Nieuwe groep met schakelactoren instellen

U kunt meerdere Smarthome-apparaten met schakelbare contactdozen (schakelactoren) samenbrengen in een groep en de contactdozen van de apparaten dan gelijktijdig in- en uitschakelen.

Voor het gelijktijdig in- en uitschakelen kunt u een automatische schakeling (tijdschakeling) instellen en een apparaat vastleggen waarmee de schakeltoestand voor de gehele groep wordt bepaald.

Regels

• U kunt een apparaat dat tot een andere groep behoort ook toevoegen aan een nieuwe groep. Het apparaat wordt dan uit de andere groep verwijderd.

Nieuwe groep instellen

Een nieuwe groep stelt u in de gebruikersinterface onder "Thuisnetwerk / Smart Home" in.

1. Klik op de knop "Nieuwe groep".
  2. Selecteer "Schakelactoren" en klik op "OK".
  3. Voer een nieuwe groepsnaam in en selecteer alle apparaten die tot de groep moeten behoren.
  4. Stel de groep in en klik op "OK".

U kunt de volgende instellingen activeren:

InstellingBeschrijving
Groep automatisch schakelen Automatische schakeling (tijdschakeling). Lees hiervoor de volgende paragraaf.
Groep via een FRITZ!-actor schakelen ("master")

U kunt een Smarthome-apparaat (actor) als "Master" vastleggen. Via dit apparaat kan dan de gehele groep worden in- en uitgeschakeld, zie Smarthome-apparaten in groepen in- en uitschakelen.

Het apparaat hoeft niet tot de groep te behoren en kan ook zich ook in een andere groep bevinden.