Temperatuur meten met FRITZ!DECT

FRITZ!DECT-apparaten hebben een temperatuursensor. De gemeten temperatuur wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Thuisnetwerk / Smart Home".

Voor een exacte temperatuurmeting moeten FRITZ!DECT-apparaten correct worden geplaatst. Als een optimale plaatsing niet mogelijk is of de gemeten temperatuur om andere redenen te hoog of te laag is, kunt u de temperatuurafwijking corrigeren.

FRITZ!DECT correct plaatsen

Steek de FRITZ!DECT-apparaten zo in een stopcontact dat aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

• De ventilatieroosters bevinden zich boven.
  • De ventilatieroosters zijn niet afgedekt.
  • FRITZ!DECT staat niet bloot aan direct zonlicht.
  • Er bevinden zich geen warmtebronnen direct naast of onder FRITZ!DECT. Warmtebronnen kunnen ook andere elektrische apparaten zijn. Plaats bijvoorbeeld niet twee FRITZ!DECT-apparaten naast elkaar.

Temperatuurafwijking corrigeren (offset invoeren)

Corrigeer de temperatuurafwijking als de temperatuur die wordt gemeten door een FRITZ!DECT-apparaat afwijkt van de streefwaarde. De streefwaarde kan bijvoorbeeld de kamertemperatuur zijn die u op een andere plek in de ruimte hebt gemeten met een thermometer.

1. Selecteer "Thuisnetwerk / Smart Home".
  2. Klik op de knop "Bewerken" om de instellingen van uw FRITZ!DECT-apparaat te openen.
  3. Klik onder "Energie" op "Andere instellingen".
  4. Voer onder "Temperatuurafwijking (offset)" de waarde (in graden) in waarmee de gemeten waarde dient te worden gecorrigeerd, bijvoorbeeld 2,0 of -2,0.
  5. Klik op "OK".

Temperatuur aflezen

Hier kunt u de gemeten temperatuur aflezen:

• in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box bij "Thuisnetwerk / Smart Home"
  • op uw draadloze FRITZ!Fon-telefoons in het menu "Thuisnetwerk / Smart Home"
  • in de MyFRITZ!App

De MyFRITZ!App voor Android vindt u bij Google Play. De MyFRITZ!App voor iOS vindt u in de App Store.