Online-teller

Internet / Online-monitor / Online-teller

Op het tabblad "Online-teller" wordt de online-tijd en het daarbij verbruikte datavolume voor verschillende perioden weergegeven.

Klik op de knop "Vernieuwen" om de huidige waarden weer te geven.

In de tabel staat een overzicht van de online-tijd en het gebruikte datavolume.

Online-tijd en datavolume van de internetverbinding

• Online-tijd en datavolume worden alleen gedetecteerd op de internetverbinding.
  • De online-tijd wordt in uren en minuten (hh:mm) aangegeven.
  • Het datavolume wordt in megabytes (MB) aangegeven.

Andere IP-verbindingen

Als er andere IP-verbindingen worden gebruikt, worden de online-tijd en het datavolume niet meegeteld in de online-teller.

• Internettelefonie: als de internettelefonie gebruik maakt van een aparte IP-verbinding wordt het niet gedetecteerd in de online-teller.
  • Internettelevisie: met internettelevisie zijn er overdrachtsmodi die een aparte IP-verbinding gebruiken of die juist de internet-IP-verbinding gebruiken.
    • Internettelevisie die via multicast wordt verzonden, bijvoorbeeld IPTV, gebruikt zijn eigen IP-verbinding en wordt daarom niet geregistreerd door de online-teller.
    • Daarentegen wordt video-on-demand, dat met de internet IP-verbinding werkt, wel geregistreerd in de online-teller.

Verbindingen

In de kolom "Verbindingen" wordt het aantal opgezette IP-verbindingen weergegeven. Elke nieuwe verbinding wordt geteld. Ook opnieuw gemaakte verbindingen na het herstarten van de FRITZ!Box of na het nachtelijke geforceerde verbreken van de verbinding worden meegeteld.

Factureringsmaand

Informatie die verwijst naar maanden (huidige maand, vorige maand) hebben betrekking op de factureringsmaand, niet de kalendermaand. De factureringsmaand en de kalendermaand zijn niet noodzakelijkerwijs hetzelfde. Als de factuurperiode bijvoorbeeld op de 5e van de maand begint, dan begint de volgende factuurperiode op de 5e van de volgende maand.

Klik op de knop "Tarief invoeren" of "Tarief bewerken" om de factuurperiode vast te leggen.

Teller resetten

Met de knop "Teller resetten" kunt u alle geregistreerde waarden resetten naar "0".

Verbruik in factuurperiode

Als in het abonnement van uw internetprovider een tijd- of volumetarief is vermeld, dan wordt hier het verbruik in een grafiek weergegeven. Voordat de grafiek kan worden weergegeven, moet u eerst het tarief invoeren:

1. Klik op de knop: "Tarief invoeren".
  2. Voer uw volume- of tijdtarief in.

Het verbruik en de factuurperiode worden nu elk met een voortgangsbalk weergegeven.

De afbeeldingen laten een bovengemiddeld verbruik zien tijdens de huidige factuurperiode.

Als het tarief of de factuurperiode verandert, klikt u op "Tarief bewerken" om de wijzigingen in te voeren.

Aanwijzing: de waarden die op deze pagina worden weergegeven, kunnen verschillen van de waarden op de factuur van uw internetprovider. Doorslaggevend voor uw rekening zijn de waarden van de internetprovider.