Smart Home: schakelen door geluidsherkenning met FRITZ!DECT 200

Nieuw in FRITZ!OS

FRITZ!DECT reageert op akoestische signalen.

De intelligente contactdozen FRITZ!DECT 200* en DECT 210* kunnen al via een app of telefoon automatisch worden geschakeld, bijvoorbeeld op basis van de stand van de zon of volgens individuele tijdschema's. Nu is er nog een optie bij gekomen: met FRITZ!OS 6.80 wordt bij de intelligente contactdoos lokaal in het apparaat een akoestische sensor geactiveerd. Lampen of andere aangesloten apparaten kunnen nu ook door geluiden zoals klappen, kloppen enz. worden in- of uitgeschakeld.

Nog een noviteit is de weergave van het temperatuurverloop van de afgelopen 24 uur in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Voor de nieuwe radiatorregeleenheid FRITZ!DECT 300 is vanaf FRITZ!OS 6.80 ook de groepsschakeling mogelijk.

*Opmerking: vanaf versie 3.80