Google-contacten als telefoonboek instellen

U kunt uw Google-contacten in de FRITZ!Box instellen als telefoonboek en het telefoonboek toewijzen aan een of meer draadloze telefoons.

Het FRITZ!Box-telefoonboek en Google Contacten worden automatisch gesynchroniseerd (vergeleken) en hoeven niet dubbel worden bijgehouden.

Google-contacten als telefoonboek instellen

Ga als volgt te werk om uw Google-contacten in te stellen als telefoonboek in de FRITZ!Box:

1. Selecteer in de gebruikersinterface "Telefonie / Telefoonboek".
  2. Klik op de koppeling "Nieuw telefoonboek".
  3. Voer een naam in voor het telefoonboek, bijvoorbeeld "Google-contacten".
  4. Activeer de optie "Telefoonboek van een e-mailaccount gebruiken".
  5. Selecteer de provider "Google".
  6. Alleen wanneer draadloze FRITZ!Fon-toestellen zijn aangemeld op uw FRITZ!Box: stel onder "Telefoontoewijzing" in op welke telefoons u het telefoonboek wilt gebruiken.
  7. Klik op "OK" en wacht tot de vrijgavecode wordt weergegeven:
  8. Kopieer de vrijgavecode en klik op "Vrijgave starten".

Het venster "Met uw Google-account aanmelden" wordt weergegeven.

9. Voer het e-mailadres en wachtwoord van uw Google-account in en klik op "Aanmelden".
  10. Voer de vrijgavecode in en klik op "Verder".
  11. Klik op "Toestaan".
  12. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "OK".

Het telefoonboek is ingesteld.

X

Google-contactgroepen selecteren

Als u contactgroepen hebt ingesteld in uw Google-contacten, kunt u afzonderlijke groepen selecteren voor de weergave in het FRITZ!Box-telefoonboek:

1. Volg de bovenstaande instructies om uw Google-contacten in te stellen als telefoonboek in de FRITZ!Box.
  2. Selecteer "Telefonie / Telefoonboek".
  3. Als u zich in een ander telefoonboek bevindt, selecteert u het Google-telefoonboek via de koppeling "Van telefoonboek wisselen".
  4. Klik op de knop "Bewerken":
  5. Selecteer een of meerdere groepen onder "Contactgroepen weergeven".
  6. Alleen als u meerdere groepen hebt geselecteerd: stel bovendien in aan welke groepen nieuwe telefoonboekvermeldingen die u in de FRITZ!Box maakt, moeten worden toegewezen.
  7. Klik op "OK".