FRITZ!Box-diensten

Internet / Toegang verlenen / FRITZ!Box-diensten

Op het tabblad "FRITZ!Box-diensten" kunt u toegang vanaf het internet tot de gebruikersinterface en de opslagmedia van de FRITZ!Box toestaan.

Eigenschappen van de FRITZ!Box-diensten

• Toegang tot de FRITZ!Box gebruikersinterface vindt plaats via HTTPS.
  • Toegang tot de opslagmedia van de FRITZ!Box vindt plaats via HTTPS, FTP of FTPS.
  • De toegang is enkel mogelijk voor FRITZ!Box-gebruikers. De FRITZ!Box-gebruikers moeten de juiste rechten hebben. FRITZ!Box-gebruikers stelt u in het menu "Systeem / FRITZ!Box-gebruikers" in. De toegang wordt beschermd door een gebruikersnaam en een wachtwoord.
  • Om toegang te krijgen uit het internet heeft de FRITZ!Box een openbaar adres nodig. Stel Dynamic DNS in of activeer de dienst MyFRITZ! om een openbaar adres voor de FRITZ!Box te ontvangen.
    • U stelt Dynamic DNS in op "Internet / Vrijgaven / DynDNS".
    • U activeert de dienst MyFRITZ! op "Internet / MyFRITZ!-account".
  • Als u de dienst MyFRITZ! hebt geactiveerd, worden de instellingen die u op deze pagina hebt geconfigureerd automatisch toegepast in het menu "Internet / MyFRITZ!-account", en zijn deze tevens van toepassing op toegang uit het internet via de dienst MyFRITZ!.

TCP-poort voor HTTPS

TCP-poort voor HTTPS

Hier wordt de voor de FRITZ!Box gebruikte TCP-poort voor HTTPS weergegeven. Met HTTPS vindt de toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface versleuteld plaats.

De standaard HTTPS-poort is 443.

Als de FRITZ!Box onder een andere poort dan de standaard HTTPS-poort 443 bereikbaar moet zijn, kunt u hier het poortnummer invullen. Vul een poortnummer in tussen 1 en 65535.

Als de FRITZ!Box bij een MyFRITZ-account is geregistreerd wordt hier voor HTTPS al een ander poortnummer weergegeven. Het poortnummer wordt willekeurig bepaald.

Als de FRITZ!Box niet standaard HTTPS-poort 443 gebruikt, moet het poortnummer bij het openen van de FRITZ!Box-gebruikersinterface worden aangegeven. Dit geldt zowel op het thuisnetwerk als uit het internet.

Thuisnetwerkadres van de FRITZ!Box

Het thuisnetwerkadres van de FRITZ!Box is het interne IP-adres van de FRITZ!Box. Onder dit adres is de FRITZ!Box via het thuisnetwerk bereikbaar.

De volgende adressen worden hier weergegeven:

• fritz.box: Achter fritz.box staat het interne IP-adres van de FRITZ!Box.
  • Het interne IPv4-adres.
  • Het interne IPv6-adres: als u IPv6 in de FRITZ!Box hebt geactiveerd, wordt het interne IPv6-adres weergegeven.

Als de FRITZ!Box een niet standaard 443 HTTPS-poort gebruikt, wordt het poortnummer met een dubbele punt aan het thuisnetwerkadres toegevoegd.

Als u de FRITZ!Box vanuit het thuisnetwerk via HTTPS wilt openen moet u een van de weergegeven adressen opgeven. Voer het adres precies zo in zoals het hier wordt weergegeven.

Internettoegang tot uw opslagmedia via FTP/FTPS geactiveerd

Als dit selectievakje is geselecteerd, kunnen FRITZ!Box-gebruikers uit het internet ook via FTP of FTPS op de opslagmedia van de FRITZ!Box komen. De voorwaarde is dat de FRITZ!Box-gebruikers de machtigingen "Toegang uit het internet toegestaan" en "Toegang tot NAS-inhoud" hebben.

FTP-adres

De volgende FTP/FTPS adressen worden hier weergegeven:

• DynDNS-adres: als u DynDNS (Dynamisch DN) hebt geactiveerd in de FRITZ!Box wordt ook het DynDNS-adres weergegeven. Achter het DynDNS-adres staat het IP-adres dat door de internetprovider is toegewezen. Het DynDNS-adres blijft altijd hetzelfde, ook als het IP-adres verandert.
  • Het door de internetprovider toegewezen IP-adres.
  • Het interne IPv6-adres: als u in de FRITZ!Box IPv6 hebt geactiveerd, wordt het openbare IPv6-adres weergegeven.

Als u onderweg uit het internet via FTP of FTPS de opslagmedia wilt openen, moet u een van deze adressen gebruiken.

Alleen beveiligde FTP-verbindingen toestaan (FTPS)

Selecteer dit controlevakje als toegang tot de opslagmedia alleen via de beveiligde FTPS mogelijk is en niet via FTP kan plaatsvinden.

Certificaat

Met certificaten kan bij internetcommunicatie de authenticiteit van de remote site worden gecontroleerd.

De FRITZ!Box gebruikt een eigen, zogenaamd SSL-certificaat.

U kunt ook een ander certificaat gebruiken.

Het SSL-certificaat van de FRITZ!Box

• Het certificaat wordt niet afgegeven door een van de gangbare, bekende certificeringsinstanties.
  • Het certificaat is niet standaard beschikbaar in het certificaatbeheer van internetbrowsers.

Zo werkt de controle met een certificaat

Het certificaatbeheer is een lijst met certificaten van betrouwbare certificeringsinstanties.

Bij toegang tot remote sites zoekt de browser in deze lijst naar het certificaat van de remote site. Aan de hand van het certificaat controleert de browser of de remote site de juiste remote site is. Bij toegang tot de FRITZ!Box betekent dit dat er wordt gecontroleerd of het de juiste FRITZ!Box is. Als het certificaat niet in de lijst staat of als de authenticiteit van de remote site niet kan worden bevestigd, laat de browser een certificaatwaarschuwing zien.

U kunt de certificaatwaarschuwing voorkomen als u het door de FRITZ!Box gebruikte SSL-certificaat van de FRITZ!Box downloadt en importeert in het certificaatbeheer van de browser.

Als u vanaf verschillende computers de FRITZ!Box benadert, download het certificaat dan op alle computers en importeer dit vervolgens in het certificaatbeheer van alle browsers.

Status

Hier wordt weergegeven welk certificaat de FRITZ!Box gebruikt: het eigen certificaat van de FRITZ!Box of een ander certificaat.

De vingerafdruk van het certificaat wordt hier ook weergegeven.

Installeren

Er zijn twee stappen noodzakelijk om het certificaat voor de browser te installeren:

1. Het certificaat van de FRITZ!Box downloaden.
  2. Het certificaat importeren in het certificaatbeheer van de browser.

Het certificaat van de FRITZ!Box downloaden

1. Klik op "Certificaat downloaden".
  2. Selecteer "Bestand opslaan".
  3. Klik op "OK".

De FRITZ!Box slaat het certificaat op in de download-map van uw apparaat.

Het certificaat importeren in het certificaatbeheer van de browser

Om ervoor te zorgen dat de browser het certificaat kan vinden, moet het éérst worden toegevoegd aan de lijst met betrouwbare certificaten. Hieronder wordt voor een aantal browsers en het besturingssysteem Apple OS X uitgelegd hoe de certificaten moeten worden geïmporteerd in het certificaatbeheer.

Microsoft Internet Explorer

Mozilla Firefox

Google Chrome in Windows

Google Chrome in Apple OS X

Apple OS X

Eigen certificaat van een gebruiker

Als u een eigen SSL-certificaat hebt dat is opgenomen in het certificaatbeheer van uw browser, importeer dit dan in de FRITZ!Box om certificaatwaarschuwingen te voorkomen.

Certificaten die zijn versleuteld met een wachtwoord kunnen ook worden geïmporteerd.

Het certificaat moet voldoen aan de volgende eisen:

• Het certificaat en de private key moeten het PEM-formaat hebben.
  • De private key moet een RSA-key zijn.

Certificaat in de FRITZ!Box importeren

1. Klik op de knop "Bladeren...".
  2. Selecteer de map en het PEM-bestand.
  3. Klik op "Openen".
  4. Als het certificaat met een wachtwoord is versleuteld, voer dan in het veld "Wachtwoord" het wachtwoord in.
  5. Klik op "Importeren...".
De FRITZ!Box gebruikt een eigen, zogenaamd SSL-certificaat