Mobiel netwerk

Internet / Mobiel netwerk

De FRITZ!Box kan de internettoegang ook beschikbaar stellen via een mobielenetwerkverbinding. De mobielenetwerkverbinding kan met de volgende mobiele apparaten tot stand worden gebracht:

• via een USB-dongel voor mobiel internet in modembedrijf met ondersteuning van LTE/UMTS/HSPA
  • door een dongel voor mobiel internet in de bedrijfsmodus USB-tethering
  • door een smartphone in de bedrijfsmodus USB-tethering (alleen smartphones met Android vanaf versie 4.1)

Aanwijzing:Het menu "Internet / Mobiel netwerk" is in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box alleen zichtbaar als een mobiel apparaat is aangesloten op een USB-poort van de FRITZ!Box.

Klik op de knop "Toepassen" om de instellingen op te slaan. Als u de pagina verlaat zonder eerst op te slaan, gaan alle wijzigingen verloren.

Een USB-modem of USB-stick aansluiten op de FRITZ!Box

• Steek de USB-modem of USB-stick in de aansluiting voor USB-toebehoren van de FRITZ!Box.

Het menu "Internet / Mobiel netwerk" is zichtbaar in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.

Als de internetverbinding tot stand wordt gebracht via het mobiele netwerk, hangt het van uw mobielenetwerkaanbieder af of de volgende functies van de FRITZ!Box kunnen worden gebruikt:
- internettelefonie
- inkomende VPN-verbindingen
- MyFRITZ!
- andere verbindingen die een publiek IP-adres vereisen.

Mobiele netwerkverbinding ingeschakeld

Schakel deze instelling in als er internettoegang moet zijn via het mobiele netwerk.

Tip:Als u de online teller van de FRITZ!Box wilt gebruiken voor de mobiele verbinding en tot nu toe een andere internetverbinding hebt gebruikt, zet u de online-teller in het menu "Internet / Online-monitor" weer op nul.

Mobiele netwerkverbinding automatisch activeren als de DSL-verbinding wordt onderbroken

Met deze selectie kunt u de mobiele verbinding als vervanger voor de DSL-verbinding instellen. De toegang tot internet via de mobiele verbinding wordt geactiveerd wanneer de DSL-verbinding uitvalt. Zodra de DSL-verbinding voor minimaal 30 minuten stabiel is, wordt er teruggeschakeld naar DSL.

Mobiele netwerkverbinding gedeactiveerd

Schakel deze instelling in als er geen internettoegang mag zijn via het mobiele netwerk.

Aanmelding bij het mobiele netwerk

PIN

Hier voert u de PIN-code van de simkaart van uw USB-modem of USB-stick in.

Roaming toestaan

Schakel deze instelling in als u wilt toestaan dat de FRITZ!Box ook op mobiele netwerken van derden inlogt.

Netwerkbeschikbaarheid

Dit gedeelte bevat informatie over uw netwerkbeschikbaarheid. Naast de kwaliteit van de verbinding ziet u hier ook de maximale en de huidige gegevenssnelheid en de status van de netwerkbeheerder. Klik op de knop "Actualiseren" om de weergegeven informatie bij te werken.

Internettoegang

Voer in de velden de toegangsgegevens in voor internettoegang via het mobiele netwerk. Voor sommige mobiele netwerkproviders zijn de gegevens al ingesteld. Als u een andere operator gebruikt, voert u de juiste toegangsgegevens in. De gegevens kunt u verkrijgen via uw provider.

Operator mobiel netwerk Selecteer hier uw mobiele netwerkprovider.
Toegangspunt Voer hier het toegangspunt in.
Inbelnummer Voer het inbelnummer van het mobiele netwerk in.
Gebruikersnaam Voer hier uw gebruikersnaam in.
Wachtwoord Voer hier uw wachtwoord in.
Wachtwoordbevestiging ...

Automatisch verbreken

Als u een op tijdgebaseerd tarief hebt, dient u de internetverbinding te laten verbreken als er geen gegevens worden uitgewisseld via internet. Zo kunt u onlinekosten besparen.

Verbreek na

Selecteer deze instelling als de internetverbinding moet worden verbroken en voer de tijd in waarna de verbinding moet worden verbroken. De internetverbinding wordt nu automatisch verbroken als geen van de aangesloten computers gegevens opvraagt via internet.

Internetverbinding permanent in stand houden

Als uw tarief niet op basis van tijd wordt afgerekend, selecteert u deze instelling. De FRITZ!Box is dan permanent verbonden met internet. Als uw internetprovider de verbinding bijvoorbeeld om de 24 uur verbreekt, dan brengt de FRITZ!Box deze onmiddellijk weer tot stand.

Aanwijzing:

Aanwijzing:Informatie over de verbindingskosten, het datavolume en andere contractuele informatie verkrijgt u van uw mobiele netwerkprovider.