Google-agenda voor automatische schakeling gebruiken

Voor de contactdoos van een Smarthome-apparaat van AVM kunt u een automatische schakeling instellen, die alle tijden voor het in- en uitschakelen van de contactdoos van een Google-agenda ontvangt.

U kunt de automatische schakeling voor een afzonderlijk Smarthome-apparaat of voor een groep met meerdere Smarthome-apparaten instellen.

Instelling van de Google-agenda

U hebt een Google-agenda nodig die alleen de in- en uitschakeltijden van de contactdoos bevat. Hiervoor kunt u in uw Google-account een eigen agenda instellen.

De gewenste in- en uitschakeltijden voert u als volgt in de agenda in: gebruik de term "AAN" voor contactdoos inschakelen en de term "UIT" voor contactdoos uitschakelen. Er wordt geen verschil gemaakt tussen hoofdletters en kleine letters.

Schakeling instellen voor afzonderlijk apparaat

1. Selecteer "Thuisnetwerk / Smart Home".
  2. Klik bij het gewenste apparaat op de knop "Bewerken"
  3. Ga naar het tabblad "Automatisch schakelen".
  4. Activeer het selectievakje "Tijdschakeling actief" en selecteer de optie "Agenda".
  5. Ga verder met de sectie "Toegang tot Google-agenda instellen" verder onderaan deze pagina.

Schakeling instellen voor groep

1. Selecteer "Thuisnetwerk / Smart Home".
  2. Klik op "Nieuwe groep" of open de instellingen van een al aanwezige groep door bij de groepsschakelaar op de knop "Bewerken" te klikken.
  3. Alleen bij een nieuwe groep: voer een nieuwe groepsnaam in en selecteer alle apparaten die tot de groep moeten behoren.Klik op "OK".
  4. Activeer het selectievakje "Groep automatisch schakelen" en selecteer de optie "Agenda".
  5. Ga verder met de volgende sectie "Toegang tot Google-agenda instellen".

Toegang tot Google-agenda instellen

1. Voer de naam van de Google-agenda in.
  2. Klik op "OK" of "Toepassen".

Een verificatie-URL en een gebruikerscode worden weergegeven:

3. Klik op de koppeling "Verificatie-URL". Houd het venster "FRITZ!-actor agenda activeren" geopend.

Een venster voor de aanmelding bij uw Google-account verschijnt.

4. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op "Aanmelden".

Het invoerveld voor de gebruikerscode verschijnt:

5. Voer de gebruikerscode uit het venster "FRITZ!-actor agenda activeren" in, klik op "Volgende" en op "Accepteren".

In de gebruikersinterface verschijnt de melding "De authenticatie voor de Google-agenda is voltooid".

In- en uitschakeltijden actualiseren

De automatische schakeling vraagt om de 24 uur de actuele in- en uitschakeltijden op bij de Google-agenda. Indien nodig kunt u de in- en uitschakeltijden ook voor het verstrijken van de 24 uur actualiseren:

1. Selecteer "Thuisnetwerk / Smart Home".
  2. Klik bij een groepsschakelaar of afzonderlijke FRITZ!-actor waarvan u de in- en uitschakeltijden wilt actualiseren, op de knop "Bewerken"
  3. Ga naar het tabblad "Automatisch schakelen" en klik op de knop "OK".

De in- en uitschakeltijden worden geactualiseerd. Dit proces kan enkele minuten in beslag nemen.

Koppelingen van Google-agenda verwijderen

Na het uitschakelen van een automatische schakeling van het type "Agenda" blijft de koppeling met de Google-agenda in de FRITZ!Box opgeslagen. Ga als volgt te werk om alle koppelingen met Google-agenda te verwijderen:

1. Schakel het selectievakje "Tijdschakeling actief" en de optie "Kalender" in.
  2. Klik onder "Kalender" op "Koppelingen van Google-agenda verwijderen" (alleen zichtbaar als er nog koppelingen met Google-agenda's zijn opgeslagen).
  3. Klik op "Google-agenda resetten".
  4. Bevestig met "OK".