) van de FRITZ!Box.

Aanwijzing:U kunt ook de aansluiting "WAN" gebruiken als LAN-aansluiting. Neem daarvoor het volgende in acht: u moet voor de aansluiting "WAN" onder "Thuisnetwerk / Netwerk / Netwerkinstellingen" de WAN-instelling wijzigen, zodat de WAN-aansluiting werkt als LAN-aansluiting.

2. Sluit het andere einde van de netwerkkabel aan op een LAN-aansluiting van de router.
  3. Selecteer bij "Internetaanbieder" de optie "andere internetaanbieders".
  4. Selecteer in de tweede vervolgkeuzelijst de optie "andere internetaanbieder".
  5. Selecteer bij "Aansluiting" de optie "Aansluiten op externe modem of router".
  6. Selecteer bij "Bedrijfsmodus" de optie "Bestaande internetverbinding medegebruiken (Mesh Wi-Fi / IP-client-modus)".
  7. Klik bij "Verbindingsinstellingen" op "Verbindingsinstellingen wijzigen".
  8. Bepaal hoe de FRITZ!Box de IP-instellingen moet krijgen:
    • Wanneer de FRITZ!Box de IP-instellingen van de router moet krijgen, selecteert u "IP-adres automatisch via DHCP laten toewijzen". Voer in het veld "DHCP-hostnaam" de DHCP-hostnaam van de router in. Wanneer u de naam niet kent, laat het veld dan leeg.
    • Wanneer de FRITZ!Box een vast IP-adres moet krijgen, selecteert u "IP-adres handmatig instellen". Voer het IP-adres en de andere IP-instellingen in de velden in.
  9. Klik op "Toepassen".

FRITZ!Box als router via netwerkkabel op een bestaande internettoegang

• U hebt al een werkende internettoegang.
  • U wilt de FRITZ!Box gebruiken op de bestaande internettoegang, waarbij de FRITZ!Box zelf als router werkt en een netwerk met eigen adresbereik beschikbaar stelt.
  • U wilt de FRITZ!Box via een netwerkkabel aansluiten op de bestaande internettoegang.

Voer de volgende stappen uit:

1. Selecteer in de eerste lijst de optie "Bestaande toegang via LAN".
  2. Sluit een netwerkkabel aan op de aansluiting "WAN" van de FRITZ!Box.
  3. Sluit het andere einde van de netwerkkabel aan op de bestaande internettoegang.

Opmerking:Als de instellingen worden toegepast, krijgt de FRITZ!Box automatisch een nieuw IP-adres en daaraan gekoppeld ook een nieuw netwerkadresbereik. In een apart venster krijgt u een overzicht van de nieuwe netwerkadresgegevens. Druk de gegevens af of noteer deze. De FRITZ!Box is nu bereikbaar via het nieuwe IP-adres.

Voor de FRITZ!Box en het netwerk geldt nu het volgende:

• De FRITZ!Box brengt de internetverbinding voor het netwerk zelf tot stand.
  • Er zijn geen toegangsgegevens nodig.

Aanwijzing:Als de FRITZ!Box niet als router moet werken, maar IP-client in het bestaande netwerk moet zijn, selecteert u in de eerste lijst de optie "andere internetaanbieders" en in de tweede lijst "andere internetaanbieder". Configureer vervolgens in secties "Aansluiting" en "Bedrijfsmodus" de bijbehorende instellingen.

FRITZ!Box als router via Wi-Fi op een bestaande internettoegang

• U hebt al een werkende internettoegang.
  • U wilt de FRITZ!Box gebruiken op de bestaande internettoegang, waarbij de FRITZ!Box zelf als router werkt en een netwerk met eigen adresbereik beschikbaar stelt.
  • U wilt de FRITZ!Box via Wi-Fi verbinden met de bestaande internettoegang.

Aan de volgende voorwaarden moet zijn voldaan:

• De FRITZ!Box zendt uit in het frequentiebereik 2,4 GHz
  • De FRITZ!Box gebruikt WPA-versleuteling
  • De FRITZ!Box mag een Wi-Fi-verbinding met het draadloze netwerk van de bestaande internettoegang tot stand brengen

Voer de volgende stappen uit:

1. Selecteer in de eerste lijst de optie "Bestaande toegang via Wi-Fi".
  2. Er wordt een lijst weergegeven met de in de omgeving beschikbare draadloze netwerken. Selecteer het draadloze netwerk waarmee u de FRITZ!Box wilt verbinden.
  3. Voer in de sectie "Beveiliging" in het veld "Wi-Fi-netwerksleutel" de Wi-Fi-netwerksleutel van het Wi-Fi-netwerk in.
  4. Klik op "Toepassen".

Opmerking:Als de instellingen worden toegepast, krijgt de FRITZ!Box automatisch een nieuw IP-adres en een nieuw netwerkadresbereik. In een apart venster krijgt u een overzicht van de nieuwe netwerkadresgegevens. Druk de gegevens af of noteer deze. De FRITZ!Box is nu bereikbaar via het nieuwe IP-adres.

Voor de FRITZ!Box en het netwerk geldt nu het volgende:

• De FRITZ!Box brengt de internetverbinding voor het netwerk zelf tot stand.
  • Er zijn geen toegangsgegevens nodig.

Aanwijzing:Als de FRITZ!Box niet als router moet werken, maar IP-client in het bestaande netwerk moet zijn, selecteert u in de eerste lijst de optie "andere internetaanbieders" en in de tweede lijst "andere internetaanbieder". Configureer vervolgens in secties "Aansluiting" en "Bedrijfsmodus" de bijbehorende instellingen.

Internettoegang met USB-modem via UMTS / HSPA

• U hebt een USB-modem voor breedbandinternettoegang (UMTS / HSPA)
  • U wilt de internetverbinding via het mobiele netwerk tot stand brengen.

Voer de volgende stappen uit:

1. Selecteer in de eerste lijst "Mobielenetwerkaanbieder".
  2. Steek de USB-modem in de USB-aansluiting van de FRITZ!Box.
  3. Configureer alle overige instellingen in het menu "Internet / Mobiel netwerk".

Aanwijzing:Het menu "Internet / Mobiel netwerk" wordt pas weergegeven als een USB-modem (UMTS / HSPA) minstens een keer met de FRITZ!Box verbonden is geweest.

Verdere mogelijkheden voor de internettoegang

• Uw internetaanbieder is in geen van de twee lijsten vermeld.
  • Uw internetaanbieder staat in een lijst vermeld, u wilt de FRITZ!Box echter gebruiken op een al bestaande internettoegang, maar hebt andere voorwaarden en eisen dan die, die tot dusver zijn beschreven.

Voer de volgende stappen uit:

1. Selecteer in de eerste lijst de optie "andere internetaanbieders" en in de tweede lijst de optie "andere internetaanbieder".
  2. Voer in het veld "Naam" de naam van uw internetaanbieder in.

De secties "Aansluiting", "Bedrijfsmodus", "Toegangsgegevens" en "Verbindingsinstellingen" worden weergegeven, waarin u de bijbehorende instellingen voor de gewenste internettoegang kunt configureren.