Wat zijn FRITZ!Box-gebruikers?

FRITZ!Box-gebruikers zijn individuele toegangsmachtigingen voor de FRITZ!Box die aan een persoonlijke gebruikersaccount zijn gekoppeld.

In een FRITZ!Box-gebruikersaccount legt u voor een bepaalde FRITZ!Box-gebruiker vast tot welke inhoud van de FRITZ!Box deze toegang kan krijgen en of deze toegang alleen vanuit het thuisnetwerk of ook uit het internet is toegestaan.

Houd er rekening mee dat de toegang tot de FRITZ!Box uit het internet uitsluitend via een FRITZ!Box-gebruikersaccount mogelijk is.

Als een gebruiker als FRITZ!Box-gebruiker is geregistreerd, meldt deze zich met zijn gebruikersnaam/e-mailadres en zijn wachtwoord aan bij de gebruikersinterface van de FRITZ!Box en kan dan de voor hem vrijgegeven inhoud gebruiken.

In het menu Systeem / FRITZ!Box-gebruikers / Gebruikers kunt u de gebruikersaccounts van uw FRITZ!Box beheren.

Hier kunt u voor iedere gebruiker van uw FRITZ!Box, bijvoorbeeld ieder gezinslid, een eigen toegang als FRITZ!Box-gebruiker instellen en daardoor exact instellen wie welke inhoud van de FRITZ!Box mag bekijken of bewerken.

Zo kunt u bijvoorbeeld ervoor zorgen dat uw kinderen thuis en onderweg toegang kunnen krijgen tot de oproepenlijst en het antwoordapparaat, maar niet de mogelijkheid hebben om de instellingen van de FRITZ!Box te bekijken of te wijzigen.

U kunt de volgende rechten voor iedere FRITZ!Box-gebruiker instellen:

• Toegang uit het internet tot de FRITZ!Box
  • FRITZ!Box-instellingen bekijken en bewerken
  • Ingesproken berichten, faxberichten, FRITZ!App Fon en oproepenlijst bekijken en beluisteren
  • Toegang tot geselecteerde NAS-inhoud
  • Smarthome-apparaten schakelen
  • VPN-verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

Uitgebreide aanwijzingen met betrekking tot de instelling van rechten vindt u op de pagina FRITZ!Box-gebruikers / Gebruikers / Gebruikersaccount.