AVM-diensten

Internet / Toegangsgegevens / AVM-diensten

Op de pagina "AVM-diensten" hebt u de mogelijkheid om instellingen voor de diensten van AVM te configureren. De door AVM beschikbaar gestelde diensten helpen uw FRITZ!-product en het FRITZ!OS up-to-date te houden, verder te ontwikkelen en veiliger te maken.

Aanwijzing:Wij raden u aan het gebruik van alle AVM-diensten op uw FRITZ!-product te activeren.

FRITZ!Box zoekt regelmatig naar updates

Deze AVM-dienst zoekt automatisch en regelmatig op de AVM-internetpagina's naar updates voor uw FRITZ!Box. Regelmatige updates verhogen de beveiliging van uw FRITZ!Box in uw thuisnetwerk en op uw internetaansluiting.

Instellingen voor automatische updates configureren

Instellingen voor automatische updates configureert u in het menu "Systeem / Update / Auto-update". Daar geeft u aan of uw FRITZ!Box u over beschikbare updates informeert of dat deze automatisch worden geïnstalleerd.

Melding over nieuwe updates

Als een update voor uw FRITZ!Box is gevonden, ziet u dit in het bovenste gedeelte van de pagina "Overzicht". Updates worden alleen automatisch geïnstalleerd wanneer u dit onder "Systeem / Update / Auto-update" instelt. Een update kunt u met een muisklik starten vanaf de pagina "Overzicht" via de link "Update beschikbaar", of in het menu "Systeem / Update".

Zoeken naar updates deactiveren

Het zoeken naar updates is in de FRITZ!Box af fabriek geactiveerd. U hebt de mogelijkheid het zoeken naar updates te deactiveren, als u niet wilt dat er automatisch wordt gezocht naar firmware-updates voor uw FRITZ!Box:

1. Deactiveer op de pagina "AVM-diensten" de instelling "FRITZ!Box zoekt regelmatig naar updates".
  2. Klik op de knop "Toepassen".

Diagnostische gegevens

Ter verbetering van uw FRITZ!product en voor een veilig gebruik op uw aansluiting stuurt uw FRITZ!Box indien nodig – als de optie "Diagnostische gegevens" is geactiveerd – technische diagnostische gegevens aan AVM:

• Bij concrete aanleiding worden technische diagnostische gegevens over fouten (foutenrapporten) of vermoedelijk misbruik door derden voor analyse naar AVM gestuurd door uw FRITZ!Box.
  • Bij het openen van enkele webpagina's op avm.de geeft uw FRITZ!Box specifieke gegevens van het apparaat door, zoals de naam van het product, het versienummer en de technische gegevens van de internetverbinding om de weergave van de AVM-webpagina's beter op uw product af te kunnen stemmen

E-mailadres voor nadere informatie opgeven

Als u in het veld "E-mailadres (vrijwillig)" uw e-mailadres opgeeft, kan dit worden gebruikt voor nadere informatie tijdens bewerking van een fout.

Aanwijzing:het invoeren van het e-mailadres is vrijwillig en niet van invloed op het versturen van diagnostische of apparaatspecifieke gegevens.

Versturen van diagnostische gegevens deactiveren

Het verzenden van diagnostische gegevens is in de FRITZ!Box af fabriek geactiveerd. U hebt de mogelijkheid het verzenden van diagnostische gegevens te deactiveren, als u niet wilt dat gegevens worden verzonden:

1. Deactiveer op de pagina "AVM-diensten" de instelling "Diagnose en onderhoud".
  2. Klik op de knop "Toepassen".

Diagnose en onderhoud

Als de optie "Diagnose en onderhoud" is geactiveerd, is uw FRITZ!Box voor AVM bereikbaar voor diagnostische doeleinden. Zo kan AVM problemen sneller en veiliger verhelpen. Alle door AVM opgevraagde diagnostische gegevens zijn dan zoveel mogelijk geanonimiseerd en bevatten geen door u opgegeven gegevens.

• AVM kan in bepaalde gevallen geselecteerde technische diagnostische gegevens opvragen, bijvoorbeeld voor foutanalyse of ondersteuningsdoeleinden.
  • AVM kan in bepaalde gevallen een samenvatting van de diagnostische gegevens opvragen, bijvoorbeeld voor foutanalyse of ondersteuningsdoeleinden. Deze samenvatting kunt u bekijken onder "Internet > Toegangsgegevens > AVM-diensten".
  • AVM kan indien nodig, onafhankelijk van de overige update-instellingen van uw FRITZ!Box, een software-update uitvoeren om bijvoorbeeld een storingsvrij gebruik te garanderen.
  • Uit een steekproef van FRITZ!-producten verzamelt AVM statistisch relevante gegevens over kwaliteit, toepassingsscenario's en omgevingsparameters. Deze gegevens worden gebruikt voor productontwikkeling en ter verbetering van de productkwaliteit.
  • Als de optie "Diagnose en onderhoud" is geactiveerd, wordt een willekeurig geselecteerde, tegen toegang beveiligde poort op de FRITZ!Box geopend.

Oproepen van diagnosegegevens deactiveren

Het opvragen van diagnosegegevens is in de FRITZ!Box af fabriek geactiveerd. U hebt de mogelijkheid de instelling voor het opvragen van de gegevens te deactiveren, als u niet wilt dat de gegevens worden opgevraagd:

1. Deactiveer op de pagina "AVM-diensten" de instelling "Diagnose en onderhoud".
  2. Klik op de knop "Toepassen".

Diagnostische gegevens bekijken

• Klik om de diagnostische gegevens te bekijken op de knop ‘Bekijk de diagnostische samenvatting’.

Er wordt een tekstbestand gedownload dat u in een editor kunt bekijken.

Beveiliging van uw persoonlijke gegevens

Bij communicatie tussen AVM en uw FRITZ!-product worden per apparaat specifieke gegevens aan AVM doorgegeven, bijvoorbeeld gegevens voor apparaatidentificatie, FRITZ!OS-versie van uw FRITZ!-product, netwerkaanbieder van uw aansluiting en basisinstellingen. Deze gegevens zijn om de volgende redenen belangrijk voor AVM:

• Alleen met apparaatspecifieke gegevens kan de juiste update worden bepaald voor uw FRITZ!-product en voor uw FRITZ!OS-versie.
  • AVM verzamelt en gebruikt diagnostische gegevens om fouten te verhelpen, problemen op te lossen en om de product- en servicekwaliteit te verbeteren.

Houd er rekening mee dat diagnostische gegevens en apparaatspecifieke gegevens geen persoonsgegevens bevatten. Ook geeft AVM de specifieke gegevens per apparaat niet door aan derden. Lees ter informatie ook de precieze tekst van de Verklaring inzake gegevensbescherming .

AVM-diensten - instellingen in het Mesh-netwerk

Als er meerdere FRITZ!-producten in het thuisnetwerk zijn, worden in het Mesh-netwerk de instellingen voor de AVM-diensten standaard overgenomen door de Mesh Master. Al geconfigureerde instellingen in de Mesh-repeater of de Mesh-powerline-adapter worden daardoor overschreven. De instellingen kunnen niet worden bewerkt in de Mesh-repeater / Mesh-powerline-adapter.

Als u voor een FRITZ!Box, die op een andere FRITZ!Box (de "Mesh Master") wordt gebruikt als Mesh Repeater, eigen instellingen wilt configureren voor de AVM-diensten, deactiveer dan in het menu "Thuisnetwerk / Mesh / Mesh-instellingen" in de sectie "Instellingen uit de Mesh Wi-Fi overnemen" de optie "Overnemen van de instellingen actief".

Aanwijzing:Als u het overnemen van de instellingen in het Mesh-netwerk deactiveert, dan worden ook andere instellingen niet meer automatisch overgenomen, bijvoorbeeld Wi-Fi-instellingen, instellingen voor auto-updates, push-services en smarthome.