Aanmelding bij het thuisnetwerk

Systeem / FRITZ!Box-gebruiker / Aanmelding bij het thuisnetwerk

Overzicht

Ter beveiliging van uw FRITZ!Box wordt u altijd gevraagd u aan te melden wanneer u de gebruikersinterface van de FRITZ!Box opent. De aanmelding beveiligt de toegang tot de functies en instellingen van uw FRITZ!Box. Binnen het FRITZ!Box-thuisnetwerk hebt u twee mogelijkheden om u aan te melden bij uw FRITZ!Box:

• Aanmelding met een algemeen FRITZ!Box-wachtwoord dat algemene toegang geeft tot alle onderdelen van de FRITZ!Box. Deze manier van aanmelden is standaard in de FRITZ!Box ingesteld.
  • Aanmelding met een persoonlijke FRITZ!Box-gebruikersaccount, waarmee de toegang tot de FRITZ!Box individueel kan worden ingesteld.

Hier kunt u instellen welke aanmeldingsmethode u wilt gebruiken.

Klik altijd onderaan pagina op de knop "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Gedeelte "Aanmelding bij toegang uit het thuisnetwerk"

U kunt de volgende manieren van aanmelden instellen:

Aanmelding met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord

Elke gebruiker van de FRITZ!Box meldt zich met een eigen FRITZ!Box-gebruikersaccount aan, dat wil zeggen met een eigen FRITZ!Box-gebruikersnaam en een eigen wachtwoord. Een FRITZ!Box-gebruikersaccount richt u in het menu "Systeem / FRITZ!Box-gebruiker" in.

Deze manier van aanmelden richt u voor de volgende gevallen in:

• U wilt voor verschillende gebruikers verschillende toegangs- en instelmogelijkheden instellen.
  • U wilt uit het internet toegang hebben tot uw FRITZ!Box.

Aanmelding met het FRITZ!Box-wachtwoord

U meldt u alleen met een algemeen FRITZ!Box-wachtwoord aan. Deze manier van aanmelden is standaard.

Deze manier van aanmelden richt u voor de volgende gevallen in:

• U richt uw FRITZ!Box als enige gebruiker in.
  • U wilt niet uit het internet toegang hebben tot uw FRITZ!Box.

Instructies: FRITZ!Box-wachtwoord opgeven of wijzigen

1. Voer in het veld "FRITZ!Box-wachtwoord" een veilig wachtwoord naar keuze in, zie Tips en tekens voor wachtwoorden.
  2. Klik op "Toepassen" om het wachtwoord op te slaan.

Aanmelding zonder wachtwoord (niet aanbevolen)

Met deze instelling verwijdert u de wachtwoordbeveiliging van uw FRITZ!Box. De FRITZ!Box is dan niet meer beveiligd tegen onbevoegde toegang. Activeer deze instelling alleen wanneer u daar dringende redenen voor hebt.
Meer info: Gebruikersinterface met een wachtworod beveiligen

Aanmelding met knopdruk

Voor de veiligheid van uw FRITZ!Box activeert u de instelling "Aanmelding met knopdruk". Bij het openen van de FRITZ!Box-gebruikersinterface wordt u dan gevraagd op een knop van uw FRITZ!Box te drukken om u aan te melden.

Gedeelte "Bevestigen"

Hier kunt u instellen of de gebruiker voor bepaalde instellingen extra bevestigingen moet invoeren.

Uitvoering van bepaalde instellingen en functies bijkomend bevestigen

Voor de veiligheid van uw FRITZ!Box wordt u bij het inrichten en veranderen van bepaalde instellingen en functies gevraagd die verandering extra via toetsen op uw FRITZ!-product of via een aangesloten telefoon te bevestigen. Deactiveer deze functie alleen wanneer u daarvoor dwingende redenen hebt, bijvoorbeeld wanneer u regelmatig via het internet FRITZ!Box-instellingen moet wijzigen.

Bevestiging via Google Authenticator-app activeren

De aanmelding met Google Authentication is een extra beveiligingsfunctie voor uw FRITZ!Box. Met de Google Authentication-app wordt er een authenticatie in twee stappen uitgevoerd met eenmalige wachtwoorden via "Initiative for Open Authentication (OATH)".

Wanneer u Google Authentication hier activeert, dan kunt u in het menu "Systeem / FRITZ!Box-gebruiker / Gebruiker" voor een FRITZ!Box-gebruiker die Google Authentication-app voor een bepaalde smartphone inrichten. Bij toegang uit het internet tot de FRITZ!Box kunt u dan in plaats van een bijkomende bevestiging via een FRITZ!Box-knop of een aangesloten telefoon ook een bevestigingscode uit de app invoeren.

Verder aanwijzingen en informatie

Van de gebruikersinterface afmelden

Om veiligheidsredenen raden wij u aan om u af te melden van de gebruikersinterface van de FRITZ!Box wanneer u daar niet meer actief bent. U wordt automatisch afgemeld als u langer dan 20 minuten niet actief was in de gebruikersinterface.
Meer info: Bij de gebruikersinterface afmelden.

FRITZ!Box-wachtwoord vergeten?

De FRITZ!Box biedt u twee mogelijkheden waarmee u bij een vergeten wachtwoord weer toegang kunt krijgen tot de gebruikersinterface:

• Push service "Wachtwoord vergeten"
  • FRITZ!Box naar fabrieksinstellingen terugzetten

Meer info: FRITZ!Box-wachtwoord vergeten?