Onlineopslag in de FRITZ!Box instellen

Onlineopslag (cloudopslag) is opslag op het internet waarop u foto's en andere bestanden kunt opslaan. Als u uw onlineopslag instelt in de FRITZ!Box, heeft dat de volgende voordelen:

• In het thuisnetwerk kunt u de onlineopslag op computers in het thuisnetwerk gebruiken als lokaal station en hiertoe toegang verkrijgen met bijvoorbeeld Windows Verkenner of macOS-Finder.
  • De toegangsgegevens voor het online geheugen blijven in de FRITZ!Box opgeslagen.
  • Ook als de computer uit staat is het mogelijk om grote hoeveelheden gegevens te uploaden. De gegevens worden tijdelijk opgeslagen op een USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box.

Voorwaarden

• Toegang tot de onlineopslag is mogelijk via WebDAV (Web-based Distributed Authoring and Versioning). WebDAV is een standaard om gegevens beschikbaar te stellen op internet.
  • In de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Thuisnetwerk / USB-apparaten / USB Remote Connection" is de optie "USB-opslagmedia" gedeactiveerd.
  • Voor gebruik van een onlineopslag hebt u op de FRITZ!Box een USB-opslagmedium nodig als tijdelijke opslag.

USB-opslagmedium op FRITZ!Box aansluiten en instellen

USB-opslagmedium met de FRITZ!Box verbinden

• Verbind het USB-opslagmedium met de USB-poort van de FRITZ!Box.

USB Remote Connection voor USB-opslagmedium in FRITZ!Box deactiveren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Selecteer "Thuisnetwerk / USB-apparaten".
  3. Ga naar het tabblad "USB Remote Connection". Als het tabblad niet beschikbaar is, activeer dan in het 3-puntsmenu van de gebruikersinterface "Geavanceerd aanzicht".
  4. Deactiveer de optie "USB-opslagmedia".
  5. Klik op "Toepassen".

USB-opslagmedium voor opslag (NAS) instellen

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Selecteer "Thuisnetwerk / Opslagmedia (NAS)".
  3. Activeer de optie "Opslagmedium (NAS) actief".
  4. Activeer onder "Thuisnetwerkvrijgave" de instelling "Toegang via een netwerkstation (SMB) actief".
  5. Sla de instellingen op met "Toepassen".

Onlineopslag in FRITZ!Box instellen

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Activeer in het 3-puntsmenu van de gebruikersinterface "Geavanceerd aanzicht".
  3. Selecteer "Thuisnetwerk / Opslagmedia (NAS)".
  4. Activeer de optie "Online geheugen" of klik op "Nu inrichten".
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "WebDAV-aanbieder" de aanbieder van uw onlineopslag.
  6. Voer in de volgende invoervelden de toegangsgegevens in die u hebt ontvangen van de aanbieder van uw onlineopslag.

Tip:Neem voor vragen over de toegangsgegevens rechtstreeks contact op met de aanbieder van de onlineopslag.

7. Sla de instellingen op met "Toepassen".

Nu brengt de FRITZ!Box een verbinding tot stand met uw onlineopslag.

Onlineopslag op de computer als netwerkstation instellen

Windows 10 of 8

1. Start in Windows de Verkenner (bijvoorbeeld door tegelijkertijd de Windows-toets + E in te drukken).
  2. Klink links op "deze pc" (Windows 10) of "Computer" (Windows 8).
  3. Klik in de menubalk op "Computer" en selecteer "Netwerkverbinding maken".
  4. Selecteer een stationsletter.
  5. Voer in het invoerveld "Map" het volgende pad in: \fritz.box\FRITZ.NAS\Online_storage

Als de FRITZ!Box als Mesh Repeater of IP-client is ingesteld: voer in plaats van fritz.box het IP-adres in waaronder de FRITZ!Box bereikbaar is in het thuisnetwerk.

6. Klik op "Voltooien".
  7. Wanneer u wordt gevraagd naar toegangsgegevens: voer de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die rechten voor toegang tot de NAS-inhoud heeft.
  8. Als de toegangsgegevens moeten worden opgeslagen, activeert u het selectievakje "Opnieuw verbinding maken bij aanmelden".
  9. Klik op "OK".

Nu kunt u in Windows Verkenner gegevens overdragen naar de onlineopslag. De gegevens worden eerst overgedragen naar het USB-opslagmedium (tijdelijk opgeslagen) en vervolgens overgezet op de onlineopslag.

Windows 7

1. Start Windows Verkenner.
  2. Druk op het toetsenbord op de Alt-toets.

De menubalk van Windows Verkenner wordt weergegeven.

3. In het menu "Extra" selecteert u "Netwerkverbinding maken...".
  4. Voer in het invoerveld "Map" het volgende pad in: \fritz.box\FRITZ.NAS\Online_storage

Als de FRITZ!Box als Mesh Repeater of IP-client is ingesteld: voer in plaats van fritz.box het IP-adres in waaronder de FRITZ!Box bereikbaar is in het thuisnetwerk.

5. Klik op "Voltooien".
  6. Wanneer u wordt gevraagd naar toegangsgegevens: voer de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die rechten voor toegang tot de NAS-inhoud heeft.
  7. Als de toegangsgegevens moeten worden opgeslagen, activeert u het selectievakje "Opnieuw verbinding maken bij aanmelden".
  8. Klik op "Voltooien".

Nu kunt u in Windows Verkenner gegevens overdragen naar de onlineopslag. De gegevens worden eerst overgedragen naar het USB-opslagmedium (tijdelijk opgeslagen) en vervolgens overgezet op de onlineopslag.

macOS X

1. Start de Finder
  2. Klik op "Ga" en op "Verbind met server...".
  3. Voer in het veld "Serveradres" het volgende adres in: smb://fritz.box

Als de FRITZ!Box als Mesh Repeater of IP-client is ingesteld: voer in plaats van fritz.box het IP-adres in waaronder de FRITZ!Box bereikbaar is in het thuisnetwerk.

4. Klik op "Verbind".
  5. Wanneer u wordt gevraagd naar toegangsgegevens: voer de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die rechten voor toegang tot de NAS-inhoud heeft.
  6. Open "Apple (symbool) / Systeemvoorkeuren / Gebruikers en groepen / Inloggen".
  7. Klik op het plusteken onder het venster "Deze onderdelen worden automatisch geopend als u inlogt".
  8. Klik onder "Delen" op "fritz.box".
  9. Selecteer "Online storage" en klik op "Voeg toe".

Nu kunt u in de Finder (onder "GEDEELD") gegevens overdragen naar de onlineopslag. De gegevens worden eerst overgedragen naar het USB-opslagmedium (tijdelijk opgeslagen) en vervolgens overgezet op de onlineopslag.

Andere besturingssystemen

1. Gebruik een bestandsmanager om via het SMB-protocol de hostnaam (fritz.box) of het IP-adres van de FRITZ!Box te benaderen en stel de map "Online storage" in als netwerkstation.