Providerdiensten

Internet / Toegangsgegevens / Providerdiensten

Het tabblad "Providerdiensten" wordt in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box alleen weergegeven als aan ten minste een van de volgende voorwaarden wordt voldaan:

• De geselecteerde internetprovider ondersteunt TR-069.
  • De FRITZ!Box heeft via DHCP de URL van een ACS (Auto Configuration Server) geleerd.

U kunt met de op dit tabblad beschikbare instellingen de automatische configuratie van de FRITZ!Box en automatische firmware-updates toestaan of blokkeren.

Toelichting bij TR-069: TR-069 is een technische specificatie. Deze beschrijft de automatische configuratie van apparaten met internettoegang (bijvoorbeeld de FRITZ!Box) door de internet- en internettelefonieprovider (serviceprovider). TR-069 wordt niet door alle internet- en internettelefonieproviders ondersteund.

Klik op de knop "Toepassen" om de instellingen op te slaan. Als u de pagina verlaat zonder eerst op te slaan, gaan alle wijzigingen verloren.

Automatische configuratie door de serviceprovider toestaan

Wij raden u aan om deze instelling te activeren.

Met deze instelling wordt de internettoegang door de internetprovider automatisch geconfigureerd. Als u bij uw internetprovider ook een abonnement hebt voor internettelefonie (VoIP), dan worden ook alle hiervoor vereiste instellingen automatisch geconfigureerd. U hoeft geen toegangsgegevens of telefoonnummers handmatig in te voeren.

Automatische updates toestaan

U kunt deze instelling aanvullend activeren als de instelling "Automatische inrichting door de serviceprovider toestaan" is geactiveerd.

Met deze instelling geeft u uw internetprovider toestemming om updates naar uw FRITZ!Box over te dragen en uit te voeren.

Schakel deze instelling uit als u niet wilt dat het FRITZ!OS van de FRITZ!Box automatisch wordt bijgewerkt. Updates dienen bijvoorbeeld niet automatisch te worden uitgevoerd als u de FRITZ!Box met een bepaalde FRITZ!OS-versie wilt gebruiken.

Rekening houden met URL van de Auto Configuration Server via DHCP

De instelling "Rekening houden met de URL van de Auto Configuration Server via DHCP" is in de fabrieksinstellingen geactiveerd. Deze instelling is alleen beschikbaar als aan de twee volgende voorwaarden wordt voldaan:

• De FRITZ!Box is als router geconfigureerd.
  • Op de verbinding met de internettoegang wordt DHCP gebruikt. Het gebruik van DHCP hangt af van de internetprovider.

Aan deze twee voorwaarden wordt bijvoorbeeld voldaan als de FRITZ!Box als router op een kabelmodem is aangesloten en de kabelprovider op de verbinding met de FRITZ!Box DHCP gebruikt.

InstellingBetekenis
geactiveerd

Als aan de FRITZ!Box via DHCP de URL van een ACS (Auto Configuration Server) wordt meegedeeld, dan heeft dat de volgende gevolgen:

• De FRITZ!Box gebruikt de ACS. Dat wil zeggen dat de ACS de internettoegang en de internettelefonie in de FRITZ!Box automatisch configureert.
  • Als de instelling "Automatische inrichting door de serviceprovider toestaan" is uitgeschakeld, dan wordt deze ingeschakeld.
gedeactiveerd Als aan de FRITZ!Box via DHCP de URL van een ACS (Auto Configuration Server) wordt meegedeeld, dan blijft de ACS onopgemerkt. De FRITZ!Box gebruikt de ACS niet. Er vindt geen automatische configuratie plaats.

X