Antwoordapparaat

Telefonie / Antwoordapparaat / Instellingen

De instellingen van het antwoordapparaat van de FRITZ!Box kunt u aan uw behoeften aanpassen.

Overzicht

Overzicht

Het antwoordapparaat heeft verschillende instellingen voor het beantwoorden van oproepen, het opslaan van berichten, het beluisteren op afstand en de tijdsinstelling.

Instellingen

De volgende instellingen zijn beschikbaar:

InstellingFunctie
Oproepen

Vastleggen op welke telefoonnummers het antwoordapparaat reageert.

Beschikbaar zijn alle telefoonnummers die onder "Telefonie / Eigen telefoonnummers" zijn ingesteld en nog niet aan een antwoordapparaat zijn toegewezen.

Als u bij "Aannemen van gesprek na" een vertraging van de begroeting selecteert (5 – 60 seconden), worden oproepen pas na het verstrijken van deze tijd aangenomen. Tot die tijd kunt u de oproepen op de telefoon aannemen.

Bedrijfsmodus
  • Vastleggen of bellers berichten kunnen achterlaten of alleen een begroeting horen.
  • Tijdsinstelling instellen.
Instellingen voor opname en begroeting
  • Standaardbegroetingen selecteren of eigen begroetingen opnemen.
  • Opnamelengte voor berichten instellen.
Instellingen voor de bedrijfsmodus "Tijdsinstelling" Bij bedrijfsmodus "Tijdsinstelling": tijdschema instellen.
Andere instellingen (kunnen worden weergegeven en verborgen):
Berichten
  • Het versturen van nieuwe berichten per e-mail (voice to mail) configureren. De berichten worden als audiobestand verzonden. Meerdere e-mailadressen kunt u met komma's en zonder scheiding met spaties invoeren.
  • USB-opslagmedia (geheugenstick, harde schijf) instellen om de opslagruimte voor berichten te vergroten.
Beluisteren op afstand Beluisteren op afstand instellen.
Antwoordapparaat wissen Antwoordapparaat en alle berichten op het antwoordapparaat wissen.

Bedrijfsmodus

Overzicht

De bedrijfsmodus legt vast of bellers berichten kunnen achterlaten. Bovendien kunt u hier een tijdsturing voor het antwoordapparaat configureren.

Bedrijfsmodi

BedrijfsmodusFunctie
Berichten opnemen Bellers horen een begroeting en kunnen berichten achterlaten.
Enkel begroeting Bellers horen een begroeting.
Tijdsinstelling

In een tijdschema legt u voor iedere afzonderlijke weekdag het volgende vast:

• Tijden (op een kwartier nauwkeurig) waarop het antwoordapparaat is ingeschakeld
  • Bedrijfsmodi gedurende deze tijden ("Berichten opnemen" of "Enkel begroeting")

Eigen begroetingen configureren

Overzicht

In de standaardinstelling gebruikt het antwoordapparaat neutrale standaardbegroetingen. U kunt ook eigen audiobestanden als begroetingen gebruiken. De volgende begroetingen zijn beschikbaar:

• Begroeting voor de bedrijfsmodus "Berichten opnemen"
  • Goedkeuring na de opname van een bericht (eindbegroeting)
  • Begroeting voor de bedrijfsmodus "Alleen begroeting"

Voorwaarden

• Bestandsindeling: WAV (8000 Hz; 16 bit; mono) of MP3 (vaste gegevenssnelheid; 128 kbit/s; 44,1 kHz; stereo)
  • Lengte van de begroeting: maximaal 60 seconden

Instructies: Eigen begroeting instellen

1. Selecteer "Telefonie / Antwoordapparaat".
  2. Alleen wanneer er meerdere antwoordapparaten zijn ingesteld, selecteert u een antwoordapparaat.
  3. Klik bij de gewenste begroeting op de knop "Begroeting wijzigen".
  4. Activeer de optie "Own greeting".
  5. Klik op "Bestand selecteren" en selecteer een audiobestand.
  6. Klik op "OK".

Tijdschema voor tijdsinstelling configureren

Overzicht

Voor de bedrijfsmodus "Tijdsinstelling" kunt u een tijdschema configureren.

Voorwaarden

• Onder "Bedrijfsmodus" is de optie "Tijdsinstelling" geactiveerd.

Instructies: tijdschema instellen

1. Klik via het tijdschema op de bedrijfsmodus waarvoor u de tijden wilt instellen.

De geselecteerde bedrijfsmodus wordt blauw gemarkeerd, hier bijvoorbeeld "Berichten opnemen":

2. Om periodes in te stellen met het toetsenbord, klikt u op "Periode handmatig toevoegen".
  3. Als u perioden rechtstreeks in het tijdschema wilt markeren, beweegt u de muisaanwijzer naar de gewenste weekdag en het gewenste tijdstip. Druk op de linkermuisknop. Het geselecteerde kwartier wordt gemarkeerd.

Langere periodes in het tijdschema selecteren

U kunt langere periodes selecteren door de muisknop ingedrukt te houden en naar links, rechts, boven of beneden te bewegen.

Voorbeeld

De tijdbesturing kan bijvoorbeeld zo zijn ingesteld:

KleurBedrijfsmodusDagen en tijdstippen
Lichtblauw Antwoordapparaat aan, bedrijfsmodus "Alleen begroeting" Ma.- vr. van 0:00 - 7:00 en van 21:00 - 24:00 uur, za.- zo. gehele dag
Donkerblauw Antwoordapparaat aan, bedrijfsmodus "Berichten opnemen" Ma.- vr. van 7:00 - 8:00, van 12:00 - 13:00 en van 18:00 - 21:00 uur
Wit Antwoordapparaat uit Ma.- vr. van 8:00 - 12:00 en van 13:00 - 18:00 uur

USB-opslagmedia gebruiken

Overzicht

Als u de opnamecapaciteit voor berichten wilt vergroten, kunt u USB-opslagmedia (geheugenstick, harde schijf) gebruiken. Met een USB-opslagmedium neemt de FRITZ!Box maximaal 254 berichten van oproepen op.

Instructies: USB-opslagmedia configureren

Ook de instellingen van het antwoordapparaat worden op het USB-opslagmedium opgeslagen. Als u het USB-opslagmedium verwijdert, zijn de instellingen in de FRITZ!Box niet meer beschikbaar.

1. Sluit het USB-opslagmedium aan op de FRITZ!Box.
  2. Schakel het selectievakje "USB-opslagmedium gebruiken voor het vergroten van de opnamecapaciteit" in.
  3. Klik op "OK".

Beluisteren op afstand instellen

Overzicht

Als het beluisteren op afstand is geactiveerd en het antwoordapparaat is ingeschakeld (actief), kunt u het antwoordapparaat via een andere telefoonaansluiting beluisteren.

Instructies: Beluisteren op afstand instellen

1. Schakel het selectievakje "Beluisteren op afstand activeren" in.
  2. Voer een viercijferige PIN-code voor beluisteren op afstand in. Toegestane tekens zijn de cijfers 0 - 9. Niet toegestaan is 0000.
  3. Klik op "OK".

Instructies: Antwoordapparaat op afstand beluisteren

1. Bel uw telefoonaansluiting op.
  2. Wanneer het antwoordapparaat zich meldt: Druk op de telefoon de toets * (ster-toets) in en voer de PIN-code in.
  3. Volg het spraakmenu.