Basisstation

DECT / Basisstation

De pagina "Basisstation" bevat instellingen voor het DECT-basisstation van de FRITZ!Box.

Overzicht

Overzicht

De pagina "Basisstation" bevat instellingen van het geïntegreerde DECT-basisstation waarop tot 6 draadloze telefoons kunnen worden aangemeld. U kunt de volgende instellingen configureren:

• DECT in- en uitschakelen
  • PIN wijzigen
  • Zendvermogen verminderen
  • DECT Eco instellen
  • Geavanceerde beveiligingsfuncties activeren en deactiveren
  • Niet-gecodeerde verbindingen mogelijk maken voor het gebruik van DECT-repeaters van andere fabrikanten

DECT in- en uitschakelen

Overzicht

Met behulp van de instelling "DECT actief" kunt u het DECT-basisstation in- en uitschakelen.

Regels

• "DECT actief" wordt automatisch geactiveerd als u een DECT-apparaat (draadloze telefoon, Smarthome-apparaat) aanmeldt bij de FRITZ!Box.
  • "DECT actief" wordt automatisch gedeactiveerd als er geen DECT-apparaat meer is aangemeld.
  • Als u "DECT actief" deactiveert, verliest u de verbinding met alle aangemelde DECT-apparaten. De verbindingen worden weer hersteld als u "DECT actief" weer activeert.

PIN-code wijzigen

Overzicht

Voor de aanmelding van draadloze DECT-telefoons zoals FRITZ!Fon is in de FRITZ!Box de PIN-code 0000 opgegeven. U kunt ook een andere PIN opgeven.

Regels

• Op de draadloze FRITZ!Fon functioneert de automatische aanmelding alleen met de opgegeven PIN-code 0000. Als u de PIN moet wijzigen, moet u de PIN bij de aanmelding van een nieuwe draadloze FRITZ!Fon op de telefoon invoeren.

Signaalsterkte verminderen en DECT Eco activeren

Overzicht

Om de straling van het DECT-signaal te verminderen, kunt u de DECT-signaalsterkte verminderen en DECT Eco activeren.

Als DECT Eco is geactiveerd, schakelt de FRITZ!Box het draadloze DECT-netwerk uit zodra alle draadloze telefoons in de stand-bymodus staan. De verbinding met de draadloze telefoons gaat echter niet verloren. Als een oproep binnenkomt of als u op een draadloze telefoon op een toets drukt, wordt het draadloze DECT-netwerk weer ingeschakeld.

Voorwaarden voor DECT Eco

• Alle draadloze telefoons moeten DECT Eco ondersteunen. In de gebruikersinterface moet onder "DECT / DECT-monitor" bij elke telefoon "DECT Eco ondersteund" staan.
  • De volgende apparaten mogen niet op de FRITZ!Box zijn aangemeld: FRITZ!DECT-apparaten met schakelbare contactdoos, FRITZ!DECT Repeater, andere FRITZ!Box in de DECT-repeater-modus.

Instructies: DECT-signaalsterkte verminderen

Als u alle DECT-apparaten in de buurt van de FRIT!Box gebruikt, kunt u de signaalsterkte van de FRITZ!Box verminderen:

1. Schakel het selectievakje "DECT-signaalsterkte verminderen" in.
  2. Klik op "Overnemen".

Instructies: DECT Eco activeren

1. Selecteer "DECT / Basisstation".
  2. Schakel het selectievakje "DECT Eco" in.
  3. Geef aan of DECT Eco altijd actief is of leg vaste tijden vast voor het in- en uitschakelen van DECT Eco.
  4. Klik op "Overnemen".

Veiligheidsfuncties instellen

Overzicht

De FRITZ!Box is standaard zo ingesteld dat alleen geauthenticeerde en versleutelde DECT-verbindingen mogelijk zijn. Voor deze verbindingen kunt u de geavanceerde veiligheidsfuncties Early Encryption en Re-Keying activeren en deactiveren.

Om een DECT-Repeater van een andere fabrikant te gebruiken die geen versleutelde verbindingen ondersteunt, kunt u ook niet-versleutelde verbindingen toestaan.

Regels

• De bescherming tegen onderschepping voor telefoongesprekken is het grootst als de versleuteling (optie "Alleen veilige verbindingen toelaten") en de geavanceerde veiligheidsfuncties zijn geactiveerd.
  • Draadloze FRITZ!Fon-telefoons bieden mogelijk geen ondersteuning voor de geavanceerde beveiligingsfuncties van draadloze telefoons van andere fabrikanten. Schakel de instelling uit als zich problemen voordoen met draadloze telefoons van andere fabrikanten, bijvoorbeeld verbroken verbindingen.

Beperkingen bij niet-versleutelde verbindingen

De volgende FRITZ!Box-functies kunt u niet meer gebruiken als u niet-versleutelde verbindingen toestaat:

• FRITZ!DECT Repeater of FRITZ!Box in DECT-Repeater-modus aanmelden
  • DECT Eco
  • HD-telefonie
  • eigen beltonen voor FRITZ!Fon
  • internetradio of podcast afspelen met de FRITZ!Fon
  • achtergrond of foto's van bellers op de FRITZ!Fon weergeven
  • muziekbestanden van de FRITZ!Box Media Server afspelen op de FRITZ!Fon

Instructies: niet-versleutelde verbindingen toelaten

1. Selecteer "DECT / Basisstation".
  2. Activeer de optie "Niet-versleutelde DECT-verbindingen toestaan".
  3. Klik op "Overnemen".