IP-deurintercom aansluiten

U kunt een IP-deurintercom aansluiten op uw FRITZ!Box.

Deurintercom aansluiten en instellen

Overzicht

U beschikt over de volgende functies wanneer u uw deurintercom aansluit op de FRITZ!Box:

• Deuroproepen thuis op de telefoon aannemen, met bezoekers spreken en de deur openen.
  • Deuroproepen onderweg op een mobiele telefoon of een andere aansluiting aannemen, met bezoekers spreken en de deur openen.
  • Een groep van meerdere telefoons instellen voor het aannemen van deuroproepen.
  • Het camerabeeld van de deurintercom op draadloze FRITZ!Fon-telefoons bekijken (livebeeld).
  • Op de FRITZ!Fon een eigen beltoon instellen voor deuroproepen.
  • Tot 4 deurbellen in de FRITZ!Box instellen.

Ondersteunde telefooncentrales

• IP-deurintercoms die als SIP-client kunnen worden ingesteld (door invoer van de toegangsgegevens voor een SIP-registrar).

Voorwaarden

• De FRITZ!Box gebruikt een IP-adres uit een privaat IP-adresbereik (192.168.0.0 - 192.168.255.255, 172.16.0.0 - 172.31.255.255 of 10.0.0.0 - 10.255.255.255).
  • De IP-deurintercom gebruikt een IP-adres uit het IP-adresbereik van de FRITZ!Box.

Handleiding: IP-deurintercom aansluiten en instellen

1. Sluit de deurintercom aan op een LAN-poort van de FRITZ!Box of verbind de intercom via WiFi met de FRITZ!Box.
  2. In de gebruikersinterface van de FRITZ!Box: Selecteer "Telefonie / Randapparatuur".
  3. Klik op "Nieuw apparaat inrichten".
  4. Selecteer "Deurintercom" en klik op "Volgende".
  5. Selecteer de aansluiting "LAN/WiFi (IP-deurintercom)".
  6. Klik op "Verder".

Een wizard leidt u door de installatie van de deurintercom. Vervolgens verschijnt het overzicht van de ingestelde randapparatuur.

7. Klik in het overzicht bij de deurintercom op de knop "Bewerken" .
  8. Voer de gewenste instellingen uit en klik op "OK".

Instellingen

De volgende instellingen zijn voor uw deurintercom beschikbaar op de pagina "Randapparatuur" via de knop "Bewerken" :

InstellingGebruik
Telefoonnummer van de deurbel Toestelnummer dat in de deurintercom is ingesteld voor de deurbel. Als in de FRITZ!Box een onjuist telefoonnummer is ingevoerd, wordt de deurbel niet doorgeschakeld.
Deurbel doorschakelen naar

Bepaalt waarnaar de deurbel wordt doorgeschakeld. Dat kan zijn:

• een enkele telefoon
  • alle aangesloten telefoons
  • groep van maximaal 4 aangesloten telefoons
  • telefoonnummer (bijvoorbeeld uw mobiele telefoonnummer of een ander extern nummer)
Beltoon FRITZ!Fon Als de deurbel wordt doorgeschakeld naar een FRITZ!Fon, kunt u voor de deurbel een beltoon instellen.
Uitgaande oproepen via Dit telefoonnummer wordt gebruikt door de FRITZ!Box wanneer de deurbel wordt doorgeschakeld naar een mobiel telefoonnummer of een ander extern telefoonnummer.
Tekenreeks voor deuropener Als het aanbellen wordt doorgeschakeld naar een FRITZ!FON, voert u hier de tekenreeks voor de deuropener in. Vervolgens kunt u op de FRITZ!Fon een functietoets gebruiken (toets met wisselende functies die steeds op de display worden weergegeven) om de deur te openen.
Livebeeld Het camerabeeld van de deurintercom op de FRITZ!Fon bekijken.

Functie livebeeld instellen en gebruiken

Overzicht

Met de functie "Livebeeld" kunt u bij een oproep van de deurintercom op uw FRITZ!Fon het camerabeeld van de deurintercom bekijken.

Voorwaarden

• FRITZ!Fon met kleurendisplay (MT-F, C4 of nieuwer)
  • De camera van de deurintercom neemt beelden op in de bestandsindeling JPG/JPEG, PNG of GIF.
  • De camera genereert de beelden via FTP of HTTP zonder authenticatie (HTTPS wordt niet ondersteund).

Regels

• U kunt het camerabeeld op de FRITZ!Fon inzoomen. Daarvoor moet de resolutie van de camera minstens 640x480 pixels zijn, omdat inzoomen bij lagere resoluties zeer rekenintensief is. Op veel deurintercoms kunt u de resolutie rechtstreeks of via het adres (URL) van de camera instellen.

Handleiding: livebeeld instellen

1. Selecteer "Telefonie / Randapparatuur" en klik bij uw deurintercom op de knop "Bewerken" .
  2. Voer in het invoerveld "Livebeeld" het adres (URL) van het camerabeeld in. De URL moet op de bestandsindeling van het beeld eindigen (bijv. image.jpg).
  3. Klik op "OK".

FRITZ!Fon-telefoons geven nu bij elke oproep van de deurintercom het camerabeeld van de deurintercom weer.

Livebeeld op de FRITZ!Fon instellen en inzoomen

U kunt op een FRITZ!Fon de beelduitsnede voor het livebeeld instellen en wisselen tussen normale weergave en zoomweergave. De instellingen gelden ook voor weergave op andere FRITZ!Fon-telefoons en blijven tot de volgende wijziging bewaard. Gebruik de volgende toetsen:

ToetsenGebruik
OK Wisselen tussen normale weergave en zoomweergave (2-voudige digitale zoom).
Navigatietoetsen (omhoog / omlaag / rechts / links)

Beelduitsnede instellen in een raster van 3 bij 3 (normale weergave) of 9 bij 9 (zoomweergave).

De navigatie is vertraagd.