IP-telefoon op FRITZ!Box aansluiten

IP-telefoons kunt met de FRITZ!Box verbinden via Wi-Fi of aansluiten met een LAN-kabel. Met aangesloten IP-telefoons kunt u:

• Interne gesprekken voeren met andere aangesloten telefoons
  • Snelkiesnummers en naamnummers uit het telefoonboek van de FRITZ!Box gebruiken
  • Telefoneren via het vaste net (de FRITZ!Box moet daarvoor zijn aangesloten op het vaste telefoonnet)

Verschillende functies zijn voor IP-telefoons niet beschikbaar, bijvoorbeeld:

• Fax- en dataverbindingen
  • Doorverbinden
  • Oproep afwijzen bij bezet (busy on busy)
  • Wi-Fi van de FRITZ!Box in- en uitschakelen

IP-telefoon aansluiten

Voorwaarden

• De FRITZ!Box (standaard ingesteld IP-adres 192.168.178.1) gebruikt een IP-adres uit een van de volgende IP-adresbereiken:
    • 192.168.0.0 - 192.168.255.255
    • 172.16.0.0 - 172.31.255.255
    • 10.0.0.0 - 10.255.255.255
  • De IP-telefoon gebruikt een IP-adres uit het IP-adresbereik van de FRITZ!Box.

Regels

• Het is niet mogelijk om een IP-telefoon via de toegang voor gasten aan te melden.

Handleiding: IP-telefoon aansluiten

1. Sluit de IP-telefoon aan op een LAN-poort van de FRITZ!Box of verbind de IP-telefoon via Wi-Fi met de FRITZ!Box. Raadpleeg de documentatie van de IP-telefoon voor informatie over het tot stand brengen van een Wi-Fi-verbinding.

Handleiding: IP-telefoon in de FRITZ!Box instellen

1. Selecteer in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box "Telefonie / Randapparatuur".
  2. Klik op "Nieuw apparaat inrichten".
  3. Selecteer "Telefoon (met en zonder antwoordapparaat)" en klik op "Verder".
  4. Selecteer de interface "LAN/WiFi (IP-telefoon)" en klik op "Verder".
  5. Voer een gebruikersnaam in. Voor aanmelding vanaf internet moet de gebruikersnaam uit ten minste 8 tekens bestaan.
  6. Voer een wachtwoord in en klik op "Verder".
  7. Selecteer een telefoonnummer voor uitgaande gesprekken en klik op "Verder".
  8. Bepaal bij welke inkomende oproepen de telefoon moet overgaan.
  9. Klik op "Verder", controleer de instellingen en klik op "Toepassen".
  10. Stel in de IP-telefoon een internettelefoonnummer in voor aanmelding bij de FRITZ!Box.

Handleiding: In de IP-telefoon een internettelefoonnummer instellen voor aanmelding bij de FRITZ!Box

1. Nadat u de IP-telefoon in de FRITZ!Box hebt ingesteld, stelt u in de IP-telefoon een nieuw internettelefoonnummer in met de volgende toegangsgegevens:
ToegangsgevensDit voert u in
Internettelefoonnummer Vrij te kiezen, omdat het nummer alleen wordt gebruikt voor aanmelding bij de FRITZ!Box
SIP-registrar Voer fritz.box of het IP-adres van de FRITZ!Box in. Het standaard ingestelde IP-adres is 192.168.178.1
Gebruikersnaam en wachtwoord Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u hebt opgegeven tijdens het instellen van de IP-telefoon in de FRITZ!Box.
STUN-server Voer geen STUN-server in.