AVM-diensten

Inhoud / AVM-diensten

Op de pagina "AVM-diensten" hebt u de mogelijkheid om instellingen voor de diensten van AVM te configureren. De door AVM beschikbaar gestelde diensten helpen uw FRITZ!-product en het FRITZ!OS up-to-date te houden, verder te ontwikkelen en veiliger te maken.

Aanwijzing:Wij raden u aan het gebruik van alle AVM-diensten op uw FRITZ!-product te activeren.

U bereikt de pagina "AVM-diensten" als volgt:

1. Klik op de pagina "Overzicht" op de koppeling "Inhoud".
  2. Klik in het onderste gedeelte van het venster "Inhoud" op de link "AVM-diensten".
Link

FRITZ!Box zoekt regelmatig naar updates

Deze AVM-dienst zoekt automatisch en regelmatig op de AVM-internetpagina's naar updates voor uw FRITZ!Box. Regelmatige updates verhogen de beveiliging van uw FRITZ!Box in uw thuisnetwerk en op uw internetaansluiting.

Instellingen voor automatische updates configureren

Instellingen voor automatische updates configureert u in het menu "Systeem / Update / Auto-update". Daar geeft u aan of uw FRITZ!Box u over beschikbare updates informeert of dat deze automatisch worden geïnstalleerd.

Melding over nieuwe updates

Als een update voor uw FRITZ!Box is gevonden, ziet u dit in het bovenste gedeelte van de pagina "Overzicht". Updates worden alleen automatisch geïnstalleerd wanneer u dit onder "Systeem / Update / Auto-update" instelt. Een update kunt u met een muisklik starten vanaf de pagina "Overzicht" via de link "Update beschikbaar", of in het menu "Systeem / Update".

Zoeken naar updates deactiveren

Het zoeken naar updates is in de FRITZ!Box af fabriek geactiveerd. U hebt de mogelijkheid het zoeken naar updates te deactiveren, als u niet wilt dat er automatisch wordt gezocht naar firmware-updates voor uw FRITZ!Box:

1. Deactiveer op de pagina "AVM-diensten" de instelling "FRITZ!Box zoekt regelmatig naar updates".
  2. Klik op de knop "Toepassen".

Diagnose en onderhoud

Voor het optimaliseren van dit product en voor een veilig gebruik op uw aansluiting gebruikt AVM indien nodig diagnosegegevens. AVM stelt u deze optimalisaties en verdere ontwikkelingen via regelmatige updates voor uw FRITZ!Box ter beschikking.

• Uw FRITZ!Box verzendt bij fouten foutrapporten naar AVM. Zo kan AVM problemen sneller herkennen en oplossen.
  • Wanneer u AVM-internetpagina's bezoekt, geeft uw FRITZ!Box geeft apparaatspecifieke gegevens (bijvoorbeeld FRITZ!Box-model, firmwareversie) door aan AVM. Zo kunnen wij onze service preciezer op uw FRITZ!Box afstemmen.

Diagnosegegevens bekijken

Voor het bekijken van diagnosegegevens klikt u op de knop Diagnosegegevens bekijken. Via uw browser wordt een txt-bestand gedownload dat u met behulp van een editor kunt bekijken.

Verzenden van diagnosegegevens deactiveren

Het verzenden van diagnosegegevens is in de FRITZ!Box af fabriek geactiveerd. Als u niet wilt dat de gegevens worden verzonden, deactiveert u de instelling "Diagnose en onderhoud".

E-mailadres voor vragen opgeven

Als u in het veld "E-mailadres (optioneel)" uw e-mailadres opgeeft, kan dit bij de bewerking van de fout worden gebruikt voor eventuele vragen.

Tip:het invoeren van het e-mailadres is vrijwillig en niet van invloed op de verzending van diagnose- of apparaatspecifieke gegevens.

Beveiliging van uw persoonlijke gegevens

Voor de AVM-diensten "Zoeken naar updates", "Security report" en "Diagnose en onderhoud" worden apparaatspecifieke gegevens zoals de actuele firmwareversie van uw FRITZ!Box en diagnosegegevens aan AVM doorgegeven. Om de volgende redenen zijn deze gegevens belangrijk voor AVM:

• Alleen met apparaatspecifieke gegevens kan voor uw FRITZ!Box-model en voor uw firmwareversie de passende update worden vastgesteld.
  • AVM verzamelt en gebruikt diagnosegegevens voor het verhelpen van fouten en het oplossen van problemen, alsmede voor het verbeteren van de product- en servicekwaliteit.

Houd er rekening mee dat diagnosegegevens en apparaatspecifieke gegevens geen persoonsgegevens bevatten. AVM geeft deze gegevens niet door aan derden. Neem hiertoe ook kennis van de precieze tekst van de privacyverklaring.

Wij raden u aan om alle AVM-diensten geactiveerd te houden.