Fax

Telefonie / Fax

U kunt faxen verzenden vanuit de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Een extra faxapparaat is niet nodig. U kunt een grafisch bestand in JPG- of PNG-indeling toevoegen aan elke fax die u verzendt.

Voorwaarden

• De faxfunctie is ingericht.

Maximale faxlengte

Bij het faxbericht worden maximaal twee A4-pagina's verzonden. Bij het faxbericht met bijgevoegd grafisch bestand is de tweede pagina voor de afbeelding gereserveerd.

Bij het versturen van een fax is niet altijd te zien of de tekst volledig is verzonden. U kunt faxen echter later op volledigheid controleren. Activeer daarvoor bij het inrichten van de faxfunctie het doorsturen per e-mail. Dan stuurt de FRITZ!Box verzonden faxen automatisch ook naar uw e-mail.

Instructies: Afzendergegevens invoeren

1. Voordat u een fax verstuurd, voert u op het tabblad "Instellingen" uw afzendergegevens in:
InvoerveldVoor
Kopregel fax-identificatie

Normaal gesproken wordt het eigen faxnummer als fax-identificatie aangegeven.

Notatie: landcode (met plusteken), netnummer en faxnummer, bijvoorbeeld +49 30 12345

Kopregel afzender (kort) Wat u hier invoert (bijvoorbeeld uw naam) wordt naast de fax-identificatie in de kopregel van de verzonden fax weergegeven.
Afzender Hier kunt u uw eigen naam en adres invoeren.

Instructies: Fax verzenden

1. Selecteer in het telefoonboek de naam en het faxnummer van de ontvanger, of voer deze gegevens in de velden "Aan" en "Faxnummer" in.
  2. In het veld "Afzender" kunt u uw eigen naam en adres invoeren.
  3. Selecteer in de lijst "verzenden met" een faxnummer. Deze lijst bevat alle telefoonnummers die in het menu "Telefonie / Telefoonapparaten" aan de faxfunctie zijn toegewezen.
  4. Voer een onderwerp en de tekst van uw fax in.
  5. Bestand als bijlage: als u een afbeelding mee wilt sturen, selecteert u via de knop "Bladeren" een JPG- of PNG-bestand.
  6. Klik op "Verzenden".