Toegang voor gasten

WiFi / Toegang voor gasten

Met de toegang voor gasten kunt u gasten toelaten op uw WiFi-netwerk. De gebruikers van deze toegang hebben alleen toegang tot internet. Houd rekening met deze belangrijke Aanwijzingen.

Vereisten toegang voor gasten

Als u de WiFi-toegang voor gasten wilt gebruiken, moet u op de pagina "Internet / Toegangsgegevens" een van de volgende verbindingstypen instellen:

• "Aansluiting op een DSL-aansluiting" in het gedeelte "Aansluiting"
  • "Externe modem of router" met de bedrijfsmodus "Internetverbinding zelf tot stand brengen"

Toegang voor gasten activeren

Met de optie "Toegang voor gasten actief" activeert u de toegang voor gasten.

Toegang voor gasten instellen

• Naam van het gastnetwerk (SSID)
    Het WiFi-gastnetwerk is met een naam, de zogeheten SSID, zichtbaar voor andere WiFi-apparaten.
  • Versleuteling
    Selecteer een versleutelingstype. De versleuteling moet worden ondersteund door de WiFi-apparaten die de toegang voor gasten willen gebruiken.

WPA-versleuteling is op dit moment de veiligste versleutelingsmethode voor uw WiFi-netwerk en dient bij voorkeur te worden gebruikt. Gebruik alleen een andere versleuteling als de WiFi-apparaten die u gebruikt geen ondersteuning bieden voor WPA. De instelling "WPA + WPA2" gebruikt automatisch de WPA-modus die het meest geschikt is voor uw verbindingen. In speciale gevallen kan het nodig zijn de WPA-modus voor de gebruikte WiFi-apparaten in te stellen. Selecteer dan de door de fabrikant opgegeven waarde: "WPA (TKIP)" of "WPA2 (CCMP)". Instellingen voor de toegang voor gasten
  • WiFi-netwerksleutel
    Voer in dit veld de WiFi-netwerksleutel in waarmee verbindingen in het draadloze gastnetwerk worden beveiligd. Uw gast moet dan deze WiFi-netwerksleutel invoeren in de WiFi-instellingen van zijn WiFi-adapter.

De WiFi-netwerksleutel moet tussen de 8 en 63 tekens lang zijn. Uit veiligheidsoverwegingen dient de WiFi-netwerksleutel ten minste20 tekens lang te zijn. Houd bij het toewijzen van de WiFi-netwerksleutel ook rekening met de lijst met toegestane tekens.

Voor de toegang voor gasten kunt u vastleggen of ...

• een protocol van alle aan- en afmeldingen bij de toegang voor gasten moet worden geregistreerd en als een push-bericht naar u moet worden verzonden.
  • de gebruiker van de toegang voor gasten tot surfen en het verzenden van e-mails moet worden beperkt. Met deze instelling is de toegang tot het delen van bestanden geblokkeerd. Deze instelling moet altijd worden ingeschakeld voor openbaar gebruik.
  • een startpagina met informatie over de provider van de toegang voor gasten moet worden weergegeven.
    • Voor de startpagina kunt u aangeven of de aanmelding bij de toegang voor gasten pas moet worden toegestaan nadat de gebruiker akkoord is gegaan met de gebruiksvoorwaarden.De gebruiksvoorwaarden worden door u bepaald. U moet er ook voor zorgen dat gasten de gebruiksvoorwaarden kunnen inzien.
    • U kunt op de startpagina ook een afbeelding weergeven (bijv. een bedrijfslogo) met uw eigen tekst en uw WiFi-gasten doorsturen naar een website (bijv. uw eigen website).
  • de gebruikers van de toegang voor gasten met elkaar kunnen communiceren. Deze instelling is handig in de privésfeer, maar moet worden gedeactiveerd voor openbaar gebruik.
  • na hoeveel minuten de WiFi-toegang voor gasten automatisch moet worden gedeactiveerd en of gasten online blijven totdat zij zich afmelden.

QR-code

U kunt het voor uw gasten gemakkelijker maken zich aan te melden bij uw toegang voor gasten (hotspot) met behulp van een QR-code. De QR-code kan worden afgedrukt via de knop "Infoblad afdrukken".
Voor een openbare hotspot plaatst u de code op een toegankelijke plaats, bijvoorbeeld in het menu, op een flyer en dergelijke. Gasten scannen de QR-code met een QR-codescanner (app) die is geïnstalleerd op de smartphone of tablet en maken zo automatisch verbinding met de hotspot.

Met Android-apparaten kunt u de QR-code heel gemakkelijk scannen met FRITZ!App WLAN. Voor iOS-apparaten kunt u bijvoorbeeld de QR-codescanner Qrafter gebruiken.

WPS

WiFi-apparaten die ondersteuning bieden voor de snelle verbindingsmethode WPS, kunnen snel en veilig verbinding maken met uw WiFi-toegang voor gasten.

• Start de WPS-functie van het WiFi-apparaat.
  • Klik binnen 2 minuten op "WPS starten".

De WiFi-toegang voor gasten wordt automatisch en veilig tot stand gebracht.

Verschillende WiFi-apparaten kunnen de WPS-functie na elkaar, niet tegelijkertijd, gebruiken om verbinding te maken.

Infoblad afdrukken

Met de knop "Infoblad afdrukken" kunt u de QR-code en de toegangsgegevens van uw WiFi-toegang voor gasten afdrukken.