FRITZ!NAS

Met FRITZ!NAS kunnen de gegevens op de opslagmedia van uw FRITZ!Box worden weergegeven in een overzichtelijke omgeving. Alle deelnemers van het FRITZ!Box-thuisnetwerk kunnen FRITZ!NAS starten in een internetbrowser en via dit platform toegang krijgen tot bijvoorbeeld muziek, foto's, video's en documenten van de FRITZ!Box-opslagmedia.

FRITZ!NAS bedienen

In FRITZ!NAS wordt de inhoud van alle opslagmedia van de FRITZ!Box weergegeven. De opslagmedia van de FRITZ!Box zijn aangesloten USB-opslagmedia, het interne geheugen en ingesteld online geheugen.

U kunt FRITZ!NAS in elke internetbrowser starten.Voer daarvoor fritz.nas in het adresveld van uw internetbrowser in.

Alle functies die nodig zijn voor het beheren van de mappen en mapinhoud van uw opslagmedia, zijn beschikbaar in de symboollijst van de FRITZ!NAS.

Symboollijst van FRITZ!NAS

SymboolHandeling
 FRITZ!NAS-symbool Knippen

Hiermee knipt u een object.

Markeer een bestand of een map en klik op "Knippen". Het object wordt geknipt en kan met "Invoegen" naar een andere plek worden verplaatst.

FRITZ!NAS-symbool Invoegen

Hiermee voegt u een object in.

Om een al geknipt object op een andere plek in te voegen, selecteert u een doelmap en klikt op "Invoegen".

FRITZ!NAS-symbool Verwijderen

Hiermee verwijdert u een object.

Markeer een bestand of een map en klik op "Verwijderen". Het geselecteerde object wordt verwijderd.

FRITZ!NAS-symbool Hernoemen

Hiermee kunt u de naam van een object wijzigen.

Markeer een bestand of een map en klik op "Hernoemen". U kunt een nieuwe naam invoeren.

FRITZ!NAS-symbool Nieuw

Hiermee maakt u een nieuwe map.

Klik op dit symbool om een nieuwe map te maken.

FRITZ!NAS-symbool Actualiseren

Hiermee actualiseert u het scherm.

Klik op dit symbool om het scherm te actualiseren.

FRITZ!NAS-symbool Kopiëren

Hiermee kopieert u bestanden van het eigen apparaat (bijv. computer) naar een FRITZ!Box-opslagmedium.

Klik op dit symbool en selecteer het bestand dat moet worden gekopieerd vanaf het eigen apparaat (bijv. computer) naar een FRITZ!Box-opslagmedium.

FRITZ!NAS-symbool Kopiëren

Hiermee kopieert u bestanden van het FRITZ!Box-opslagmedium naar het eigen apparaat (bijv. computer).

Markeer een bestand of een map en klik op dit symbool. Het geselecteerde object wordt van een FRITZ!Box-opslagmedium gekopieerd naar het eigen apparaat.

FRITZ!NAS-symbool Vrijgeven

Hiermee geeft u een bestand of een map vrij voor andere personen.

Markeer een bestand of een map en klik op "Bestand of map vrijgeven". In het menu "Vrijgaven" wordt een link weergegeven die u kunt kopiëren en verzenden. De ontvanger krijgt daarmee toegang tot het vrijgegeven object.

Opmerking: om deze functie te kunnen gebruiken, moet uw FRITZ!Box bereikbaar zijn vanuit internet. Stel daarvoor een MyFRITZ-account in of activeer externe HTTPS-toegang op "Internet / Vrijgaven / FRITZ!Box-diensten" en meld u aan bij de FRITZ!Box met uw gebruikersnaam. Als u geen gebruikers hebt ingesteld, kunt u met het wachtwoord "ftpuser" of "ftpuser-internet" toegang krijgen tot de FRITZ!Box.

Opmerkingen over de omgang met FRITZ!NAS

Neem bij de omgang met FRITZ!NAS de volgende aanwijzingen in acht:

• Afhankelijk van de functies van uw internetbrowser kunt u meerdere bestanden tegelijkertijd naar de FRITZ!Box kopiëren. Om deze functie te kunnen gebruiken, hebt u een actuele internetbrowser nodig die de webstandaard HTML5 ondersteunt.
  • Afhankelijk van de functies van uw internetbrowser kunt u complete mappen uploaden naar de FRITZ!Box. Op dit moment wordt deze functie alleen ondersteund door de internetbrowser Google Chrome.
  • Gebruik de optie "Veilig verwijderen" om de verbinding tussen een USB-opslagapparaat en de FRITZ!Box te verbreken. Open daarvoor de pagina "Overzicht" en klik in het gedeelte "Aansluitingen / USB" op de koppeling "Verwijderen". Het USB-opslagmedium wordt veilig verwijderd en mogelijk gegevensverlies wordt uitgesloten.