Wat zijn FRITZ!Box-gebruikers?

Overzicht

FRITZ!Box-gebruikers zijn toegangs- en gebruiksrechten voor de FRITZ!Box, die zijn gekoppeld aan een individuele gebruikersaccount. Een FRITZ!Box-gebruikersaccount maakt u aan met een gebruikersnaam en een wachtwoord in het menu "Systeem / FRITZ!Box-gebruikers". Een e-mailadres is optioneel en kan worden gebruikt als extra identificatie van de gebruiker.

Regels: FRITZ!Box-gebruikersaccount

• Met een FRITZ!Box-gebruikersaccount geeft u een FRITZ!Box-gebruiker afzonderlijke rechten voor geselecteerde onderdelen en functies van de FRITZ!Box.
  • Elke gebruiker van de FRITZ!Box meldt zich aan met een eigen gebruikersnaam en een eigen wachtwoord.
  • Aanmelding via de FRITZ!Box-gebruikersaccount is mogelijk vanuit het thuisnetwerk van de FRITZ!Box en met de juiste rechten, ook vanaf het internet.
  • U kunt maximaal 18 FRITZ!Box-gebruikersaccounts aanmaken.

Voorbeelden

• U wilt niet alleen in het thuisnetwerk, maar ook vanaf het internet toegang hebben tot de instellingen en functies van uw FRITZ!Box. Maak een FRITZ!Box-gebruiker aan die de rechten "FRITZ!Box-instellingen" en "Toegang ook toegestaan vanaf het internet" krijgt.
  • Daarnaast wilt u vanaf het internet toegang hebben tot bestanden op een USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box: geef de gebruiker ook het recht "Toegang tot NAS-inhoud".
  • U wilt familieleden of een huisgenoot toestaan oproeplijsten te bekijken en/of smarthome-apparaten te schakelen zonder dat zij daarvoor toegang tot de FRITZ!Box-instellingen hebben: maak een FRITZ!Box-gebruiker aan die de rechten "Ingesproken berichten, faxberichten, FRITZ!App Fon en oproeplijst" en/of "Smarthome" krijgt. Daarmee heeft de FRITZ!Box-gebruiker via de MyFRITZ!-interface (myfritz.box) toegang tot de smarthomefuncties.
  • U wilt vanaf een netwerkapparaat op afstand met een VPN-programma via een beveiligde, rechtstreekse VPN-verbinding een verbinding tot stand brengen met het FRITZ!Box-thuisnetwerk: Maak een FRITZ!Box-gebruiker aan die het recht "VPN" krijgt.

FRITZ!Box-wachtwoord of FRITZ!Box-gebruiker?

U kunt zich met een FRITZ!Box-wachtwoord of via een FRITZ!Box-gebruikersaccount aanmelden bij de gebruikersinterface van uw FRITZ!Box. Een overzicht van de verschillen:

FRITZ!Box-wachtwoord FRITZ!Box-gebruiker
Aanmelding U gebruikt voor aanmelding een vooraf ingesteld FRITZ!Box-wachtwoord of u geeft zelf een FRITZ!Box-wachtwoord op. Er zijn persoonlijke gebruikersaccounts.
Elke gebruiker van de FRITZ!Box meldt zich aan met een eigen gebruikersnaam en een eigen wachtwoord.
omvang van de toegang Elke gebruiker die zich aanmeldt met het FRITZ!Box-wachtwoord, heeft rechten voor toegang tot alle inhoud en instellingen van de FRITZ!Box. Voor elke FRITZ!Box-gebruiker is in de gebruikersaccount bepaald tot welke inhoud en instellingen van de FRITZ!Box hij toegang heeft.
Soort toegang Aanmelding is mogelijk vanaf apparaten die zich in het thuisnetwerk van de FRITZ!Box bevinden. Aanmelding is mogelijk vanuit het thuisnetwerk van de FRITZ!Box en met de juiste rechten ook vanaf het internet.

FRITZ!Box-gebruiker activeren

Na de eerste configuratie is de FRITZ!Box alleen beveiligd met een algemeen FRITZ!Box-wachtwoord. Als u FRITZ!Box-gebruikers voor aanmelding bij de FRITZ!Box wilt activeren, selecteer dan de bijbehorende instelling in het menu "Systeem / FRITZ!Box-Gebruiker / Aanmelding bij het thuisnetwerk".