Eigen telefoonnummers

Telefonie / Eigen telefoonnummers

Op de pagina "Eigen telefoonnummers" stelt u uw telefoonnummers in.

U kunt traditionele vastnetnummers en internettelefoonnummers instellen om te bellen via een internetverbinding (VoIP, IP-telefonie). Internettelefoonnummers kunt u bijvoorbeeld van een IP- gebaseerde aansluiting krijgen (ook IP-poort of complete aansluiting).

Bij sommige telefoonproviders worden de internetnummers in de FRITZ!Box automatisch ingericht. (externe configuratie).

Nieuw telefoonnummer inrichten

1. Klik op de knop "Nieuw telefoonnummer".
  2. Geef aan of u een internetnummer of een vastnetnummer wilt instellen.

Als deze selectie u niet wordt aangeboden, is het vaste net uitgeschakeld in uw FRITZ!Box. Om een vastnetnummer te configureren, schakelt u het vaste net in onder "Eigen telefoonnummers / Verbindingsinstellingen". Hiervoor moet de geavanceerde weergave worden ingeschakeld in de gebruikersinterface.

3. Klik op "Verder" en volg de wizard.

Status van het nummer

De symbolen voor de telefoonnummers hebben de volgende betekenis:

SymboolBetekenis
Symbool

U kunt via dit telefoonnummer bellen.

Symbool

U kunt via dit telefoonnummer niet bellen.

Bij een internettelefoonnummer controleert u de instellingen van het telefoonnummer. Bij een vastnetnummer controleert u of de FRITZ!Box is aangesloten op de vaste lijn.

Voorkeuzes gebruiken

Uw telefoonnummer is gekoppeld aan een voorkeuzenummer dat u kunt gebruiken tijdens het opzetten van een gesprek. Selecteer een voorkeuzenummer om via het telefoonnummer te bellen waar het aan toegewezen is. Ongeacht van hoe uw telefoon is ingesteld in de FRITZ!Box.

Voorbeeld: U wilt het telefoonnummer 030123 bellen en het gesprek voeren via het (eigen) telefoonnummer 456. Bij telefoonnummer 456 hoor het voorkeuzenummer *121#. Dan belt u dus: *121#030123