Antwoordapparaat van de FRITZ!Box configureren en gebruiken

U kunt de FRITZ!Box als antwoordapparaat gebruiken zonder een bijkomend apparaat aan te sluiten. Als u meerdere telefoonnummers hebt, kunt u ook meerdere antwoordapparaten inrichten (maximaal 5).

Functies van het antwoordapparaat

• Tijdschakeling: u kunt voor de afzonderlijke weekdagen vastleggen op welke tijden het antwoordapparaat ingeschakeld is en met welke bedrijfsmodus ("Alleen begroeting" of "Berichten opnemen").
  • E-mailverzending (voice to mail): desgewenst ontvangt u nieuwe berichten automatisch via e-mail.
  • Beluisteren op afstand: u kunt het antwoordapparaat op afstand beluisteren.

Voorwaarden

• Voor ieder te configureren antwoordapparaat moet minstens een telefoonnummer aanwezig zijn dat niet aan een ander antwoordapparaat is toegewezen.

Voorbeeld

U hebt twee telefoons met verschillende telefoonnummers: een telefoon voor privé-oproepen en een telefoon voor zakelijke oproepen. U kunt dan voor elke telefoon een eigen antwoordapparaat instellen: aan het eerste antwoordapparaat wijst u uw privételefoonnummer toe en aan het tweede uw telefoonnummer voor zakelijke contacten.

Instructies: antwoordapparaat configureren

1. Selecteer "Telefonie / Antwoordapparaat".
  2. Klik op "Instellingen" of "Ander antwoordapparaat".
  3. Leg de bedrijfsmodus, vertraging van de begroeting en opnametijd vast.
    InstellingFunctie
    Bedrijfsmodus "Enkel begroeting" Bellers horen een begroeting.
    Bedrijfsmodus "Mededelingen opnemen" Bellers horen een begroeting en kunnen berichten achterlaten.
    Vertraging begroeting Tijd die uw telefoon overgaat voordat het antwoordapparaat een oproep aanneemt.
    Opnametijd Tijd die een beller krijgt om een bericht achter te laten.
  4. Voer een naam in.
  5. Klik op "Verder".
  6. Om vast te leggen welke oproepen het antwoordapparaat aanneemt, selecteert u een of meerdere telefoonnummers. Beschikbaar zijn alle telefoonnummers die onder "Eigen telefoonnummers" zijn geconfigureerd en nog niet aan een antwoordapparaat zijn toegewezen.
  7. Klik op "Verder".
  8. Controleer de instellingen en klik op "Toepassen".

Handleiding: eigen begroetingen, e-mailverzending en andere functies instellen

Nadat u een antwoordapparaat hebt geconfigureerd, kunt u eigen begroetingen instellen en de e-mailverzending (voice to mail), het beluisteren op afstand of een tijdschakeling activeren:

1. Selecteer "Telefonie / Antwoordapparaat".
  2. Selecteer een antwoordapparaat en klik op de knop "Instellingen".
  3. Stel de gewenste functies in. Meer informatie vindt u in de helpfunctie bij de instellingen.

Antwoordapparaat bedienen

Geconfigureerde antwoordapparaten kunt u op verschillende plaatsen bedienen:

• in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Telefonie / Antwoordapparaat"
  • op alle aangesloten telefoons via een spraakmenu
  • op draadloze FRITZ!Fon-telefoons in het menu op het display