Smarthome-apparaten in groepen in- en uitschakelen

Smarthome-apparaten die u in een groep hebt samengebracht, kunt u op verschillende manieren in- en uitschakelen. U kunt afzonderlijke Smarthome-apparaten of de volledige groep handmatig in- en uitschakelen. Bovendien kunt u een automatische schakeling (tijdschakeling) voor de groepen instellen. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden.

Afzonderlijk apparaat in- en uitschakelen

Overzicht

Een afzonderlijk Smarthome-apparaat uit een groep kunt u onafhankelijk van de groep in- en uitschakelen. Bij de volgende schakeling voor de groep (handmatig of via automatische schakeling) wordt het apparaat weer met de groep geschakeld.

Mogelijkheden

Een afzonderlijk Smarthome-apparaat kan als volgt worden in- en uitgeschakeld:

• met de knop op het apparaat
  • met de knop in de gebruikersinterface onder "Thuisnetwerk / Smart Home"

Groep handmatig in- en uitschakelen

Overzicht

Alle contactdozen van een groep Smarthome-apparaten kunt u tegelijkertijd in- of uitschakelen, onafhankelijk van de schakeltoestand van de afzonderlijke apparaten en een eventueel ingestelde automatische schakeling. De contactdozen blijven tot aan de volgende schakeling (handmatig of via automatische schakeling) aan of uit.

Mogelijkheden

Afhankelijk van het soort groep hebt u de volgende mogelijkheden om de groep handmatig in- en uit te schakelen:

Soort groepMogelijkheden
Groep zonder Master
  • met de groepsschakelaar in de gebruikersinterface onder "Thuisnetwerk / Smart Home"
Groep met Master
  • met de groepsschakelaar of schakelaar van de Master in de gebruikersinterface onder "Thuisnetwerk / Smart Home"
  • met de knop op het Smart Home-apparaat dat als Master is ingesteld

Een Master is een Smarthome-apparaat dat de de schakeltoestand (aan/uit) voor de hele groep uitvoert. Een Master kunt u onder "Thuisnetwerk / Smart Home / Groep bewerken " vastleggen.

Groep automatisch in- en uitschakelen (tijdschakeling)

Overzicht

Voor groepen kunt u automatische schakelingen (tijdschakelingen) instellen. U kunt bijvoorbeeld in- en uitschakeltijden voor de afzonderlijke weekdagen vastleggen of een automatische schakeling instellen die alle in- en uitschakeltijden uit uw Google-agenda bevat.

Mogelijkheden

Afhankelijk van het soort groep hebt u de volgende mogelijkheden om een automatische schakeling in te stellen:

Soort groepMogelijkheden
Groep zonder Master
  • Automatische schakeling instellen onder "Thuisnetwerk / Smart Home / Groep bewerken "
Groep met Master, Master behoort tot de groep
Groep met Master, Master behoort niet tot de groep
  • Automatische schakeling voor de groep instellen onder "Thuisnetwerk / Smart Home / Groep bewerken "
  • Automatische schakeling voor de Master instellen onder "Thuisnetwerk / Smart Home / Master bewerken "

U kunt een automatische schakeling voor de groep en een andere voor de Master instellen. Dan worden alle schakelprocedures uit beide automatische schakelingen uitgevoerd.

Een Master is een Smarthome-apparaat dat de de schakeltoestand (aan/uit) voor de hele groep uitvoert. Een Master kunt u onder "Thuisnetwerk / Smart Home / Groep bewerken " vastleggen.