Migratie naar een IP-gebaseerde telecomaansluiting: FRITZ!Box inrichten

Deutsche Telekom migreert aansluitingen in het vaste net (bijvoorbeeld aansluitingen met het tarief "MagentaZuhause") naar IP-technologie. Bij een IP-gebaseerde aansluiting wordt ook de telefonie via IP (internet-protocol) afgewikkeld en niet meer via de vaste lijn.

Uw FRITZ!Box kunt u verder gebruiken op een IP-gebaseerde telecomverbinding voor internet, telefonie en televisie (Entertain). Hiervoor stelt u de FRITZ!Box aan de hand van een wizard in, zoals hier beschreven.

Voorwaarden

Met behulp van de wizard kunt u de FRITZ!Box inrichten wanneer aan de volgende voorwaarden is voldaan:

• In de gebruikersinterface onder "Internet / Toegangsgegevens" is de provider "Telekom" geselecteerd.
  • De wizard "Wisselen van vaste aansluiting naar IP-gebaseerde aansluiting" is nog niet doorlopen.

Handleiding: FRITZ!Box inrichten

1. Selecteer "Telefonie / Eigen telefoonnummers".
  2. Klik op "Nieuw telefoonnummer".
  3. Activeer de optie "Wisselen van vaste aansluiting naar IP-gebaseerde aansluiting":
  4. Klik op "Verder".

Het venster "Internettelefoonnummers invoeren" verschijnt, waarin uw vastnetnummers al als internetnummer zijn ingevoerd.

5. Controleer de telefoonnummers. Als u van uw provider meer telefoonnummers hebt ontvangen, voegt u deze toe.
  6. Het selectievakje "Standaardinstelling voor de aanmelding gebruiken" blijft in de meeste gevallen geactiveerd. Schakel het selectievakje alleen uit als u de telecomdienst "My Login" hebt gedeactiveerd. Voer dan onder "Toegangsgegevens" uw e-mailadres (@t-online.de) en uw internetwachtwoord in.
  7. Klik op "Verder".
  8. Controleer de aanmeldingsgegevens en klik op "Volgende".

De controle van internettelefonie start. De FRITZ!Box controleert of uw verbinding al is gemigreerd naar IP-telefonie.

9. Wanneer de test is voltooid (ongeacht of deze is geslaagd of mislukt), klikt u op "Volgende".

Controle van de internettelefonie geslaagd

Als de controle van de internettelefonie is geslaagd, is uw aansluiting al gemigreerd naar IP-telefonie. Op de pagina "Telephone Numbers" hebben uw telefoonnummers de status "registered" (groen) en bij "Connection type" staat "Internet":

U kunt nu uitgaande gesprekken voeren. Inkomende oproepen kunnen mogelijk pas na enkele uren worden gesignaleerd, omdat de telefoonnummers bij uw aanbieder nog als internetnummers moeten worden ingesteld (geporteerd).

Controle van de internettelefonie mislukt

Als de controle van internettelefonie is mislukt, is uw aansluiting nog niet gemigreerd naar IP-telefonie. Op de pagina "Telephone Numbers" worden uw telefoonnummers als internetnummer en als telefoonnummer voor het vaste net weergegeven. De internettelefoonnummers hebben de status " niet geregistreerd" (grijs):

Neem contact op met uw aanbieder om na te gaan wanneer uw verbinding wordt gemigreerd naar IP-telefonie. Na de migratie hebben uw internetnummers de status "geregistreerd" (groen). U kunt dan meteen uitgaande gesprekken voeren. Inkomende oproepen kunnen mogelijk pas na enkele uren worden gesignaleerd, omdat de telefoonnummers bij uw aanbieder nog als internetnummers moeten worden ingesteld (geporteerd).

Dit moet u nog doen

De volgende stappen voert u uit als de controle van internettelefonie is geslaagd of zodra uw aansluiting naar IP-telefonie is gemigreerd:

• Voer een uitgaand telefoongesprek en telefoneer minimaal 5 seconden. Dit raadt Deutsche Telekom aan om de portering van de telefoonnummers te versnellen.
  • Koppel de FRITZ!Box los van het vaste net.
  • Alleen als de controle van internettelefonie eerst is mislukt, maar uw aansluiting ondertussen wel is gemigreerd: deactiveer het vaste net nog niet in uw FRITZ!Box.

Instructies: vast net deactiveren

Deactiveer het vaste net als de controle van internettelefonie aanvankelijk is mislukt, maar uw aansluiting ondertussen wel is gemigreerd naar IP-telefonie.

1. Selecteer in de gebruikersinterface "Telephony / Telephone Numbers".
  2. Ga naar het tabblad "Line Settings".
  3. Deactiveer het selectievakje "Landline enabled".
  4. Klik op "Apply".

Instructies: FRITZ!Box loskoppelen van het vaste net

1. De aansluitkabel van de FRITZ!Box heeft een grijze stekker voor DSL (internet) en een zwarte stekker voor de vaste aansluiting. Omdat u nu via het internet telefoneert, kunt u de zwarte stekker uit uw telefooncontactdoos verwijderen.