Telefoonapparaten

Telefonie / Telefoonapparaten

Op de pagina "Telefoonapparaten" stelt u telefoons, antwoordapparaten, faxapparaten, telefooncentrales en deurintercoms in die zijn aangesloten op de FRITZ!Box.

Daarnaast kunt u hier het antwoordapparaat en de faxfunctie van de FRITZ!Box instellen.

Ingesteld telefoonapparaten

Het overzicht bevat de volgende informatie over en bedienelementen van de randapparatuur die is ingesteld in de FRITZ!Box:

KolomKnop Betekenis / functie
Telefoonnummer uitgaand   Via dit telefoonnummer brengt het apparaat uitgaande verbindingen tot stand.
inkomend   Op deze telefoonnummers is het apparaat bereikbaar.
intern   Op dit telefoonnummer is het apparaat intern bereikbaar.
Aan-uitschakelaar (voor antwoordapparaat van de FRITZ!Box)
Het antwoordapparaat staat aan. Een klik op de schakelaar schakelt het antwoordapparaat uit.
Het antwoordapparaat staat uit. Een klik op de schakelaar schakelt het antwoordapparaat in.
Bewerken Opent de instellingen van het apparaat.
Wissen Wist het apparaat uit de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.

Aangesloten telefoonapparaten instellen

Stel alle aangesloten telefoonapparaten in de FRITZ!Box in. Voor ingestelde apparaten kunt u verschillende instellingen configureren, bijvoorbeeld telefoonnummers instellen.

Instructies: nieuw apparaat instellen

1. Selecteer in de gebruikersinterface "Telefonie / Telefoonapparaten".
  2. Klik op de knop "Nieuw apparaat instellen".
  3. Selecteer onder "Met de FRITZ!Box verbonden" een apparaattype.
  4. Klik op "Volgende" en volg de wizard.

Instructies: telefoonnummers toewijzen

Instructies vindt u hier: Telefoonnummers toewijzen

Meer instellingen

Welke overige instellingen u kunt uitvoeren voor een apparaat, hangt af van het apparaattype (bijvoorbeeld telefoon, fax). U gaat naar de instellingen via de knop "Bewerken" .

Antwoordapparaat van de FRITZ!Box configureren

Overzicht

U kunt de FRITZ!Box als antwoordapparaat gebruiken zonder een bijkomend apparaat aan te sluiten. Als u meerdere telefoonnummers hebt, kunt u ook meerdere antwoordapparaten configureren (maximaal 5).

Handleiding: antwoordapparaat configureren

Een handleiding vindt u hier: Geïntegreerd antwoordapparaat configureren

Faxfunctie van de FRITZ!Box instellen

Met de FRITZ!Box hebt u ook een faxapparaat. De FRITZ!Box kan faxberichten versturen en ontvangen zonder extra apparaten of software.

Instructies: faxfunctie instellen

Een handleiding vindt u hier: faxfunctie instellen

Interne telefoonnummers gebruiken

In het overzicht van telefoonapparaten vindt u de interne telefoonnummers van de apparaten. Met deze telefoonnummers kunt u (gratis) intern bellen.

Instructies: intern bellen

1. Kies op een aangesloten telefoon het interne telefoonnummer van een andere telefoon, bijvoorbeeld **610.
  2. Neem de hoorn van de haak of druk op de oproeptoets.