Wat is MyFRITZ!?

Overzicht

Met MyFRITZ! krijgt u extra functies voor uw FRITZ!Box. Tot MyFRITZ! behoren de volgende componenten:

MyFRITZ!-account / myfritz.netMyFRITZ!AppMyFRITZ! / myfritz.box
Functie

MyFRITZ! op internet

toegang tot het FRITZ!Box-overzicht op het internet en, afhankelijk van de gebruikersrechten, tot FRITZ!Box-functies en -instellingen

MyFRITZ! mobiel

onderweg toegang tot FRITZ!Box-functies

MyFRITZ! in het thuisnetwerk

snelle toegang tot bepaalde FRITZ!Box-functies in het thuisnetwerk

Toegang aanmelding met de MyFRITZ!-account op de website "myfritz.net." via een mobiel apparaat (met geïnstalleerde MyFRITZ!App) via de "MyFRITZ!-link in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box of via het adres "myfritz.box" in de browser

MyFRITZ! op internet

MyFRITZ!-account / myfritz.net

Met een MyFRITZ!-account hebt u vanaf het internet toegang tot uw FRITZ!Box, bijvoorbeeld om informatie over oproepen te bekijken of voor toegang tot uw foto-, muziek- of videobestanden op de thuisnetwerkopslag. Daarnaast kunt u ook rapportages over de status van uw FRITZ!-apparaten ontvangen.

Een MyFRITZ!-account maakt u aan met een e-mailadres en een wachtwoord.

FRITZ!Box-internetadres

Via de MyFRITZ!-account wordt er aan de FRITZ!Box een publiek toegankelijk internetadres toegewezen.

Als internettoegang tot de FRITZ!Box is geactiveerd en er een FRITZ!Box-gebruiker met de bevoegdheid "Toegang vanaf het internet toegestaan" is ingesteld, dan hebt u vanaf het internet rechtstreeks toegang tot uw FRITZ!Box, bijvoorbeeld via myfritz.net. U kunt het adres ook gebruiken om VPN-verbindingen met uw FRITZ!Box tot stand te brengen of om toegang te krijgen tot serverdiensten in het thuisnetwerk, waarvoor u onder "Internet / Toegang verlenen" poortvrijgaven hebt ingesteld.

In het volgende geval is het toegewezen adres niet bereikbaar vanaf het internet:

• Uw internetaanbieder heeft aan uw FRITZ!Box geen publiek IPv4-adres toegewezen, bijvoorbeeld bij aansluitingen met het protocol "Dual Stack Lite". De FRITZ!Box heeft geen publiek IPv4-adres wanneer in het menu "Overzicht" onder "Verbindingen" de melding "FRITZ!Box gebruikt een DS-Lite-tunnel" staat.

MyFRITZ! mobiel

MyFRITZ!App

Met de gratis app "MyFRITZ!App" hebt u onderweg vanaf uw mobiele apparaat toegang tot uw FRITZ!Box:

• Berichten: FRITZ!Box-oproepenlijst bekijken en berichten op het antwoordapparaat beluisteren
  • FRITZ!NAS: toegang tot foto’s, muziek, video’s
  • Thuisnetwerk: maak onderweg een beveiligde verbinding met de FRITZ!Box en thuisnetwerkapparaten
  • Smarthome: schakelbare stopcontacten, radiatorthermostaten schakelen en regelen
  • Comfortfuncties: Wi-Fi, antwoordapparaten en doorschakelingen regelen.

MyFRITZ! in het thuisnetwerk

MyFRITZ! / myfritz.box

Via de overzichtspagina "MyFRITZ!" onder het adres myfritz.box hebt u via uw browser toegang tot veel gebruikte functies van een FRITZ!Box in het thuisnetwerk:

• Oproeplijst: oproepen en berichten bekijken en beluisteren
  • NAS-opslag: toegang tot foto’s, muziek, video’s
  • Comfortfuncties: Wi-Fi, WPS, toegang voor gasten, antwoordapparaten weergeven en regelen
  • Smarthome: schakelbare stopcontacten, radiatorthermostaten schakelen en regelen

Tot welke functies u toegang hebt, hangt af van de rechten die voor de aangemelde FRITZ!Box-gebruiker zijn ingesteld.