Ruisongevoeligheid

Internet / DSL-Informatie / Ruisongevoeligheid

Bij het tot stand brengen van de DSL-verbinding wordt er tussen de centrale en de FRITZ!Box onderhandeld over specifieke verbindingsparameters. Onder omstandigheden kan er tijdens deze onderhandelingen geen rekening worden gehouden met interferentie veroorzaakt tijdens piekbelastingsperiodes of door elektrische apparaten in het huishouden.

Om de stabiliteit tegen stoorimpulsen te verhogen kunt u instellingen van uw FRITZ!Box zo ver als nodig in de richting van "maximale stabiliteit" verschuiven. Wijzig de bestaande instellingen niet als uw DSL-verbinding stabiel is.

Vorige DSL-versie gebruiken

De DSL-versie maakt deel uit van FRITZ!OS. Met elke FRITZ!OS wordt de DSL-versie verder ontwikkeld. Door installatie van het huidige FRITZ!OS werkt uw FRITZ!Box met de huidige DSL-technologie.

In sommige gevallen (bijvoorbeeld op DSL-verbindingen met verouderd DSLAM) kan het voorkomen dat de FRITZ!Box alleen met bepaalde DSL-versies een stabiele DSL-verbinding tot stand kan brengen.

Met de optie "Vorige DSL-versie gebruiken" kunt u de vorige DSL-versie activeren in de FRITZ!Box:

1. Activeer "Vorige DSL-versie gebruiken".
  2. Klik op "Toepassen".

De vorige DSL-versie wordt geactiveerd en de FRITZ!Box wordt vervolgens opnieuw opgestart. De herstart duurt ongeveer twee minuten.

Stuur ons feedback als de storing kon worden verholpen met behulp van de vorige DSL-versie. Ga daarvoor naar het tabblad "Feedback".

Uw feedback helpt ons de DSL-prestaties van de FRITZ!Box te optimaliseren.

DSL Syncrate beperken tot beschikbare bitrate

Sommige DSL-aanbieders stellen de DSL-verbinding doorgaans beschikbaar met de hoogst mogelijke transmissiesnelheid. Bij klanten die een lagere transmissiesnelheid zijn overeengekomen met de DSL-aanbieder, verlaagt de DSL-aanbieder de transmissiesnelheid niet op het niveau van de DSL-verbinding, maar op het niveau van de IP-verbinding. De FRITZ!Box brengt de verbinding echter altijd tot stand met de door de DSL-aanbieder aangeboden transmissiesnelheid. Hoe hoger de transmissiesnelheid, hoe gevoeliger de DSL-verbinding is voor storingen.

De instelling "DSL Syncrate beperken tot beschikbare bitrate" wordt alleen weergegeven als de volgende beide punten van toepassing zijn op uw DSL-aanbieder:

• De DSL-aanbieder stuurt de waarde van de overeengekomen transmissiesnelheid naar de FRITZ!Box.
  • De DSL-aanbieder verlaagt de transmissiesnelheid van de DSL-verbinding niet tot de overeengekomen transmissiesnelheid.

Als u de instelling "DSL Syncrate beperken tot beschikbare bitrate" activeert, wordt de transmissiesnelheid verlaagd op het niveau van de DSL-verbinding en de DSL-verbinding wordt stabieler.

Storingen door Powerline verhelpen

Overzicht

Powerline-verbindingen kunnen interferentie veroorzaken op DSL-verbindingen. Met de functie "Storingen herkennen en verhelpen" kunnen VDSL-storingen die mogelijk door Powerline-producten worden veroorzaakt, worden geminimaliseerd.

Voorwaarde

• De functie "Storingen herkennen en verhelpen" is beschikbaar als een VDSL-storing is gedetecteerd die mogelijk wordt veroorzaakt door een Powerline-product.
  • Actieve DSL-verbinding van de FRITZ!Box bestaat.
  • Powerline-producten zijn verbonden met de FRITZ!Box.

Storingen herkennen

1. Klik op de knop "Storingen herkennen en verhelpen".

Het controleren en aanpassen kan tot 10 minuten duren. Tijdens de procedure vindt een belasting van de Powerline-verbinding plaats, wat invloed kan hebben op de netwerkkwaliteit en de internetverbinding.

2. Het controleren en aanpassen kan meerdere keren worden herhaald om de wisselwerking van VDSL met een krachtige powerline-installatie stap voor stap te optimaliseren.

Storingen voorkomen

Neem onze tips in acht over het omzeilen van storingen en het verbeteren van powerlineverbindingen.

Powerline-instellingen terugzetten

Met de knop "Powerline-instellingen resetten" is het mogelijk de aangepaste instellingen weer ongedaan te maken.