Energiebesparingsfuncties van de FRITZ!Box gebruiken

De FRITZ!Box is ontworpen voor een zo zuinig en efficiënt mogelijk stroomverbruik, bijvoorbeeld door automatisch het processorvermogen in rusttoestand en het energieverbruik van ongebruikte aansluitingen te minimaliseren.

Ook passen de FRITZ!Box-modules hun energieverbruik aan het huidige gebruik aan en verminderen het verbruik als ze niet worden gebruikt.

WiFi

De WiFi-module van de FRITZ!Box werkt in "Green AP-modus".De WiFi-module van de FRITZ!Box werkt in "Green AP-modus". De module werkt daardoor bijzonder energiezuinig: zodra er geen WiFi-apparaat meer is verbonden met de FRITZ!Box, wordt het energieverbruik van de WiFi-module automatisch geminimaliseerd. "Green AP" heeft geen invloed op de toegankelijkheid van het WiFi-netwerk voor WiFi-apparaten, aangezien een nieuwe aanmelding van een WiFi-apparaat automatisch de modus beëindigt, zodat de volledige WiFi-functionaliteit van de FRITZ!Box weer beschikbaar is.

U kunt het stroomverbruik van het WiFi-netwerk ook verlagen door:

DSL

Zodra er geen gegevens meer worden uitgewisseld met het internet, vermindert de FRITZ!Box het energieverbruik.

Aanwijzing:Het energieverbruik kan echter alleen worden verminderd als uw DSL-aanbieder energiebesparende maatregelen voor DSL ondersteunt. Neem voor meer informatie contact op met uw DSL-aanbieder.

analoge FON-aansluitingen

Inactieve nevenaansluitingen verbruiken geen stroom.

USB-apparaten

USB-apparaten die rechtstreeks zijn verbonden met de FRITZ!Box, hebben een maximum van 900 mA tot hun beschikking. USB-apparaten met een hoger stroomverbruik (bijvoorbeeld UMTS-modem, harde schijven) kunt u met de FRITZ!Box verbinden via een USB-hub. Actieve USB-hubs hebben een eigen voeding.

Green mode (USB-poort)

Voor beide USB-poorten van uw FRITZ!Box kunt u instellen of de USB-poorten in "Power mode" met vol vermogen (USB 3.0) of in "Green mode" met gereduceerd energieverbruik (USB 2.0) moeten worden gebruikt.

USB-apparaten

Voor USB-apparaten die rechtstreeks zijn aangesloten op de FRITZ!Box is een maximum van 900 mA beschikbaar. U kunt USB-apparaten met een hoger stroomverbruik (bijvoorbeeld UMTS-modem, harde schijven) via een actieve USB-hub aansluiten op de FRITZ!Box. Actieve USB-hubs hebben een eigen voeding.

Green mode (USB-aansluiting)

U kunt voor beide USB-aansluitingen van uw FRITZ!Box instellen of de USB-aansluitingen in "Power mode" met vol vermogen (USB 3.0) of in "Green mode" met gereduceerd energieverbruik (USB 2.0) moeten worden gebruikt.

• U vindt de instelling "Green mode", waarmee u het vermogen van de USB-aansluitingen van uw FRITZ!Box kunt verminderen, onder "Thuisnetwerk / USB/Opslagmedia / USB-instellingen".

LAN

Het stroomverbruik van elke LAN-poort wordt automatisch geminimaliseerd als er geen apparaat is aangesloten. Daarnaast kunnen er met de instelling "Green mode" energiebesparende instellingen worden ingesteld voor elk netwerkapparaat dat via een LAN-poort is verbonden.

Green mode (LAN-poort)

De Green mode bespaart stroom door de snelheid van de gegevensoverdracht op de LAN-poort te verlagen tot 100 Mbit/s. U vindt de instellingen voor de Green mode in het menu "Thuisnetwerk / Netwerk / Netwerkinstellingen" in de sectie "LAN-instellingen".