Automatische schakeling voor het regelen van de temperatuur instellen

Apparaten voor het verwarmen (bijvoorbeeld ventilatorverwarmers, infrarood-verwarming) of koelen (bijvoorbeeld ventilatoren) kunt u met uw smartphone regelen. Daarvoor zet u een automatische schakeling op die aangesloten apparaten bij het bereiken van een vooraf bepaalde temperatuur automatisch in- of uitschakelt. De temperatuurmeting gebeurt via een FRITZ!DECT-apparaat of via een radiatorregeleenheid die via de FRITZ!Box geregeld kan worden.

Voorbeeld 1

Een infraroodverwarming moet als volgt worden geregeld: als u thuis bent, mag de temperatuur overdag en 's avonds niet lager zijn dan 21 graden (Comforttemperatuur). Tijdens uw afwezigheid en 's nachts mag de temperatuur tot 18 graden dalen (Dalingstemperatuur).

Voorbeeld 2

Om uw slaapkamer te koelen moeten tussen 23:00 en 06:30 uur altijd twee ventilatoren worden ingeschakeld wanneer de temperatuur 23 graden bereikt.

Handleiding: automatische schakeling instellen

1. Selecteer "Thuisnetwerk / Smart Home".
  2. Klik op "Nieuwe groep" of open de instellingen van een al aanwezige groep door bij de groepsschakelaar op de knop "Bewerken" te klikken.
  3. Alleen bij een nieuwe groep: voer een nieuwe groepsnaam in en selecteer alle apparaten die tot de groep moeten behoren. Klik op "OK".
  4. Activeer het selectievakje "Groep automatisch schakelen".
  5. Kies de optie "Temperatuur".
  6. Kies "Verwarmen" of "Koelen" afhankelijk van het soort apparaat dat u wilt regelen.
  7. Kies een Smarthome-apparaat als temperatuursensor. Het apparaat hoeft hiervoor niet tot een groep te behoren.
  8. Leg met de knoppen "Min" en "Plus" vast bij welke temperatuur de contactdozen van de Smarthome-apparaten moeten worden in- en uitgeschakeld:

Soort schakelingTemperatuurContactdoos ingeschakeldContactdoos uitgeschakeld
    Verwarmen Comforttemperatuur, dalingstemperatuur bij het onderschrijden van de temperatuur bij het bereiken van de temperatuur
    Koelen Comforttemperatuur bij het bereiken van de temperatuur bij het onderschrijden van de temperatuur
  9. Stel het tijdschema in.
  10. Klik op "OK".

Handleiding: tijdschema instellen

1. Om tijden te markeren beweegt u de muisaanwijzer naar de gewenste weekdag en naar het gewenste tijdstip.
  2. Druk op de linkermuisknop. Het geselecteerde kwartier wordt blauw of wit gemarkeerd.
  3. Langere perioden markeert u als volgt:

PeriodeProcedure
binnen een weekdag Markeer het eerste kwartier, houd de muisknop ingedrukt en beweeg de muis naar links of rechts
voor meerdere dagen Markeer het eerste kwartier, houd de muisknop ingedrukt en beweeg de muis naar boven of beneden