Lijsten

Internet / Filter / Lijsten

Op deze pagina kunt u lijsten maken en bewerken, die u nodig hebt voor het gebruik van internetfilters en prioriteitsregels.

Klik op de knop "Toepassen" om de instellingen op te slaan. Als u de pagina verlaat zonder eerst op te slaan, gaan alle wijzigingen verloren.

Filterlijsten

In de FRITZ!Box kunt u naar eigen wens filterlijsten instellen. U kunt een Whitelist en een Blacklist aanleggen die u kunt instellen om webpagina's toe te staan of te blokkeren. In de fabrieksinstellingen van de FRITZ!Box zijn beide lijsten leeg.

De lijsten worden geactiveerd in de toegangsprofielen voor het kinderslot. In een toegangsprofiel wordt de blacklist of de whitelist geactiveerd. Een filterlijst heeft invloed op alle netwerkapparaten die toegangsprofielen gebruiken waarin de filterlijst is geactiveerd.

Toegestane websites (Whitelist)

• Op de whitelist zet u alle websites die zijn toegestaan.
  • Een Whitelist is zinvol als de toegang tot sommige websites moet worden toegestaan en de toegang tot de meeste websites moet worden geblokkeerd.
  • Netwerkapparaten die een toegangsprofiel met een geactiveerde whitelist gebruiken, kunnen uitsluitend de websites bezoeken die op de whitelist staan. Alle andere websites zijn geblokkeerd.
  • Een lege Whitelist werkt niet. Een lege Whitelist betekent niet dat er geen websites zijn toegestaan. Als een apparaat geen toegang tot internet mag hebben, dan wijst u aan het apparaat het toegangsprofiel "Geblokkeerd" toe.
  • U kunt maximaal 500 websites op de Whitelist zetten.

Klik op "Bewerken" om de Whitelist te openen en te bewerken.

Geblokkeerde websites (Blacklist)

• Op de blacklist zet u alle websites die moeten worden geblokkeerd.
  • Een Blacklist is zinvol als de toegang tot de meeste websites moet worden toegestaan en slechts enkele pagina's moeten zijn geblokkeerd.
  • Netwerkapparaten die een toegangsprofiel met een ingeschakelde blacklist gebruiken, kunnen niet de websites bezoeken die op de blacklist staan. Alle andere websites mogen wel worden bezocht.
  • U kunt maximaal 500 websites op de Blacklist zetten.
  • Netwerkapparaten die een toegangsprofiel met een ingeschakelde blacklist gebruiken, kunnen de websites niet meer bezoeken via dit IP-adres. Dit kan tot problemen leiden als er op een netwerkapparaat toepassingen zijn die met IP-adressen in plaats van DNS-namen werken. Het kan voorkomen dat deze toepassingen niet betrouwbaar werken, bijvoorbeeld omdat er geen updates meer worden uitgevoerd. Voor dergelijke gevallen is er de lijst "Toegestane IP-adressen" waarop u IP-adressen kunt uitsluiten van blokkering.

Klik op "Bewerken" om de Blacklist te openen en te bewerken.

Toegestane IP-adressen

Als de blacklist in een toegangsprofiel is ingeschakeld, registreert de FRITZ!Box wanneer websites rechtstreeks worden benaderd via het IP-adres en zet dit IP-adres op de lijst "Toegestane IP-adressen". De FRITZ!Box zet de IP-adressen op de lijst, maar geeft ze niet vrij. Als u IP-adressen vrij wilt geven voor directe toegang, moet u de IP-adressen op de lijst afzonderlijk vrijgeven.

Netwerktoepassingen

De lijst "Netwerktoepassingen" is beschikbaar wanneer u prioriteitsregels aanmaakt en het kinderslot instelt. Als u een prioriteitsregel aanmaakt, selecteert u uit deze lijst de netwerktoepassing waarvan u het gebruik wilt regelen. Bij het instellen van het kinderslot kunt u in deze lijst de netwerktoepassing selecteren die u wilt blokkeren.

• Met de knop "Netwerktoepassingen toevoegen" kunt u meer netwerktoepassingen in de lijst opnemen.
  • Met de knop voor het bewerken van de vermelding kunt u het protocol en de poorten aanpassen die door de toepassing worden gebruikt.
  • Met de knop om een vermelding te verwijderen kunt u netwerktoepassingen uit de lijst verwijderen.

De in de lijst vooraf ingestelde netwerktoepassingen "Internettelefonie" en "Surfen" kunnen niet worden bewerkt of verwijderd.