Overzicht (of: "Overview")

In dit overzicht krijgt u informatie over verbindingen, interfaces en ingestelde comfortfuncties van uw FRITZ!Box. Lijsten van de laatst gevoerde telefoongesprekken, geïntegreerde apparaten in uw netwerk en de laatste ingesproken berichten op uw antwoordapparaat maken de gedetailleerde informatie compleet.

Informatie over uw FRITZ!Box

In het bovenste deel van het venster wordt de FRITZ!Box met zijn volledige productnaam (optioneel met snelkoppelingen van uw internetprovider), de op dit moment geïnstalleerde FRITZ!OS-versie en het actuele energieverbruik weergegeven.

• Als u uw FRITZ!Box onder "Thuisnetwerk / FRITZ!Box-naam" een individuele naam hebt gegeven, dan wordt deze hier weergegeven.
  • Als er voor uw FRITZ!Box een nieuwe versie van FRITZ!OS beschikbaar is op de AVM-update-server, kunt u de installatie van de nieuwe FRITZ!OS-update starten door te klikken op "De nieuwste FRITZ!OS is niet geïnstalleerd. Actualiseren?"
  • Als u nog geen wachtwoordbeveiliging hebt ingeschakeld voor de FRITZ!Box, dan kunt u dat hier instellen door te klikken op de koppeling "Wachtwoord instellen".

Meldingen over belangrijke gebeurtenissen

De FRITZ!Box informeert u op veel manieren over gebeurtenissen die belangrijk zijn voor de beveiliging en het functioneren van uw thuisnetwerk. Op de pagina "Overzicht" ziet u meldingen in de koptekst als een rode, gelinkte tekst. Het venster dat wordt geopend wanneer er op een melding wordt geklikt, geeft de details van de gebeurtenis weer en biedt oplossingen voor problemen. Op de hulppagina "Meldingen over belangrijke gebeurtenissen vindt u meer informatie.

Verbindingen

Informatie over uw FRITZ!Box-verbindingen wordt hier getoond. Door op de items te klikken kunt u van hier naar de bijbehorende menu's springen en de instellingen wijzigen.

• Het item "Internet" toont de informatie over de status van uw internetverbinding.
  • Als de IPv6-ondersteuning voor de FRITZ!Box is geactiveerd, wordt de verbinding met het IPv6-internet ook weergegeven met een aparte ingang.
  • Als externe toegang via VPN is geconfigureerd, toont de invoer "Toegang op afstand (VPN)" de statusinformatie "niet opgezet", "wordt opgezet" en "tot stand gebracht".

Aansluitingen

Hier ontvangt u de volgende informatie over gereedheid en beschikbaarheid van de aansluitingen van de FRITZ!Box:

AansluitingInformatie
DSL
  • Toestand van de DSL-verbinding (verbonden / niet verbonden)
  • huidige DSL-gegevenssnelheid
LAN bezette LAN-aansluitingen
WiFi
  • Toestand van het WiFi-netwerk (aan / uit)
  • Naam van het WiFi-netwerk
DECT
  • Toestand van het draadloze DECT-netwerk (aan / uit)
  • aantal aangemelde draadloze telefoons
USB
  • aangesloten USB-apparaten
  • USB apparaten kunnen veilig worden verwijderd

Oproepen

Naast "Oproepen" ziet u het aantal oproepen van vandaag en hoeveel gesprekken er in totaal in de oproeplijst staan. Klik op "meer ..." om uw oproeplijst te openen.

In de oproeplijst ziet u de laatste 6 vermeldingen met datum, tijd en naam of telefoonnummer van de beller.

Telefoonnummer toevoegen aan het telefoonboek

Door op het pictogram Toevoegen aan het telefoonboek te klikken, kunt u het telefoonnummer uit de oproeplijst kopiëren naar het telefoonboek.

Antwoordapparaat

Hier worden de laatste ingesproken berichten van uw geïntegreerde antwoordapparaat weergegeven met datum, tijd en het nummer van de beller.

• Klik op de blauwe pijl om een ingesproken bericht te openen en op te slaan.
  • Klik op "meer ..." om naar het menu "Antwoordapparaat" te gaan.

Tip:U kunt maximaal 5 antwoordapparaten in de FRITZ!Box instellen.

Thuisnetwerk

Het gedeelte "Thuisnetwerk" geeft alle actieve apparaten weer die met de FRITZ!Box verbonden zijn.

• Klik op "meer ..." om het gedetailleerde Thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box te openen.
  • Klik op een aangesloten netwerkapparaat om de gebruikersinterface van dit apparaat in een nieuw tabblad te openen (als er een gebruiker aanwezig is).

Comfortfuncties

Hier ziet u alle comfortfuncties die actief zijn in uw FRITZ!Box, bijvoorbeeld:

• ingestelde WiFi- en LAN-toegang voor gasten
  • geactiveerde WiFi-tijdschakeling
  • ingestelde nachtschakeling
  • FRITZ!Box-diensten
  • geactiveerd kinderslot
  • geactiveerde push-services

Actieve comfortfuncties bereikt u van hieruit met een muisklik. Verdere comfortfuncties kunt u activeren in de menu's van de FRITZ!Box.