Gebruikers

Systeem / FRITZ!Box-gebruikers / Gebruiker

U maakt FRITZ!Box-gebruikers zodat elke gebruiker - bijvoorbeeld elk familielid - een eigen toegang tot de FRITZ!Box heeft.

In het gebruikersaccount stelt u in tot welke FRITZ!Box-inhoud de betreffende gebruiker toegang heeft. Ook legt u in het gebruikersaccount vast of dit toegang alleen vanuit het thuisnetwerk of ook uit internet mag plaatsvinden.

Toegang uit internet tot de FRITZ!Box is alleen mogelijk als de gebruiker is ingesteld als FRITZ!Box-gebruiker en de juiste rechten heeft.

Een FRITZ!Box-gebruiker komt met zijn eigen id - bestaand uit gebruikersnaam of e-mailadres en wachtwoord - op de voor hem vrijgegeven gedeelten van de FRITZ!Box.

FRITZ!Box-gebruikersoverzicht

In de lijst vindt u alle FRITZ!Box-gebruikers gesorteerd op gebruikersnaam. Via de knoppen kunt u de gebruikersaccounts bewerken of wissen:

Bewerken U gaat naar de gebruikersaccount met de instellingen voor een FRITZ!Box-gebruiker via de knop "Bewerken".
Wissen Met behulp van de knop "Wissen" verwijdert u een FRITZ!Box-gebruiker.

Gebruiker "ftpuser"

In het FRITZ!Box-gebruikersoverzicht is de gebruiker "ftpuser" al standaard ingesteld.

Deze gebruikersaccount zorgt ervoor dat de toegang tot FRITZ!NAS via Samba en FTP zonder problemen functioneert. De authenticatie "ftpuser" hebt u nodig als u via de Windows-bestandsvrijgave of via een FTP-client toegang tot FRITZ!NAS wilt krijgen. Daarom mag u de gebruiker "ftpuser" niet wissen of de naam ervan wijzigen.

FRITZ!Box-gebruiker toevoegen

Klik op de knop "Gebruiker toevoegen" om een nieuwe FRITZ!Box-gebruiker te maken. De pagina "Gebruikersaccount" wordt geopend. Configureer daar uw instellingen zoals beschreven op de pagina "Gebruikersaccount instellen".

Aanwijzing:U kunt in de FRITZ!Box maximaal 18 gebruikersaccounts maken.

Informatie over actueel gebruik van gebruikersaccounts

De statusregel in het onderste venstergedeelte geeft aan als de aanmelding als FRITZ!Box-gebruiker op dat moment noodzakelijk is. Afhankelijk van welke procedure voor de aanmelding bij de FRITZ!Box op het tabblad "Aanmelding bij het thuisnetwerk" is ingesteld, varieert het gebruik van de FRITZ!Box-gebruikersaanmelding.

• De weergegeven gebruikers gelden voor de toegang uit het internet en vanuit het thuisnetwerk.

Deze statusinformatie wordt weergegeven wanneer als aanmeldprocedure in het thuisnetwerk de instelling "Aanmelding met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord" is geselecteerd.

• Momenteel is de aanmelding bij toegang vanuit het thuisnetwerk gedeactiveerd. De weergegeven gebruikers gelden alleen voor de toegang uit het internet.

Deze statusinformatie wordt weergegeven wanneer als aanmeldprocedure in het thuisnetwerk de instelling "Aanmelding met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord" of "Geen aanmelding" is geactiveerd.